Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
Ladare ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 25.říj.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCad2008 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 25.říj.2008 v 15:07 |
|
Dobrý den
V AutoCadu 2008 se mi nějakým způsobem vypnula funkce práce s více výkresy.Když mám otevřený výkres č. 1 a chci si otevřít Výkres č.2 tak CAD nejprve výkres č.1 uzavře a v.č.2 otevře,takže nemůžu pracovat s více otevřenými výkresy.Může mi prosím někdo poradit jak tuto funkci aktivovat?Děkuji |
||
![]() |
||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
viz cadtip
|
||
![]() |
||
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
|
Musim se priznat, ze mam stejny problem, zkusil jsem vsechny tipy, ktere byly uvedeny nejen v tomto prispevku a uspech byl nulovy. Proste se mi vykresy otviraji vzdy v nove aplikaci...
|
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
|
Já se toho zbavil vymazáním asociace DWG souboru a jeno novým nastavením, ale RUČNĚ.
|
||
![]() |
||
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
|
Autocad si podle mě usurpuje nastaveni DWG na sebe pri kazdem startu a to dokonce i mezi verzemi AutoCadu (coz je casto dost neprijemne a pokud vim tak to nejde vypnout). Pokud by tedy byla asociace nastavena nejak spatne, tak by myslim stacilo asociaci pouze smazat a pote spustit AutoCad.
A máte skutecne spranve nastavenou promennou SDI? Vice dokumentu se neotevre ani kdyz pouzijete otevreni z Autocadu - OTEVŘI (_OPEN)? Nebo je to jen pri poklepani na soubor? Jak je to s pravy - mate prava na zápis do registru? Dela to ve vsech pracovnich prostorech? Nepomuze vytvoreni noveho profilu? |
||
![]() |
||
Ladare ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 25.říj.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCad2008 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
|
Děkuji za reakce, už je to vyřešeno.Měl jsem špatně nastavenou systémovou proměnnou SDI.Nastavil jsem ji na 0 a vše běhá jak má.
|
||
![]() |
||
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
|
Jinak doporučuji použít pro přepínání mezi výkresy utilitku od Autodesku MdiTab17.arx.
|
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
Asociaci přípony dwg je třeba znova spravit po každé (re)instalaci.
|
||
-FerTh-
|
||
![]() |
||
Peter Jirat ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD ->2021, Revit ->2022 Stav: Offline Bodů: 3944 |
![]() |
|
To je trochu přehnané tvrzení, CAdy jsem instaloval řádově ve stovkách a zatím jsem asociaci nemusel předělávat, až na několik málo případů, které ale nebyly zaviněny instalací. Při spuštění acadu poklepem na dwg se spustí vždy naposledy spuštěná verze (pokud je více verzí na PC) ikonou Acadu.
|
||
![]() |
||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
Pridavam sve radove desitky a souhlasim s PJ: dokonce i ta ikona se predela podle toho, jaky acad byl naposled aktivni...
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
|
To ano, ale ne vždy se povede (teda alespoň mně ne), aby výkresy se otevíraly v jednom sezení a nikoli každý výkres v nově otevřeném CADu. Pokud je na PC více verzí ACADu, v TC je možnost (pravým myšítkem) zvolit "Otevřít v programu" pro označený dwg soubor...
|
||
-FerTh-
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,176 sekund.