Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
murgy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2009 pro Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() Zasláno: 08.úno.2009 v 15:52 |
Zdravím
chcel by som sa spýtať na pevnostnú analýzu. Mám vymodelovaný taký stojan z jaklov, chcem ho zaťažiť hmotnosťou 800kg. problém mám v tom že neviem ako. mám to zaťažiť tlakom alebo silou? ak zaťažím všetky stykové plochy tak mám tlak alebo silu ktorou to zaťažujem podeliť počtom plôch alebo ako? ak bude treba tak dodam aj obrazok ak som to nenapisal dosť jasne :) vopred dakujem |
|
![]() |
|
pepet ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 22.lis.2007 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2011 Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
Keď zaťažíte jednu plochu silou napr. 10N alebo tuto plochu rozdelíte na
dve a obe plochy použijete pri výbere tej istej sily tak reakcia je stále
len 10N. Z toho vyplýva že by malo byt jedno na koľko plôch aplikujete zaťažujúcu
silu (nenásobí sa sila počtom plôch). Ale v každom prípade si to treba skontrolovať
v reakciách (cez pravé tlačitko -> Reakčné sily).
Upravil pepet - 09.úno.2009 v 11:10 |
|
![]() |
|
murgy ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.říj.2008 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2009 pro Stav: Offline Bodů: 12 |
![]() |
a ked je to zvarana konstrukcia z jaklov, mam si to ulozit ako jeden part alebo to mozem zatazit aj ako celok?
|
|
![]() |
|
Radek001 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 10.dub.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Inventor 2017 / Autocad 2017 Stav: Offline Bodů: 511 |
![]() |
Inventor neumoznuje provadet pevnostni analyzu v sestavach (*.iam), ale pouze v dilech *.ipt. Kdysi jsem zkousel analyzovat sestavu ulozenu jako odvozene teleso, neslo mi to. Pokud vím, ani posledni verze 2009 nezmenila toto omezeni.
Takze pro analyzu jednoznacne ulozit / modelovat jako jeden part.
Rad
|
|
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer |
|
![]() |
|
Pavel Žáček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: Autodesk Product Design Suite Ultimate 2012 Stav: Offline Bodů: 446 |
![]() |
Právě jsem provedl pevnostní analýzu součásti, která vznikla jako odvozená součást ze sestavy. AIP2008 nehlásil žádné omezení. Součást ani nebyla od původní sestavy odpojená, takže po úpravě sestavy ji lze aktualizovat a znovu přepočítat.
|
|
Pavel Žáček
|
|
![]() |
|
pepet ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 22.lis.2007 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor 2011 Stav: Offline Bodů: 114 |
![]() |
Ďalšia možnosť je použiť vyšší
stupeň a to ANSYS Workbench, ten vie pracovať so zostavami alebo stiahnuť
zo http://labs.autodesk.com/technologies/advanced_simulation/
rozšírenie aj to vie pracovať so zostavami (kontakty), len pre AIP 2009 32 / 64
bit.
Upravil pepet - 09.úno.2009 v 13:38 |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,398 sekund.