Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mika87 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.srp.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCad Mechanical 2009, Autodesk Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 116 |
![]() Zasláno: 07.led.2009 v 12:28 |
Zdravím
![]() ![]() |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Fit=Best fit
Text movement=Keep dim line with text
Ale tohle styl ISO-25 plně splňuje, takže není třeba nastavovat nic (teda kromě stylu kóty).
Jinak silně nedoporučuji rozklad kót (mohly by smrdět...)! ![]() Upravil Ferdinand - 07.led.2009 v 13:22 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Zmente si v nastaveni kotovaciho stylu na karte "Prizpusobit" volbu umisteni textu na "Pres kotovaci caru, bez odkazu"
Koty nikdy bez extra duleziteho duvodu nerozkladam. |
|
![]() |
|
mika87 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.srp.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCad Mechanical 2009, Autodesk Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 116 |
![]() |
ano za referenční bod jde přesouvat. Nejde přímo o kótu jako takovou,spíše o text který se mi vyhodí cca 2cm od vynášecí čáry,(pokud se text nevleze mezi šipky) a prčoste nejde posunout blíže:-(
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Jaký máte aktuální kótovací styl (název)?
Upravil Ferdinand - 07.led.2009 v 14:17 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Zkuste si pohrát s nastanením umístění textu v záložce PŘIZPŮSOBIT nastavení kótovacího stylu. (případně proměnná DIMTMOVE. Dále bych zkusil - Vždy umístí text mezi vynášecí čáry - Systémová proměnná DIMTIX. |
|
![]() |
|
![]() |
Seznam všech proměnných pro citovaný kótovací styl ISO-25 viz ->zde |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
styl AM ISO, Ty systemové proměnné mě docela zaskočily, vůbec nevím,k čemu mi to je, v Cadu jsem spise samouk, To co jsme brali kdysi na škole už si absolutně nepamatuji,ale systémové proměnné by náš profesor asi nepochopil
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Jamidato ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.led.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2009, Inventor Suite 2009 Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() |
Jelikož máte verzi 2009, tak vám vřele doporučuji to co jsem si udělal já.
V okně "rychlé vlastnosti" při najetí na kótu jsem si přidal položku "přesun textu", když klepnete na kótu a dáte vlastnosti, tak tam v sekci přizbůsobit najdete to samé.
Výhodou toho, že to mám v "rychlých vlastnostech" je to, že když klepnu na kótu okamžitě si můžu díky roletkovému menu změnit to co potřebuji.
A nemusím to pracně hledat...
Pro mě osobně jsou rychlé vlastnosti jedním z největších přínosů verze 2009.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Záleží jak pro koho a hlavně na kvalitě PC. U mně např. jsou k nepoužití. |
|
![]() |
|
![]() |
Přikládám též své nastavení pro ISO-25 (ACA 2009) |
|
![]() |
|
Jamidato ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 17.led.2008 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2009, Inventor Suite 2009 Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() |
Já mám stanici HP xw4600...takže vše šlape jako hodinky
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Jamidato__ Děkuji řešení jednoduché a přeně o to mi šlo
![]() ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,428 sekund.