Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mazi ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 23.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: AIP 2020 Stav: Offline Bodů: 8 |
![]() Zasláno: 04.úno.2009 v 16:45 |
4.2.09 Dobrý den všem. Potřeboval bych poradit, jsme konstrukce víceméně plechařská a tak bychom ocenili v razítku maximální rozměry plechu v tomto formátu: P 6-300x500. Ano AI 2009 nabízí do razítka vložit vlastnosti plechu kde je možno vložit požadované parametry "Délka rozsahu pole rozvinu nebo Šířka rozsahu pole rozvinu", ale bohužel se mi nepodařilo s těch rozměrů vystrčit jednotky mm. Tím jsem chtěl říct, že formát P 6-300mmx500mm, jaksi není žádoucí. A pak nemám žádnou šanci tyto informace dostat do rozpisky, nebo alespoň se mi to nedaří. Bylo mi poraděno iProperty 2.5. Ta však nefunguje a navíc zlobí. Pokuď jste toto už někdo vyřešil prosím o radu. Předem děkuji. 5.2.09 Dobrý den. Chtěl jsem poděkovat všem kteří se mi snažili pomoci. vyzkoušel jsem jednotlivé iproperti aplikace, které skutečně nefungují, bádal jsem nad tím co myslel pan Michl - nepodařilo se mi to. A nakonec jsem našel na americkém servru dobrou fintu. A to že do rozvinutého tvaru jsem si promítnul venkovní rozměry s zakotoval a ty jsem v parametrech pojmenoval (sirka/delka)a v iVlastnostech dostal do požadovaného formátu =<stock number> <tloušťka>-<sirka>x<delka> a skutečně mám rozměry, které jsou opravdu pravda. Uvědomil jsem si taky že mi plechy kolikrát vzniknou v obecné poloze a pak si nejsem dvakrát jistý, že by mi vygenerované rozměry zrovna vyhovovaly. Takle mám sice o 3 kroky práce více v modelu, ale o 10 kroků méně v dalším zpracování. Ještě jednou jsem chtěl poděkovat tomu kolegovy za tip cadforum autodesku, tam jsem ten tip našel. Jinak s pozdravem a děkuji Upravil Mazi - 05.úno.2009 v 13:14 |
|
![]() |
|
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.čvc.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Obávám se, že jste stejně jako já narazil na problém. Přitom přece nechceme tak moc. Psát do rozpisky, kusovníku nebo razítka tyhle míry včetně jednotek pokládám za zhovadilost.
V naší firmě používáme iProperty Collection od Patricka de Stobbeleira, nicméně problém s jednotkami je zcela totožný. Ze začátku nám verze 2.5 nechodila ačkoliv jiným ano. Podle autora byla příčina v našich (českých) šablonách a poslal mi DLL programu, se kterým to chodilo. Jestli je tako verze v tuhle chvíli i na netu, to nevím, ten DLL soubor Vám ale můžu poslat. V žádném případě ale nebude fungovat v 64bitovém Inventoru 2009 a autor o jeho podpoře ani neuvažuje. Mimochodem, díl musíte napřed uložit, aby se tam hodnoty objevily. Hodnoty rozvinu (proměnné) zabudované v Inventoru nepoužíváme z několika důvodů, hlavně: - jsou dostupné pouze v prostředí výkresu, přestože je to vlastnost modelu, takže tyto hodnoty pak nemůžete použít v rozpisce ani v kusovníku (bože, jak je to hloupé...) - máme mnoho set starých výkresů, kde jsou v razítkách použity právě proměnné z iProperty. Má to samozřejmě tu nevýhodu, že do budoucna jsme stále závislí na řešení nějakého nadšence a až ho přejede auto nebo se na to vykašle, tak máme problém. Asi před týdnem jsem Patrika požádal o radu, jak se jednotek zbavit, ale dosud neodpověděl....a v tomhle fóru zatím taky nikdo Poznámka1: Aktuální správná adresa pro stažení iProperty Collection je tato: http://ipc.barok.dk/ Poznámka 2: Tohle je forum AutoDESKu k Inventoru: http://discussion.autodesk.com/forums/forum.jspa?forumID=78 možná by stálo za to nadnést to i tam. Upravil IvoBe - 04.úno.2009 v 20:55 |
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21989 |
![]() |
Je to vlastnost modelu, takže ji můžete použít i kusovníku. Nebo si nerozumíme?
Viz též tip:
|
|
![]() |
|
IvoBe ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.čvc.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Fusion 360 Stav: Offline Bodů: 289 |
![]() |
Odkaz na tip nechápu, jak se v parametrech modelu dostanu třeba k <DÉLKA ROZSAHU POLE ROZVINU> ?
|
|
Ivo Bešťák
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21989 |
![]() |
Není to totéž jako vlastnost <LENGTH>?
(možná nesmysl - nekamenujte mně, nejsem moc expert na Inventor)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,268 sekund.