Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.101.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() Zasláno: 15.led.2009 v 21:31 |
Kolega se pokouší importovat výkres Mikrostationu - DGN. Po úvodním dialogu se mu objeví chybové okno, že do pažadovaného místa nemá právo zapisovat a že to má řešit se správcem.
Pracuje v XP jako admin a výkres má ve složce umístěné na ploše.
Neví někdo, o co se jedná?
|
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21993 |
![]() |
Nemá už otevřený (nebo chráněný) nějaký předchozí převod DGN? Nemá nastaveny pracovní soubory do "divné" složky (např. CD). Má aktuální service packy?
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Nie je náhodou súbor otváraný priamo z prílohy mailu? Nech si ho najprv uloží na disk. Občas sú tiež problémy s veľkým adresárovým vnorením, prípadne s dlhými a diakritikovými názvami súborov.
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Děkuji za pozornost. Co se týdá umístění souboru - je popsáno v dotazu. Zkoušeli jsme to i jinde a s ještě horšími výsledky (zhroucení AutoCADu). Protože se jedná o jednorázovou záležitost, požádal kolega o převedení do DWG zadavatele přímo v Mikrostationu. Uvidíme. |
|
Vítězslav Seiner
Chrudim |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
To by Vám malo pomôcť, ak nastaví dobre parametre prevodu. Celkom sa mi osvedčil Redline.
|
|
![]() |
|
malyp ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.úno.2009 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD LT 2015 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Dobrý den,
máme s kolegou stejný problém s příkazem DGNIMPORT. AutoCAD hlásí že potřebujeme oprávnění od správce. Podařilo se někomu tento problém vyřešit? díky za odpověď |
|
![]() |
|
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
Zkousel jsem to na verzi acad 2009 i 2010 a vse bez problemu. Se slozkami na plose mam spatne zkusenosti, dela mi to problem s otviranim souboru i s kopirovanim na ftp server.
|
|
![]() |
|
malyp ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.úno.2009 Lokalita: ČR (KV) Používám: AutoCAD LT 2015 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
To máte štěstí,
nám to tu hlásí všem. Mám práva Administrátora, zkoušel jsem několik umístění souboru, zkoušel jsem otveřít soubory dgn které jsou součástí standardní instalace AutoCADu. Výsledek ![]() "Je potřebné oprávnění. Nemáte povolení ukládat do tohoto umístění. Obraťte se na správce s žádostí o udělení oprávnění." kdyby se alespoň vědělo kam nemám oprávnění to by bylo supr jo a export dgn končí stejně |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21993 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
A možná se dostáváme k jádru pudla
soubor s názvem DGNSETUPS.INI je ve správné vyhledávací cestě ale je prázdný a to asi bude špatně nebo? používám XP, AutoCAD LT 2009 jsem nainstaloval cca před hodinou a subor DGNSETUPS.INI je v D:\ACADLT9\Support\ |
|
![]() |
|
mnementh ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 25.led.2007 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Autodesk AEC 2020 Stav: Offline Bodů: 360 |
![]() |
Muj obsah tohoto souboru:
[EXPORTSECTION] ExistingXRefOperation=2 ExportDgnUnderlay=1 IsMasterUnits=1 MappingSetupName= SeedFileName= TranslationOption=2 [IMPORTSECTION] ExistingXRefOperation=2 ExplodeTextNode=0 IsMasterUnits=1 MappingSetupName=Standard TranslationOption=1 |
|
![]() |
|
![]() |
Pane
Fojtl máte jedničku s hvězdičkou od celého našeho týmu !!!
DÍKY a děkuji také panu Michlovi za nasměrování na tip soubor jsem zeditoval a vše OK funguje po instalaci bude leší si tento soubor zkontrolovat pokud člověk potřebuje Import/Export DGN Upravil malyp - 05.kvě.2009 v 10:37 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
ANO !
já jsem si po všech marných pokusech nainstaloval CAD do adresáře D:\ACADLT9\ a nasměroval sem veškeré cesty všichni ostatní (4) mají instalaci v C:\Program Files\AutoCAD LT 2009 C:\Documents and Settings\...\Data aplikací\Autodesk\AutoCAD LT 2009\R14\csy C:\Documents and Settings\...\Local Settings\Data aplikací\Autodesk\AutoCAD LT 2009\R14\csy předpokládám že jsou to standardní a pro vás dostatečně implicitní cesty mimochodem tento problém se na tomto fóru už řešil vícekrát takže asi chyba v instalaci nebude v našich rukách Důležité je že se to vyřešilo a za to jsem rád! |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Copak pro mně jsou implicitní dost, jde spíš o to, kde a co pak najde ten AutoCAD LT. Ten mapovací soubor není součástí instalace a vytváří se v nastaveném adresáři (viz tip) uživatelských souborů při prvním použití DGN příkazů. Pokud zápis z nějakého důvodu selže, zůstane pak soubor s délkou 0.
U standardní (nové, čisté) instalace LT ale ty DGN příkazy opravdu normálně fungují.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 7,699 sekund.