Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 11.led.2009 v 12:17 |
Zdravim, otazka nejspise pro PepaR
Pouzivam od tebe CAD standarty a GG menu. Funkce GG menu "bloky" (vkladani ruznych dynamickych bloku). Moje otazka - rad bych si do GG menu do teto funkce bloku pridal par svych dynamickych bloku, ktere casto pouzivam a nejsou tam, avsak nevim jak na to, vim, ze jsou udelane pomoci Hotblocks, ale radeji se ptam, nez abych pokazil tebou nastavene bloky. Pokud by to neslo pridat, tak mam dalsi otazku. Pridani bloku do nejake listy, kterou si v acadu hodim na panel ? (tozn. mnou vytvorena lista nazvana napr. me bloky a v ni bych mel navyber napr 8 bloku, na ktere bych jen pri rysovani kliknul a hned bych je mel v kurzoru) Diky za odpoved |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Dekuji za odpoved, bloky jsem si pridal do Hotblocks, vytvoril jsem snimky bloku *.sld , ale nedari se mi vytvorit knihovnu slb.
pr: mam vytvoren "dvere_jednokridlove.sld" pomoci MSLIDE, soubor je v adresari, ze ktereho nacitam bloky do hotblocks. Nyni bych mel vytvorit *.slb, ale nevim jak na to, kdyz pouziji v prikazovem radku ve slozce s soubory *.sld prikaz "dir *.sld /b > ostatni" tak se mi vytvori soubor "ostatni" bez jakekoliv pripony - v popisu souboru jsou pouze nazvy souboru vnorenych snimku *.sld avsak stale nevim jak z toho udelam "ostatni.slb" aby se zobrazovaly nahledy bloku v Hotblocks. Upravil Mikemamm - 11.led.2009 v 14:48 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Více o tvorbě knihovny SLB ze SLD snímků naleznete v Nápovědě. Příkazem dir jste si vytvořil jen seznam souborů, který musíte ještě jednou zpracovat pomocí MSLIDE. Podrobný postup viz nápověda AutoCADu.
Nicméně SLB knihovnu tvořit nemusíte, měly by stačit pouze SLD snímky, které budou ve stejné složce jako blok a budou správně odkazovány v INI souboru nástroje HotBlock.
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobre tedy, vnoril jsem to do stavajiciho.
v adresari Bloky\KnihSYMB\Nabytek\ mam soubor dvere_jednokridlove.sld vytvorene pomoci mslide. V souboru KnihSYMB.ini, ze ktere se nacitaji soucasne bloky jsem doplnil dvere_jednokridlove.sld viz [Nábytek] Subdir=Nabytek Kreslo Lavice Luzko Pohovka Postel Regal Skrin Stul_C Stul_K Zidle_C Zidle_K dvere_dvoukridlove dvere_jednokridlove Ale stale se mi nezobrazuji, je to tedy spravne ? Upravil Mikemamm - 11.led.2009 v 15:18 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pravděpodobně je to z důvodu, že pokud je v adresáři soubor SLB, tak již lisp nenačítá další snímky, které jsou v SLD.
Jsou dvě možnosti řešení:
1) SLB vymazat a udělat všem blokům snímky SLD,
2) vytvořit znovu snímky všech i nově přidaných bloků a zkompilovat je do SLB souboru.
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Už mnoho verzí má AutoCAD vestavěný mechanismus na vizuální správu bloků (i dynamických) a jejich snadné vkládání přetažením myší. Není třeba dělat žádné ruční úpravy souborů. Podívejte se v helpu na popis Palet nástrojů.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano to vim, ale pouzivam Hotblocks, prijde mi mnohem prehlednejsi a nezabere misto, protoze staci kliknout jen na ikonu a otevrou se bloky, namisto mit otevreny panel s bloky a z nej vybirat bloky. Kazdopadne se mi stale nepodarilo v hotblocks zobrazit nahled bloku, jeste to vyzkousim
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21916 |
![]() |
Přesně tutéž funkci můžete zajistit i s normálními paletami nástrojů (Ctrl+3) - zobrazit je ikonou, nebo je automaticky skrývat do úzké lišty.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,242 sekund.