ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoDynamicke bloky a pridani do CADu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Stav: Offline
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Dynamicke bloky a pridani do CADu
    Zasláno: 11.led.2009 v 12:17
Zdravim, otazka nejspise pro PepaR
Pouzivam od tebe CAD standarty a GG menu. Funkce GG menu "bloky" (vkladani ruznych dynamickych bloku).
Moje otazka - rad bych si do GG menu do teto funkce bloku pridal par svych dynamickych bloku, ktere casto pouzivam a nejsou tam, avsak nevim jak na to, vim, ze jsou udelane pomoci Hotblocks, ale radeji se ptam, nez abych pokazil tebou nastavene bloky.
Pokud by to neslo pridat, tak mam dalsi otazku.
Pridani bloku do nejake listy, kterou si v acadu hodim na panel ? (tozn. mnou vytvorena lista nazvana napr. me bloky a v ni bych mel navyber napr 8 bloku, na ktere bych jen pri rysovani kliknul a hned bych je mel v kurzoru)
Diky za odpoved
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Bodů: 6206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2009 v 13:46
Zdravím též,

vše si můžete přizpůsobit dle svých potřeb - viz článek: AutoCAD a bloky prakticky.
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2009 v 14:46
Dekuji za odpoved, bloky jsem si pridal do Hotblocks, vytvoril jsem snimky bloku *.sld , ale nedari se mi vytvorit knihovnu slb.
pr: mam vytvoren "dvere_jednokridlove.sld" pomoci MSLIDE, soubor je v adresari, ze ktereho nacitam bloky do hotblocks. Nyni bych mel vytvorit *.slb, ale nevim jak na to, kdyz pouziji v prikazovem radku ve slozce s soubory *.sld prikaz   "dir *.sld /b > ostatni"   tak se mi vytvori soubor "ostatni" bez jakekoliv pripony - v popisu souboru jsou pouze nazvy souboru vnorenych snimku *.sld avsak stale nevim jak z toho udelam "ostatni.slb" aby se zobrazovaly nahledy bloku v Hotblocks.

Upravil Mikemamm - 11.led.2009 v 14:48
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2009 v 15:05
Více o tvorbě knihovny SLB ze SLD snímků naleznete v Nápovědě. Příkazem dir jste si vytvořil jen seznam souborů, který musíte ještě jednou zpracovat pomocí MSLIDE. Podrobný postup viz nápověda AutoCADu.

Nicméně SLB knihovnu tvořit nemusíte, měly by stačit pouze SLD snímky, které budou ve stejné složce jako blok a budou správně odkazovány v INI souboru nástroje HotBlock.
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2009 v 15:11
Dobre tedy, vnoril jsem to do stavajiciho.
v adresari    Bloky\KnihSYMB\Nabytek\ mam soubor   dvere_jednokridlove.sld vytvorene pomoci mslide.
V souboru KnihSYMB.ini, ze ktere se nacitaji soucasne bloky jsem doplnil dvere_jednokridlove.sld   
viz
[Nábytek]
Subdir=Nabytek
Kreslo
Lavice
Luzko
Pohovka
Postel
Regal
Skrin
Stul_C
Stul_K
Zidle_C
Zidle_K
dvere_dvoukridlove
dvere_jednokridlove

Ale stale se mi nezobrazuji, je to tedy spravne ?

Upravil Mikemamm - 11.led.2009 v 15:18
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.led.2009 v 15:33
Pravděpodobně je to z důvodu, že pokud je v adresáři soubor SLB, tak již lisp nenačítá další snímky, které jsou v SLD.

Jsou dvě možnosti řešení:
1) SLB vymazat a udělat všem blokům snímky SLD,
2) vytvořit znovu snímky všech i nově přidaných bloků a  zkompilovat je do SLB souboru.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21916
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2009 v 08:34
Už mnoho verzí má AutoCAD vestavěný mechanismus na vizuální správu bloků (i dynamických) a jejich snadné vkládání přetažením myší. Není třeba dělat žádné ruční úpravy souborů. Podívejte se v helpu na popis Palet nástrojů.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Autocad 2020 lt
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2009 v 11:21
Ano to vim, ale pouzivam Hotblocks, prijde mi mnohem prehlednejsi a nezabere misto, protoze staci kliknout jen na ikonu a otevrou se bloky, namisto mit otevreny panel s bloky a z nej vybirat bloky. Kazdopadne se mi stale nepodarilo v hotblocks zobrazit nahled bloku, jeste to vyzkousim
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21916
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.led.2009 v 12:07
Přesně tutéž funkci můžete zajistit i s normálními paletami nástrojů (Ctrl+3) - zobrazit je ikonou, nebo je automaticky skrývat do úzké lišty.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10890:VIPChyba "Mesh does not contain any nodes or elements" v Nastran In-CADu
Tip 2783:VIPJak snadno vytisknout z CADu velký formát na dlaždicově poskládané menší formáty (s přesahem)?
Tip 9487:Jak vytvořit automatickou popisku ze sady vlastností?
Tip 5548:Propojení tabulky/výkazu v AutoCAD s externí databází.
Tip 10816:Crack na AutoCAD, Inventor, Revit, 3ds Max?
Tip 1141:Jak zjistit jakou verzi CADu (a jaké service packy) mám nainstalovánu bez spuštění AutoCADu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,242 sekund.