ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoViewport_polygonal

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
xveith Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.lis.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2004
Stav: Offline
Bodů: 43
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Viewport_polygonal
    Zasláno: 25.lis.2008 v 09:07
Zdravim

chci rozdělit obrazovku v modelovém prostoru, resp. si chci udělat někde v rohu další viewport, ale nabídka mi povolí rozdělení okna jen na 2,3,4...vždy symetricky.
v nabídce je i položka polygonal viewport, to je asi to co bych potřeboval, ale neni aktivní.
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2008 v 09:15
Sice mne to nikdy nenapadlo zkoušet, ale podle mne polygonální výřez funguje jen ve výkresovém prostoru ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Jozef Lovás Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 19.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD 2016, AutoLisp, VzProCAD
Bodů: 36
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2008 v 11:18
V modelovom priestore to pôjde iba symetricky. Ale každý vytvorený viewport je možné ďalej rozdeľovať prípadne spájať (symetricky). Môžete si napríklad rozdeliť obrazovku na 3 výrezy vertikálne, ľavý rozdeliť na 2 horizontálne a pravé dva spojiť do jedného.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 20081125_111730_1-3.png

Jozef Lovás
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2008 v 11:26
View porty v modelovom priestore sa používajú kvôli lepšej orientácii v celom výkrese. Pre vizáž tlače sa využívajú Layouty, v preklade výkresový priestor.
Ak chcete zobraziť len určitú časť v modelovom priestore a ostatnú skryť, tak si môžte vytvoriť prekrývacie plochy, ale radšej na jednej špeciálnej hladine. Je to ale nekorektné, ak s výkresom bude pracovať ešte niekto po Vás, lebo sa potom môže stať, že Vás bude škaredo ohovárať. :)
Zpět nahoru
xveith Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2004
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2008 v 12:28
jj, to je mi všechno jasný,
já mam několik částí ve výkresu, které spolu komunikují, ale jsou od sebe dost vzdálené. Nebo třeba potřebuji zobrazit v modelu jen pásek legendy, a rozdělit si kvůli tomu celý modelový prostor na dvě poloviny mi přijde zbytečné. Ale asi to logiku má.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.lis.2008 v 12:59
Tak robte cez rozvrženie so zamknutými výrezmi.
Shocked
Zpět nahoru
xveith Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2004
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.lis.2008 v 19:36
jj, to mě taky napadlo. Ze zásady jsem se vždycky snažil vyvarovat kreslit přes výkres. prostor, ale asi je to jediná možnost.
Za ten zámek díky.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,158 sekund.