Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 119.900 registrovaných u nás, celkem 1.104.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a
proměnné prostředí AutoCADu.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět
|
archiv |
| Autor | |
triple.x
Nováček
Přihlášen: 30.led.2009 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 1 |
Téma: ArchiCAD vs. AutoCAD ?Zasláno: 31.led.2009 v 12:41 |
|
Ahoj,
jsem s tudent stavárny a vzhledem k tomu, že jsem přešel na školu z gymplu, nikdy jsem nepřišel s těmito programy do styku. Řeším tedy dilema, jestli se učit v ArchiCADu nebo AutoCADu. Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých programů a v případě AutoCADu, jaké je třeba mít nástavby? Předem děkuji za každou radu. |
|
![]() |
|
Kackac
TOP uživatel
Přihlášen: 11.úno.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD Stav: Offline Bodů: 469 |
Zasláno: 31.led.2009 v 13:51 |
|
Teoreticky k AutoCADu žádnou nástavbu mít nemusíte, razím teorii, že autocad umí vše, a co neumí, to ho lze naučit. Jen je v některých případech šikovnější a rychlejší nějakou nadstavbu mít, protože vám urychlí a pomůže s rutinou. Také nemusíte uvažovat jen o holém cadu, ale o nějaké profesní verzi cadu, nepíšete jaký obor na stavárně studujete (nejspíš pozemní stavby, jestli uvažujete o ArchiCADu), ale pro různé stavby jsou různé profesní verze.
Co se týče ArchiCADu, jsem k němu jako stavař poměrně skeptická, je to podle mého spíš program pro architekty, než pro stavaře, lecos vám vnucuje a špatně se nechá ukecat, aby to udělal jinak, detaily, natož atypické, se v něm také dělají hůř, což je dáno tím, že pracuje s objekty, ne s "čárami" jako holý cad. Myslím si, že AutoCAD je univerzální a šikovnější, ale to je čistě můj názor. |
|
|
Kackac
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor
ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 22020 |
Zasláno: 31.led.2009 v 14:48 |
|
Místo doplňování AutoCADu o nadstavby můžete použít rovnou stavařskou verzi AutoCADu - AutoCAD Architecture (umí to co AutoCAD a má navíc stavařské funkce). Anebo pak také BIM aplikaci Autodesk Revit. Obě jsou navíc (na rozdíl od holého AutoCADu) pro studenty zdarma. |
|
![]() |
|
sonicer
Zasloužilý člen
Přihlášen: 20.čvc.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit, Autocad, Navisworks Stav: Offline Bodů: 223 |
Zasláno: 31.led.2009 v 15:15 |
|
Dle meho nazoru je Autocad zaklad...tedy pokud budes umet autocad a pak treba archicad tak to je k dobru.
Pri vlastnim podnikani pak muzes delat podle sveho uvazeni, ale jako zamestnanec by si mel umet autocad..Nebot ten je vsude. Tedy radim nauc se oba. |
|
|
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz |
|
![]() |
|
Rostislav Říha
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel
Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1620 |
Zasláno: 02.úno.2009 v 11:15 |
Někdo (vm:-) určitě rád doplní přesná čísla. Ta Vám pak přesně ukážou, o kolik desítek % je víc uživatelů platformy AutoCAD proti zbytku...
Jsou i lidé, kteri pouzivaji ArchiCAD, Nemetschek nebo pod., budou vam tvrdit, že je to nejlepší a možná i budou mít pravdu. Ale na tom nezáleží. Berte ten software jako jazyk - vždy je lepší umět anglicky než česky, protože se domluvíte s více lidmi. Čeština přesto může být hezčí jazyk.
Pokud ve škole máte možnost učit se Revit, tak se ho naučte spolu Autocadem.
|
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
viper_
Nováček
Přihlášen: 08.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: ACAD2008 Stav: Offline Bodů: 3 |
Zasláno: 03.úno.2009 v 10:49 |
|
Dle mého názoru pro pozemák rozhodně AutoCAD. Jendu dobu jsem zkoušel jako student dělat na Archicadu a děsně jsem s tím bojoval. Velkou výhodu má také sdílení dat, pokud potřebuji do svých výkresů dostat nějakou technologii, většinou mi vše poskytne investor v ACADu. A druhá věc jsou profese, lidi co delaji VZT,ZTI apd. si jen zamknou hladiny, udelaji si z výkresu slepáky a delají si do toho svoje. A z vlatní zkušenosti můžu říct ze drtivá většina dělaá v ACADu. |
|
![]() |
|
J.Richter
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér
Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
Zasláno: 18.úno.2009 v 09:41 |
|
Také souhlasím s tím, že AutoCAD je určitě rozšířenější a více univerzální. S ArchiCADem jsem také bojoval na střední škole, ale byla to hrůza :-) Doporučuji začít s AutoCADem, pak zkusit třeba Architecture nebo Revit.
|
|
|
Jan Richter
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
|
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,484 sekund.

ArchiCAD vs. AutoCAD ?
Možnosti tématu

triple.x napsal(a):