Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Joska ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.srp.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD LT Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() Zasláno: 07.lis.2008 v 10:01 |
Přestala mi v Autocadu Lt2007 fungovat klávesice ESC (po změně desetinné čárky na tečku v numerické klávesnici).Pomůžete mi?
|
|
Tonda
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Klávesa pravděpodobně negeneruje původní kód ESC. V jiných aplikacích funguje?
|
|
![]() |
|
Joska ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.srp.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD LT Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Myslím že ne.Momentálně jsem to řešil tak ,že jsem se vrátil o bod obnovení nazpět,ale zase mám tím pádem čárku na numerické klávesnici. |
|
Tonda
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Pokud používáte klávesnici s desetinnou tečkou, která je pomocí úpravy registru (soubor *.reg), tak můžu říct, že se tím nesou problémy se špatně fungujícímy klávesami. Klávesy po nastartování nebo v průběhu práce znenadání nefungují nebo začnou fungovat špatně (místo ESC je libovolné písmeno, místo písmena třeba DEL....). Po navrácení registru do původního stavu (ruční vymazání klíče) vše funguje opět dobře. Myslím že se to již řešilo, zkuste hledat.
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Já tro řeším tak, že používám anglický jazyk (na hl. panelu dole vpravo - panel jazyků), do CS přepnu kl. zkratkou Ctrl+Shift, dalším stiskem Ctrl+Shift jsem zpátky v EN.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
Také jsem kdysi (a vydrželo mi to docela dlouho) přepínala CS/EN klávesnici, ale bylo to dost nešikovné, když potřebujete střídavě psát texty a používat tečku. Poté jsem zkusila decimal.reg, se kterým byly jen problémy. To, že tyto problémy způsobuje právě tahle změna v registru, jsem zjistila asi po dvou! letech, během kterých jsem notně nadávala na to, jaký mám krám notebook, a že nebýt toho, že na něčem dělat musím, tak by snad letěl z okna, po každém zapnutí počítače a někdy i během práce se mi zbláznilo několik tlačítek, většinou pomohlo několik restartů, někdy jsem to po desátém vzdala a nějakou klávesu prostě oželela. Teď používám "Microsoft Keyboard Layout Creator", protože mi ho Alfred v sekci hardware poradil, a bez problémů (jen nechápu, proč v excelu to píše čárku i přes nastavení tečky, že by Microsoft?:) )
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Excel respektuje místní nastavení Windows v ovládacích panelech. Stačí nastavit jako desetinný oddělovač tečku. Mám, to takhle vyzkoušeno. Interně si Excel asi desetinnou čárku/tečku převádí na něco standardního, protože je fuk kde soubor otevřete. Zobrazí prostě aktuální desetinný oddělovač. Bohužel AutoCad se vůbec o něco takového ani nepokouší a místní nastavení úplně ignoruje... |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Co s tím má společného tečka v běžném českém/anglickém textu (tj. ve Wordu)? Tečka je přece v obou případech (CS/EN) vždy na předposledním řádku 3. klávesa zprava.
Pokud používáte noťas, je lepší mít k tomu klasickou externí klávesnici. Upravil Ferdinand - 19.lis.2008 v 12:54 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,164 sekund.