ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.100.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
Railway Tools - projektování železnic v Civil 3D
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoRozvinuté tvary

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mazi Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AIP 2020
Stav: Offline
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Rozvinuté tvary
    Zasláno: 04.úno.2009 v 16:45

4.2.09 Dobrý den všem. Potřeboval bych poradit, jsme konstrukce víceméně plechařská a tak bychom ocenili v razítku maximální rozměry plechu v tomto formátu: P 6-300x500. Ano AI 2009 nabízí do razítka vložit vlastnosti plechu kde je možno vložit požadované parametry "Délka rozsahu pole rozvinu nebo Šířka rozsahu pole rozvinu", ale bohužel se mi nepodařilo s těch rozměrů vystrčit jednotky mm. Tím jsem chtěl říct, že formát P 6-300mmx500mm, jaksi není žádoucí. A pak nemám žádnou šanci tyto informace dostat do rozpisky, nebo alespoň se mi to nedaří. Bylo mi poraděno iProperty 2.5. Ta však nefunguje a navíc zlobí. Pokuď jste toto už někdo vyřešil prosím o radu. Předem děkuji.

5.2.09 Dobrý den. Chtěl jsem poděkovat všem kteří se mi snažili pomoci. vyzkoušel jsem jednotlivé iproperti aplikace, které skutečně nefungují, bádal jsem nad tím co myslel pan Michl - nepodařilo se mi to. A nakonec jsem našel na americkém servru dobrou fintu. A to že do rozvinutého tvaru jsem si promítnul venkovní rozměry s zakotoval a ty jsem v parametrech pojmenoval (sirka/delka)a v iVlastnostech dostal do požadovaného formátu =<stock number> <tloušťka>-<sirka>x<delka> a skutečně mám rozměry, které jsou opravdu pravda. Uvědomil jsem si taky že mi plechy kolikrát vzniknou v obecné poloze a pak si nejsem dvakrát jistý, že by mi vygenerované rozměry zrovna vyhovovaly. Takle mám sice o 3 kroky práce více v modelu, ale o 10 kroků méně v dalším zpracování. Ještě jednou jsem chtěl poděkovat tomu kolegovy za tip cadforum autodesku, tam jsem ten tip našel. Jinak s pozdravem a děkuji

Upravil Mazi - 05.úno.2009 v 13:14
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Fusion 360
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2009 v 20:31
Obávám se, že jste stejně jako já narazil na problém. Přitom přece nechceme tak moc. Psát do rozpisky, kusovníku nebo razítka tyhle míry včetně jednotek pokládám za zhovadilost.

V naší firmě používáme iProperty Collection od Patricka de Stobbeleira, nicméně problém s jednotkami je zcela totožný. Ze začátku nám verze 2.5 nechodila ačkoliv jiným ano. Podle autora byla příčina v našich (českých) šablonách a poslal mi DLL programu, se kterým to chodilo. Jestli je tako verze v tuhle chvíli i na netu, to nevím, ten DLL soubor Vám ale můžu poslat. V žádném případě ale nebude fungovat v 64bitovém Inventoru 2009 a autor o jeho podpoře ani neuvažuje. Mimochodem, díl musíte napřed uložit, aby se tam hodnoty objevily.

Hodnoty rozvinu (proměnné) zabudované v Inventoru nepoužíváme z několika důvodů, hlavně:

- jsou dostupné pouze v prostředí výkresu, přestože je to vlastnost modelu, takže tyto hodnoty pak nemůžete použít v rozpisce ani v kusovníku (bože, jak je to hloupé...)
- máme mnoho set starých výkresů, kde jsou v razítkách použity právě proměnné z iProperty.

Má to samozřejmě tu nevýhodu, že do budoucna jsme stále závislí na řešení nějakého nadšence a až ho přejede auto nebo se na to vykašle, tak máme problém.

Asi před týdnem jsem Patrika požádal o radu, jak se jednotek zbavit, ale dosud neodpověděl....a v tomhle fóru zatím taky nikdo

Poznámka1:
Aktuální správná adresa pro stažení iProperty Collection je tato:
http://ipc.barok.dk/

Poznámka 2:
Tohle je forum AutoDESKu k Inventoru:
http://discussion.autodesk.com/forums/forum.jspa?forumID=78
možná by stálo za to nadnést to i tam.

Upravil IvoBe - 04.úno.2009 v 20:55
Ivo Bešťák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21989
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2009 v 22:55
Původně odeslal(a) IvoBe IvoBe napsal(a):

- jsou dostupné pouze v prostředí výkresu, přestože je to vlastnost modelu, takže tyto hodnoty pak nemůžete použít v rozpisce ani v kusovníku (bože, jak je to hloupé...)
Je to vlastnost modelu, takže ji můžete použít i kusovníku. Nebo si nerozumíme?

Viz též tip:
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
IvoBe Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2005
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Fusion 360
Bodů: 289
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2009 v 06:56
Odkaz na tip nechápu, jak se v parametrech modelu dostanu třeba k <DÉLKA ROZSAHU POLE ROZVINU> ?
Ivo Bešťák
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21989
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.úno.2009 v 11:18
Není to totéž jako vlastnost <LENGTH>?
(možná nesmysl - nekamenujte mně, nejsem moc expert na Inventor)
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13593:Jak změnit orientaci resp. natočení rozvinu plechu.
Tip 5769:Délka hran a plocha rozvinuté plechové součásti Inventoru.
Tip 7712:Dávkový export rozvinů z Inventoru do DXF/DWG.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,268 sekund.