Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Pet5 ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Revit Architecture 2014,AutoCAD 2014 Stav: Offline Bodů: 203 |
![]() Zasláno: 15.říj.2008 v 14:55 |
Autocad LT2008. Ak mam v modeli viac 2D pohladov a chcem urobit layout,kde mi budu napr. z 20 pohladov vystupovat len 3 a kazdy v inej mierke,ako ich tam vlozim,aby som nemusela v modeli ukladat jednotlive pohlady vedla seba?
Skusala som to cez floating Viewport,ale ono mi to rozdelilo priestor nielen v layoute,ale aj v modeli,co nechcem.
Je to vobec otazka Viewportov?
Chcem,aby v modeli ostali vsetky pohlady umiestnene tak,ako boli nakreslene,ale v layoute ich chcem mat umiestnene inac.
Dufam,ze som to napisala zrozumitelne.
Dakujem za rady. Upravil Pet5 - 15.říj.2008 v 15:00 |
|
![]() |
|
Petrsorge ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 19.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2022 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
Jednoduše udělejte více výřezů....
Zobrazit->Výřezy....
A každý si pak upravte jak třeba...
(teda pokud sem pochopil otázku)
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
V každom Viewporte môže byť iná mierka ako aj súradnicový systém.
Nie je potrebné aby v modeli bolo 20 pohladov - v modeli je iba 1 teleso. V Layoute je možné umiestnit viacero Viewportov. Tlač z layoutu pozri tuto. |
|
![]() |
|
Pet5 ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 08.říj.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Revit Architecture 2014,AutoCAD 2014 Stav: Offline Bodů: 203 |
![]() |
Bohuzial mi to z tohto vobec nie je jasne,ako to urobit. Vyrezy su Viewporty? mam anglicky autocad.
|
|
![]() |
|
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7383
na konci je to popsáno
|
|
![]() |
|
![]() |
dakujem.vyskusam.
|
|
![]() |
|
milano99 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.dub.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() |
ak si vyberies 1 viewport, bude sa ti to vkladat po jednom, ak vies presne kolko ich chces tak mozes dat aj viac naraz. v kazdom viewporte mozes nastavit rozne mierky, ak by ti velkost telesa presiahla ohranicenie viewportu, z lahkostou to mozes zvacsit. nezabudni pritom, ako ja velakrat, vzdy prepinat medzi modelom a paperom. mozno budes mat problemy dostat sa do modelu v kazdom viewporte po prvom editovani, ja si vzdy len posuniem ohranicenie viewportu mimo vykres a 2xklik dovnutra viewportu a dostanes sa do modelu. mozno existuje aj iny sposob....
|
|
![]() |
|
milano99 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 20.dub.2008 Lokalita: United Kingdom Používám: Autocad 2007 Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() |
takztiez s tym rozmiestnenim, ak si nasukas viac viewportov na layoute, tak pri prepnutom "paper" ich mozes standartnou funkciou "move" posuvat, zmensovat aj zvacsovat posunom rohovych bodov....
|
|
![]() |
|
![]() |
Dakujem za rady. Uz viem,kde bol problem.
1. chcela som ich robit stale v modelovom priestore
2. ked som si volila zobrazit viewport,neuvedomila som si,ze to ma i vlastne nastavenie a predpokladala som,ze si viem zvolit len z nastavenych sablon.
Inac,mam trosku problem,ak chcem pohybovat v jednom viewporte s nakresom, prepnem sa na dany viewport,ale ono mi to hybe s nakresom v celkom inom viewporte,ktory som nastavovala napr. predtym.Dost to zlosti,ked sa prplem s mierkou a presnym vyrezom,prepnem sa na iny viewport,ze si upravim pohlad tam a ono mi to zacne robit sarapatu v tom predchadzajucom.
dakujem.
Inac,pekny preklep: nasukas viac viewportov.
![]() |
|
![]() |
|
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
Pravděpodobně posouváte objekty (_MOVE). Ve výřezu pouze posouvejte pohled (_PAN) nebo zoomujte (_ZOOM). Případně používejte kolečko myši.
|
|
![]() |
|
![]() |
Robim to s kolieskom mysi. A aj tak to posuva stale ten jeden(prvy-ten,ktory som editovala prvy) viewport.
|
|
![]() |
|
![]() |
To nie je preklep, len to je dvojzmyselne. Pravdupovediac na ten neslusny som vobec nemyslel.
![]() S tym pohybom, ako som vravel, ked potiahnes hranicu viewportu v ktorom chces pracovat cez hranicu layoutu a dvojklik nan ti umozni to co vzdy pri vytvoreni noveho viewportu a dvojkliku nan
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Označiť Viewport, pravé tlačítko myši, zamknout. Uzamkne sa pohľad vo Viewporte.
|
|
![]() |
|
![]() |
myslim ze uzamknutie jedneho viewportu stale neriesi dany problem
|
|
![]() |
|
![]() |
podotykam ze ak sa potiahne ta hranica viewportu, tak ten dvojklik musi byt mimo priestoru layoutu ale taktiez dovnutra viewportu ako na obrazku
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
ad Milano99:
Ať bádám, jak bádám, stále nemohu přijít na to, proč posouváte hranici výřezu mimo list papíru. Tím, se přece vůbec nic nezmění...
Ad Pet5:
Tady něco nehraje, popisované problémy jsem ještě nikdy nezaznamenal a v zásadě to z podstaty nezávislosti výřezů by ani nemělo jít (ale už jsem se setkal několikrát se zdánlivými nemožnostmi). Aspoň mně se nikdy nic takového nestalo, a to s výřezy pracuji neustále ..
Zkontrolujte si, jestli je MBUTTONPAN=1, ještě mne napadá, zda něco nepřepne nastavení pravého tlačítka (já ho mám konzervativně nastavené tak, jak to fungovalo ve starších verzích - tj. jako enter), možná něco může dělat i ovladač myši, který přebíjí nastavení kolečka v autocadu (?)
Ale zamykání již nastavených výřezů - jak psala Buba - by to mělo vyřešit a navíc to doporučuji - zamezíte nechtěným změnám
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
![]() |
zamknutim nevyriesite pristup do inych viewportov, pretoze akonahle zacnete pracovat s layoutom tak sa vam znemozni opatovny pristup do viewportov. posuval som hranicu kvoli tomu aby som sa do daneho viewportu dostal. trosku som surfoval a toto sa mi zda teraz jednoduchsie:
_mview:on - oznacit viewport
..to je cele
|
|
![]() |
|
![]() |
To Mantlik:
mbuttonpan bol na 1.
Takze vysvetlim do detailov,ako to robim,hadam sa pride na chybu.
Som v Layoute,v ktorom som si vytvorila 3 viewporty - okienka.
Stale som nastavena na Paper. Kliknem na 1 z viewportov lavym tlacidlom mysi a potom zmenim Paper na Model,aby som mohla s kolieskom mysi priblizit pozadovany pohlad. nastavim, prepnem sa naspat na Paper.
Kliknem na 2. viewport a prepnem sa zase na model a postup chcem zopakovat,akurat vsak, ked pohnem kolieskom mysi, nepohybuje sa mi 2.viewport,ale ten prvy.
Robim to vobec spravne?
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,469 sekund.