Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | ||
xveith ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.lis.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2004 Stav: Offline Bodů: 43 |
![]() Zasláno: 01.pro.2008 v 09:37 |
|
Ahoj,
Lze využít příkaz Linetype scale jednorázově a trvale pro konkrétní hladinu? Já to nastavuji vždy přes properities konkrétní linie, což je dost pruda. Myslím, že jsem to kdysi dělal, ale už nevim kde a hlavně v novym Cadu, né na tom svym dědkovi. (2004) |
||
![]() |
||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
|
To myslím nejde, ale můžete používat "konzistentní" typy čar, u kterých nebude nutné toto přenastavovat, navíc většina typů čar má 3 varianty "měřítek" (hidden, hiddeX2, hidden2), které můžete využít pro nastavení různé jemnosti čárek.
Ale pokud budete chtít dodatečně přeci jen změnit měřítko natvrdo, použijte třeba RVYBER (_QSELECT) pro výběr všech entit v dané hladině a potom už přes vlastnosti změnte měřítko. |
||
Kackac
|
||
![]() |
||
xveith ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 19.lis.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2004 Stav: Offline Bodů: 43 |
![]() |
|
jj, přesně tak to dělam, přes _qselect, ale člověk pak něco přiděla a musí to zas vše vybrat a znovu nastavit měřítko
konzistentní typy čar? A to co je? Upravil xveith - 01.pro.2008 v 10:35 |
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
|
Není lepší používat stejné měřítko pro všechny čáry - upravovat je pouze nastavením
LTSCALE.
|
||
![]() |
||
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
|
Ne že není lepší, to se MUSÍ, protože pak máte ve výkrese dvě čáry, obě stejným typem čáry a každá se tváří jinak a je v tom s prominutím bordel. Takové "experimenty" si mohu dovolit jen na výkresech, které už nikdy nikomu nebudu dávat. Když dostanu výkres, kde jsou změněna měřítka čar přes jejich vlastnosti, je zcela jasné, že uživatel neví nic o tvorbě vlastních typů čar, která je docela jednuduchá, pokud nepotřebuji nějaké speciální komplexní čáry.
|
||
R.C.
OSTRAVA |
||
![]() |
||
Kackac ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
![]() |
|
Naprosto souhlasím s tím, co píší ostatní - najděte nebo vytvořte si takové typy čar, kterým měřítka natvrdo nebudete muset měnit a vše budete řešit pouze pomocí LTSCALE pro celý výkres. |
||
Kackac
|
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
|
Můj první úkol po obdržení jakéhokoliv výkresu je, změnit typ (název) čar z českých na anglické a upravení jejich měřítek.
Pak vím na čem jsem a nemusím někde pátrat, pro a kde je chyba. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Mě je jasný, že v tom je pak "bordel", právě pro to se na to ptám. Jde o to, že typy čar ze standartní nabídky se mi buď zobrazujou jako plné, když mají být čárkované a tak podobně.
Vypadá to, že si budu muset vytvořit vlastní typy čar. |
||
![]() |
||
![]() |
|
Tak si zkuste pohrát s
LTSCALE.
|
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
Můj první úkol po obdržení jakéhokoliv výkresu je, změnit typ (název) čar z anglických na české a upravení jejich měřítek a LTSCALE. ![]() Pak vím na čem jsem a nemusím někde pátrat, proč a kde je chyba. Upravil koutnak - 01.pro.2008 v 13:10 |
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Trochu to ještě upravím. Můj první úkol po obdržení jakéhokoliv výkresu je, změnit typ (název) čar dle svých zvyklostí (buď anglické nebo české), upravení jejich měřítek a LTSCALE. Pak vím, na čem jsem, a nemusím někde pátrat, proč a kde je chyba. Upravil zdrk - 01.pro.2008 v 13:23 |
||
![]() |
||
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
![]() Upravil koutnak - 01.pro.2008 v 13:32 |
||
Radim Koutňák
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Případně pokud se vám zobrazují v modelu správně a v layoutu špatně, tak potom ještě změnit PSLTSCALE. |
||
Kackac
|
||
![]() |
||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
proto jsem tu kdysi otevrel tema .lin, ktery by byl pouzitelny pro stavare od venku pro interier a postupem casu by se z neho stal standard, ktery by pak v idealnim pripade treba po par letech pouzivali vsichni a tenhle problem by odpadl. to by prece bylo hezke...
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
![]() |
|
... ano, bylo by, kdyby... :)
|
||
Kackac
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
fajn, tak rh-arch si teď stahuje, zkouma a prechazi na to... co ostatni?
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
jak v tomto foru zalozim anketu?
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
![]() |
|
V tomto asi nijak, viz http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7414 . Leda v nějakém jiném... určitě to jde v Návrhy a připomínky a CAD standardy.
Upravil Kackac - 01.pro.2008 v 18:07 |
||
Kackac
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,391 sekund.