Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Dawe ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.říj.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() Zasláno: 06.lis.2008 v 11:36 |
Ahoj. Jsem v Inventoru začátečník, potřeboval bych pár rad do života.
1)Když chci vložit ve výkrese soubor AutoCADu, konkrétně školní razítko, tak mi to vždy zahlásí chybnou zprávu, nevíco co s tím? Pomůže nějaký SP? 2)Nadefinuju si svuj nový ráměček, uložím si ho,ael po vypnutí a zapnutí aplikace už tam není? 3)Když udělám detail, jde někde nastavit aby byl ohraničen "čárou s blesky" a ne čarou "od ruky"? |
|
![]() |
|
hoboj ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 22.led.2008 Lokalita: ČR (HK) Používám: NX; ProE; Creo; I13; AutoCAD2011, SurfCAM, EdgeCAM Stav: Offline Bodů: 811 |
![]() |
Cau, musis si ve svem Invetoru udelat znovu cele razitko znova...
S tim, ze si ho ulozis a potom se ti tam nezobrazi, tak to je tim, ze: - musis si ho nakreslit - potom ulozis - potom musis ulozit celou sablonu (vykres) zalezi taky kam si ho ukladas, jestli to premazavas, nebo ho mas nekde ulozenej, potom jinak musis prekopirovat ten co sis ulozil do: C:\Program Files\Autodesk\Inventor 10\Templates\ tam potom jeste mas slozky na vyber, tak si zvolis, tak to ukladat ![]() Kdyby byl nejaky problem, nebo by sis nevedel rady, tak mi napis na icq, rad ti s tim pomuzu ![]() icq- 372-902-130 Mej se ![]() |
|
Vojtěch Visingr
|
|
![]() |
|
honsa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor Profesional 2013 Stav: Offline Bodů: 103 |
![]() |
Mám dojem, že pokud razítko existuje ve formátu DWG, tak ho dostanete do šablony výkresu v Inventoru. Pokud ale není nakresleno alespoň v AutoCadu tak je lepší ho rovnou kreslit v Inventoru. Měl jsem razítko v MicroStationu (dgn) to jsem uložil jako razítko do DWG a pak do Inventoru. Protože jsem to dělal již dříve tak detaily nevím, ale zkusím to znovu a popíši postup.
|
|
Josef
|
|
![]() |
|
Dawe ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 05.říj.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor2008, AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
Mám razítko ve formátu DWG,ael vždycky mi Inventor spadne když dám vložit soubor aplikace autoCAD.
|
|
![]() |
|
honsa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor Profesional 2013 Stav: Offline Bodů: 103 |
![]() |
1)Předpoklad: hotové razítko v Autocadu například "razítko.dwg"
2)Výkres "razítko.dwg" umístit do složky aktuálního projektu například do "Součástí" 3)Otevřít nový výkres v Inventoru pomocí šablony "norma.idw" 4)Pomocí okna prohlížeč odstranit původní razítko 5)V okně prohlížeče rozbalit "Zdroje výkresu" 6)Pravým tlačítkem myši klepnou na položku "Rohová razítka" a zvolit položku "Definovat nové rohové razítko" 7)V prostředí nástrojů 2D náčrtu zvolte nástroj "Vložit soubor aplikace Autocad" 8)Vybrat soubor "razítko.dwg" 9)V dialogovém okně "Open - Foreigen DWG File" a zde klepnout na položku "Continue opening DWG file" 10)Po tomto kroku je jíž náhled na razítko a použité hladiny (na kartě Model),klepnout na Další 11)V dalším okně asi nic měnit nebudete tak zvolte Dokončit 12)Razítko by se mělo objevit již ve výkresu a zvolte návrat s 2D kreslení 13)V následující dialogovém okně pojmenujte vhodně název razítka například "Školní razítko" 14)Razítko přibylo jako další Rohové razítko (rozbalit položku) v okně prohlížeče 15)Pravým talčítkem myši klepněte na nové razítko ("školní razítko") a zvolte "Vložit", razítko se automaticky umístí do pravého dolního rohu 16)Uložte výkres mezi šablony do složky \..\..\Templates. Informaci, že umisťujete soubor mimo projekt ignorujte Upravil honsa - 10.lis.2008 v 20:29 |
|
Josef
|
|
![]() |
|
![]() |
PRoblém s vložením razítka je vyřešen. Děkuj. Teď by mě ještě zajímalo, jestli to jde nějak udělat s tim ohraničením řezu.
|
|
![]() |
|
honsa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Kreslím v náčrtu pro částečný řez čáru cig cag od ruky. Po realizaci řezu přesouvám tuto čáru do vrstvy Viditelná tenká s nastavenou tloušťkou 0,18 mm. Nevím jestli nejde vytvořit uživatelskou čáru podobného charakteru.
|
|
Josef
|
|
![]() |
|
![]() |
Jsem se spletl, nechtěl sem říct řezu,ale detailu.
|
|
![]() |
|
honsa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak to sám nevím. To je čára, která se vygeneruje sama a nehalasí se k žádné hladině. Možná, že to lze řešit přes registry, ale do toho bych se nepouštěl bez dalších informací. Nevím, kde by se k tomu našly nějaké informace jak, která položka něco ovlivňuje v klíčích Systém/Prefences/Display
|
|
Josef
|
|
![]() |
|
K4my ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 24.srp.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AIS 2009/ Catia V5 R19 / ProE 2001 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() |
ted nejak vubec nerozumim o jakem nacrtu je rec?? Nacrt se kresli jen u castecneho rezu, tedy ne detailu.. Detail se jen vynasi. Pokud vim tak pro ohraniceni detailu i castecneho rezu jsou pouzite konkretni hladiny. Vzdy zjistis o jak se jedna kdyz na caru jednoduse klines, zobrazi se nahore, ty hladiny.. Tu pak bud upravis nebo udelas novou a priradis ji ke konkretnimu typu rezu.... Vse najdes v editaci sablon... |
|
![]() |
|
honsa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
No právě. Došlo k nedorozumění. Původní dotaz byl mylně přednesen (někde výše) jakoby na částečný řez. Pak se shodujeme, že hranice částečného řezu je upravitelná pomocí hladin. Nakonec se ale ukázalo, že tazatel měl problém s hranicí vyneseného detailu a tam nějak nelze určit, v které vrstvě tato hranice má být.
|
|
Josef
|
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,330 sekund.