Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 18.úno.2009 v 19:33 |
|
problém: přetažení myší z okna do okna nebo z okna do stromu v projectbrowseru v určitých případech (space, nepojmenovaný blok) neudělá nic - entita zůstane sedět v původním výkrese.
proč?
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Skontrolujte si, či to robí pri výkresoch, ktoré sú otvorené zo sieťového disku, ftp servera alebo z dočasného adresára, alebo nezávisle na umiestnení otvoreného súboru.
S tým prvým umiestnením mávam problém.
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
síťovými disky nebo pod. to není. Jedná se o nějakou chybu v entitách - když na dotyčném výkrese zkusím wblock, tak to napíše "wblock operation rejected due to a proxy object that does not allow copying"...
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Upřesnění - procedura:
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
splonk ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 25.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD/ACA'21, '24, RVT'21, '24 Stav: Offline Bodů: 1273 |
![]() |
|
DD
U Aec objektu ktrey nejdou zkopirovat (CopyBase) ve stylu materialu zmenit render-material na nejaky jiny nez AccuRenderMaterial... (napr. "NONE") :-).
AR5 je prece jenom jeste beta verze a chce to jeste vychitat mouchy...
A kdyz se takto "nakazeny" soubor pouzije jako template na tvorbu Constructu tak... muzou nas napadat kdejake spatnosti...
Dalsi moznost je pri kopirovani mit spusteny Ar5 - zpomaluje to ae praci s ACA a nevim zda se nekde jinde neobjevi dalsi "problem".
JASponza
|
||
JASponza
ACA (AutoCAD) 21, 24 RVT 21, 24 Win 10, 11 x64 |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
nemyslim, ze to je instalaci accurenderu - viz problem s kamerami - zkouseno na acadiso.dwt vykresech, v 2006ce v pohode, ve 2009 nejde...ty vykresy se s accurenderem nepotkaly a presto to nefunguje.
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
|
Přeji příjemný den
U objektu typu kamery bych byl opatrný, nejspíš není zapnuto její zobrazení. Jinak těch problémů má 2009 více. Nefunguje korektně uchopování aec objektů (v 2008 bez problémů) nějaké laborování s přepínačem v možnostech přináší jen občasnou úlevu. Nefunguje generování prostorů nad xrefem (v 2008 bez problémů). Začišťování stěn je o poznání lepší než v předchozích verzích, ale není 100 procentní. Pásek se dá vypnout a rovněž stavové řádky, což je fajn. Tato verze je o málo pomalejší než 2008 a na paměť žravější a když dojde nelze ji ničím nahradit a práci uložit. Jo to je ten vývoj. Jan Kosík |
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
Děkuji za odpověď.
- zobrazení kamery zapnuté je, jak bych ji jinak vybral:-) ... v cílovém výkrese jsem pak zkoušel, zda není zapnuta konfigurace, která by její zobrazení potlačovala...
- mrzí mne, že jste Vaše poznatky neposlal dříve - možná bychom s upg. ještě počkali:)
- Paměť se dá dokoupit a ten switch, který ji i v XP zpřístupní více, funguje dobře.
- vývoj je samozřejmě špatný, ale to je zbytečný pláč. jasně, že kdyby s tímto přístupem (jedna věc (dialog open) je rychlejší (a to se marketingově zdůrazní), ale většina ostatních běžných úkonů je pomalejší (o tom se pomlčí a kdyžtak se to rozmlží do řečí o více funkcích atd.) by developerský tým ACA nikdy nenavrhl vítězný monopost na jakékoli závody, kde se nakonec počítá jen ten výsledný čas...
-jen by mne zajímalo, jestli je na tom 2010 stejně nebo hůře...
-postřeh nejen můj ale i ostatních kolegů zatím je, že nových ikonek, prvků interface atd. je na tom neúnosně víc na to, se pořád snažíme nakreslit to stejné:-)
nakonec...devět z deseti uživatelů doporučuje oční kapky chucka norrise: http://halbot.haluze.sk/images/2008-12/4619_ChuckXNorrisXEyeXDrops.jpg
|
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
hynekn ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.lis.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ADT 3 Stav: Offline Bodů: 49 |
![]() |
|
Ohohó, připojuji se k předešlému poněkud rouhačskému názor. Uživatelské publikum je opravdu HODNĚ konzervativní a ze svého okolí znám několik lidí, kteří si sice AutoCAD pravidelně upgradují, ale (sic!) malují furt ve čtrnáctce. Řekněte mi, o co přišli
![]() |
||
Hynek
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21894 |
![]() |
|
Pokud vám WBLOCK nebo jiná kopírovací funkce hlásí, že entitu nelze kopírovat kvůli proxy objektu, je potřeba nejprve odhalit, kde se onen proxy objekt bere - nepoužíváte nějakou ARX nadstavbu (stačí aby byla načtena)? Na 99% jde o problém oné nadstavby, ne AutoCADu.
To "Kosík": co myslíte tím že paměť nejde nahradit? Aa které uchopování AEC objektů vám nejde? Není to také problém nějaké doplňkové nadstavby?
To "hynekn": takto konzervativních uživatelů CADu moc není, ale existují -- výkres určitě domalují také (to by nakonec zvládli i tužkou), jen jim to prostě déle trvá (editace, výkazy, xrefy, nastavení...) a výsledek nebude tak hezký (rendering, truecolor, mtext...).
|
||
![]() |
||
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
|
souhlas, tam někam jsme se také dostali.
Není pravda. A problematika je složitější, než se na první pohled zdá:
Toto celé píšu proto, abych těm, kdo mohou nějak přímo působit na Autodesk, vzkázal, že:
chybí mi pocit spolehnutí a základu pro práci. Ale to celé je jen povzdech... |
||
Rostislav Říha
|
||
![]() |
||
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1801 |
![]() |
|
Kam mohu přidat svůj podpis?
PS: Acad 2005 byl. Acad 2006 jsem nepoužíval, ale ve 2007 jsem dělal bez problémů (hlavně vycházela z 2006) |
||
![]() |
||
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
|
To "Kosík": co myslíte tím že paměť nejde nahradit? Aa které uchopování AEC objektů vám nejde? Není to také problém nějaké doplňkové nadstavby?
Uchopování aec polygonů v 2009 u některých výkresů je nefunkční. V ACA 2008 bez problémů. Takžek když potřebuji více pracovat s polygony v některých výkresech musím si je otevírat v předchozí verzi. Jan Kosík |
||
![]() |
||
Pauli ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.říj.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Architecture 2008, 2009 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
|
Souhlasím do posledního písmene... podobně jsem se pozastavil při přechodu z ADT 2007 na 2008, kdy vymizela např. podpora VIZ RENDERU a vše bylo tzv. nahrazeno lepším renderovacím nástrojem v rámci Architecture. Zkusil jsem "zaprotestovat" tím, že neprodloužím subscrition, ale autodesk mi jen bohorovně sebral nárok používat verzi 2007. Tzn., že jsem bez subscriptionu vydržel rok, naučil se Architecture 2008 a když jsem tochu vychlad, objednal jsem si upgrade na 2009 s nadějí, že se něco změní k lepšímu - nezměnilo. Jsem jen o cca. 40.000,- lehčí a znovu se učím... a se učím... a nenacházím nic, v čem je mi nová verze nápomocnější - naopak, ztrácím jen produktivní čas poznáváním nového prostředí a "nových funkcí" a restartováním systému....
|
||
Pavel
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21894 |
![]() |
|
20MB výkres není zas tak velký - paměťové nároky nových verzí sice plynule stoupají, ale žádný velký skok v nárocích u verze 2009 nebyl. Buď byl daný výkres "na hranici" paměti nebo je nějak narušený. Pro velké projekty je ale lépe používat 64bitové verze.
Problém uchopování je velmi pravděpodobně jen otázka nastavení - viz starší tip:
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Problém uchopování je velmi pravděpodobně jen otázka nastavení - viz starší tip:
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,413 sekund.