Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Kubíček ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2020 a Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() Zasláno: 04.kvě.2005 v 13:46 |
Dobrý den. Zadavatel nedovoluje pouzívat pojmenované uzivatelské bloky, ale pouze nepojmenované (zrejme anonymní). Existuje rychlý zpusob jakým lze snadno prevézt pojmenované bloky napr.: ZV280-ObjPud na nepojmenované do podoby jako jsou treba srafy aniz by se musely rozbíjet? Jedná se o vetsí mnozství vykresu, které je potrebné prevézt rucne nebo za pomocí jednoduchého lispovského prográmku. V poslední dobe mi v tomto fóru navíc nefungují diakritické znaménka hlavne hacky. Pokud nekoho napadá nejaký zpusob predem dekuji za radu. |
|
jku
|
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
K první části dotazu nevím - přijde mi to zmateční. Nevím, jak se uživatelsky vytvářejí anonymné bloky. K druhé části - jak vidíte, mně diakritika chodí, takže chyba bude spíš u Vás. Nemáte tam starou verzi Goole Toolbaru nebo něco podobného? |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Nestačilo by <_rename> a přejmenovat všechny bloky na A$C2*
nebo třeba pro zmatení nepřítele část bloů na na A$AF35* ? Ano, takové zadavatele znám ... |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
To je sice trochu zvláštní požadavek (anonymní bloky jsou spíš pro interní použití AutoCADu a nechovají se úplně stejně jako normální bloky), ale asi by šlo použít LISP funkce/příkazy AnonBlk a deAnonBlk - viz VIP server/BBS. Na háčcích se nic neměnilo - zkuste vaše nastavení Zobrazit > Kódování ve vašem MSIE. |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
No já jsem si to zkusil (na LT2002) a místo aby mi to z bloku A udělalo A$C2*, tak mi to z něj udělalo A$C2A. Takže ta hvězdička na konci funguje jako divoký znak. Zadavatelé jsou různí. Většinou jsem se ale setkal spíš s tím, že musela zmizet jakákoliv stopa po češtině. Aby levně získanou práci mohli vydávat za svou :-( |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
pozor, bloky jako A$C2A nejsou anonymní bloky, ale normální bloky - jen pojmenované náhodně anonymní bloky nelze vytvářet standardními BLOK-příkazy - jedna z cest jsou právě výše zmíněné LISP nástroje pro vzájemný převod anonymní/normální blok |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Ano, pojmenované náhodně.
Otázka je, zda zadavatel rozezná (jemu přístupnými běžnými metodami) bloky pojmenované náhodně od skutečně anonymních, které si AutoCad sám interně vytváří. |
|
![]() |
|
Kubíček ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD 2020 a Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 104 |
![]() |
Bude to tak jak písete. Zadavatel, kdyz to zaplatí, tak to zrejme bude chtít vydávat bud za vlastní práci, cemuz nasvedcuje i fakt, ze pozaduje pouze jedno rohové razítko (né jak nekde dodáváme nekolik rohových razítek). Potom bude stacit, aby zadavatel znova nacetl odpovídající blok s razítkem obsahující ten správný název firmy a uz je nový zhotovitel zakázky... Druhá moznost, která me napadá je, ze castecné disposice, které získá od jednotlivých zpracovatelu bude predpokládám chtít pouzit s minimální námahou pro sestavení celkové disposice v tomto pripade celé elektrárny. V puvodním zadání je napsáno: "Je nepripustné aby bloky zpracovatele byly pojmenovány." Jak je videt jsou pomenované bloky zadavatelem, náhodne pojmenované bloky ACADem a anonymní bloky, které se rídí ruznými pravidly. Budu muset presne zjistit, co zadavatel vlastne pozaduje. Zatím dekuji v nejhorsím prípade bloky rozbuju. |
|
jku
|
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den
možná by pan Michl uměl nějaký test , který rozezná anonymní bloky od opravdových (určitě budou rozdíly v hlavičce bloku). Referenční příručka píše, že nepojmenované bloky nelze vkládat podle názvu. Lze je všakvložit z design centra (vyzkoušeno) - alespoň tedy myslím, že jsem vkládal anonymní blok. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Takový test je celkem jednoduchý - anonymní bloky se například neobjeví v seznamu v příkazech PŘEJMEN, VLOŽ nebo BLOK. Jejich název začíná hvězdičkou. V ADC se myslím také neobjevují (takže odtud ani nejdou vložit). |
|
![]() |
|
![]() |
Aha, takže jsem tím Design centrem vkládal náhodně pojmenovaný blok (A$CB071...).
člověk se pořád učí. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,217 sekund.