Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 29.dub.2005 v 12:16 |
Dobrý den, nemohl by mi prosím někdo pomoci s následuícími LISPy? Předem děkuji.
1.
Do čtverce A je vepsán čtverec B, jehož vrcholy jsou body, které půlí strany čtverce A a do čtverce B je vepsán čtverec C, jehož vrcholy půlí strany čtverce B. Vytvořte v AutoLISPu program, který vyzve k zadání strany a čtverce A a všechny tři čtverce vykreslí. Program také zobrazí, čemu se rovná poměr obsahu čtverce A ku obsahu čtverce B ku obsahu čtverce C (A:B:C). 2. Vytvořte v AutoLISPu program, který vyzve k zadání délky hrany a krychle ABCDA’B’C’D’ a krychli vykreslí. Program nakreslí rovinu KLMNOP, jejíž body leží ve středech hran krychle a vypočítá obvod řezné plochy pomocí a i číselně pro konkrétní krychli. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
IMHO se jedná o domácí cvičení (seminární práci). Nechcete se o to aspoň pokusit a zeptat se, až nebudete vědět? :-)
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Není to pro mne, mám na koleji známého který se v tom značně topí a bude rád když si dodělá projekt z C++. Já programátor LISPu nejsem, jsem jen stavař ale napadlo mě že někdo z fóra bude tak schopný a pomůže... údajně by to mělo být jednoduché avšak to já nedokážu posoudit.
S pozdravem
Pepa
|
|
![]() |
|
orlik ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.lis.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autocad Mechanical 20104 Stav: Offline Bodů: 111 |
![]() |
Jen tak pro zajimavost jsem si vybral jednodussi z uloh: (defun c:ctver ( / osmod a a1 a2 c1 c2 ) (setq osmod (getvar "OSMODE")) (setq a (getreal "\nZadej stranu ctverce A: ")) (setq a1 (/ a 2.0) a2 (* a1 -1.0)) (setq pt1a (list a2 a2 0.0) pt2a (list a1 a2 0.0) pt3a (list a1 a1 0.0) pt4a (list a2 a1 0.0)) (command "_line" pt1a pt2a pt3a pt4a pt1a "") (setq d1 (distance pt1a pt2a) S1 (* d1 d1))
(setvar "OSMODE" osmod) ) Zde je maly navod k 1. uloze. K druhe ne ze by se mi nechtelo, ale nerozumel jsem zadani.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,545 sekund.