ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Jak novinky řešení Autodesk a ARKANCE ovlivní budoucnost strojírenství
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAEC koty

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Kroupík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 09.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 175
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: AEC koty
    Zasláno: 09.kvě.2005 v 14:10

Jsem zacatecnik s ADT a mam problem s AEC kotovanim.... Pokud pouzitym stylem kotuji normalne vse je v poradku, pokud pouziji AEC kotu s timto sytlem, tak jsou jednotky pravdepodobne v palcich, co s tim? Predem diky.

Kroupík
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21889
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2005 v 16:17
Zřejmě nemáte správně nastavené jednotky projektu - používáte správnou šablonu?
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Kroupík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 09.kvě.2005 v 16:30

Zacla jsem vykres jako novy, jednotky jsem zvolila metricke, sablonu jsem nevybrala, zrejme jsem pouzila implicitne nastavenou sablonu. Nicmene pokud bych mela spatne jednotky vykresu, neprojevilo by se to i na standartnim kotovani? Pokud kotuji beznou kotou, je vse v poradku, pouze pri pouziti AEC koty jsou vsechny rozmery zhruba 25,4 x mensi coz odpovida palcum. V nastaveni vykresu jsou uvedeny metricke jednotky. Poradite jakou sablonu tedy vybrat? Diky

Kroupík
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Bodů: 3944
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2005 v 10:12

Pokud máte nějakou vlastní šablonu, která je "opravdu" metrická tak tu. Pokud začínáte od nuly, pak při vytváření nového výkresu si můžete zvolit "Open with no template - metric" nebo imperial, to raději ne. Pak vám to bude fungovat, ale budete toho mít ve výkrese málo. Ten chaos s vadnými AEC kótami vzniká při špatně založených výkresech, jediné co pro odstranění (co já vím) zafunguje je vložit ten výkres do nového správného.

PJ

Zpět nahoru
Kroupík Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.kvě.2005 v 11:43

Díky!

Kroupík
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1896:VIPJak vytvořit víceřádkový kótovací text?
Tip 1879:VIPJak otočit kóty výkresu?
Tip 14050:VIPJak v detailu výkresu okótovat průměr nebo poloměr k neviditelné ose?
Tip 510:Jak nastavit v AutoCADu desetinnou tečku, resp. čárku?
Tip 9486:Upozornění: Aplikace zjistila smíšenou verzi objektů AEC
Tip 411:Jak přenést výkres z Architectural Desktopu do AutoCADu LT?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.