ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProsím o radu pri výbere

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
challmo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 27.lis.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD
Stav: Offline
Bodů: 3
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Prosím o radu pri výbere
    Zasláno: 27.lis.2008 v 15:46
    Dobrý deň prajem. Mám jednu celoplošnú otázku. Našiel by sa tu dobrý človek, ktorý by mi poradil najvhodnejší typ AutoCADu na kreslenie 2D výkresov?
    Po škole sa totiž plánujem venovať projektovaniu drevených stavieb a ide mi hlavne o kreslenie 2D výkresov. V jednotlivých typoch sa vobec nevyznám a od predajcu sa pravdy asi nedozviem, tak som sa rozhodol zavítať na toto fórum.
    Mnohí mi odporúčajú AutoCAD 2009 cz LT, je postačujúci, resp aký je rozdiel medzi ním a ostatnými? Našiel by sa tu človek, ktorý by mi to bližšie objasnil? Vopred ďakujem.
Zpět nahoru
Kackac Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.úno.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD
Bodů: 469
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2008 v 16:19
To záleží také na tom, kolik na to máte peněz. Nebudu se vyjadřovat k jednotlivým profesním verzím, protože je neznám, ale pokud vás netíží nedostatek peněz, nekupujte si LT verzi, ale plnou. V LT totiž chybí spousta užitečných věcí a absence některých výrazně snižuje produktivitu práce a ochuzuje vás o možnost komfortnějšího využití CAD aplikace. Ale vzhledem k poměru cen LT/plný CAD je mi jasné, že si člověk na začátku rád dost věcí odpustí.
Kackac
Zpět nahoru
challmo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2008 v 16:22
Vďaka za odpoveď a mohli by ste mi povedať ale bo poslať nejaký odkaz na predajcu? bo v SVK som našiel kopec stránok, ktoré ponúkajú iba LT verziu.
 vopred vďaka
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3946
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2008 v 16:23
Xanadu Vám to prodá i na Slovensko.
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2008 v 16:27
Na Slovensku je najväčší predajca Štor-CAD, ale môžte to bez problémov kúpiť aj cez české Xanadu.
Xanadu Vám dokonca pribalí k LT minimálne LT Extension, také vylepšenie AutoCADu, ak sa teda nedostanete k plnej verzii.
Ak ste ale ešte študent, tak si predsa zadovážte študentskú licenciu aj full AutoCADu, ktorý máte ak sa nemýlim, zadarmo.
Informácie nájdete v hojnom počte na týchto stránkach Xanadu.
Zpět nahoru
challmo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Používám:
AutoCAD
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2008 v 17:00
vďaka za info
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.lis.2008 v 18:55
Osobně bych doporučoval již investovat peníze a čas do 3D CAD systému. Samotný Revit umí dělat se dřevěnými konstrukcemi anebo můžete šáhnout po jemu podobném zaměřeném vyloženě na dřevostavby SEMA.

Záleží taky na tom na jaké úrovni budete zpracovávat dokumentaci, pokud to bude dokumentace vše se vším všudy, šáhl bych pod BIM systému, pokud by to byly např. jen detaily nebo výkresy skladeb, pak Vám postačí 2D CAD.

Osobně si myslím, že investoři a zákazníci časem donutí i ty největší škarohlídy přejít na 3D. Ale je to jen jeden úhel pohledu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6394:VIPSdílený souřadnicový systém AutoCAD-Revit (principy, postupy, tipy).
Tip 9037:Šroubovice - kroucený dvoudrát v Inventoru.
Tip 302:Jak snadno získat nápovědu?
Tip 7009:AutoCAD 2010 hlásí SELECTSIMILAR jako neznámý příkaz.
Tip 1000:Proč se mi nezobrazují entity při tažení myší v příkazu kopíruj nebo přesuň nebo při uzlové editaci?
Tip 104:Texty s TrueType fonty nejsou vyplněné při vykreslování (jen obrysy).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.