Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Dirrk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.dub.2008 Používám: AutoCAD2007 Stav: Offline Bodů: 15 |
![]() Zasláno: 10.bře.2009 v 21:32 |
Dobrý den,
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2578 |
![]() |
Je otázkou, co konkrétně znamená to
Nejprve zkuste pohledat
1) zda nemáte někde ten soubor s příponou BAK
2) zda v adresáři TEMP se náhodou nevyskytuje soubor s příponou BAK nebo SV$
pokud najdete, přejmenujte na DWG
Z přepsaného souboru to bohužel nedostanete (pokud to tam náhodou nezůstalo např jako nevyčištěný blok)
Normálně pdf do Acadu nejde, obejít - několika způsoby - by to jít mělo (ale konkrétně jsem nezkoušel
1) acad 2009 by měl mít možnost PDF podložit podobně jako x-ref (zatím jem nezkoušel)
2) pohledáte-li na internetu (pdf2cad, pdf2dxf, pdf2dwg, apod), dostanete se k nabídkám utilit na převod (většinou placené) - ale nečekejte zázraky, i tak může být převod dost tristní (osobní zkušenosti kdysi s převodem PLT)
3) VIP tip 1847 |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Dirrk ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 13.dub.2008 Používám: AutoCAD2007 Stav: Offline Bodů: 15 |
![]() |
Dělal jsem na své práci, ale zavolal mi kamarád jestli bych mu něco neudělal a tak jsem práci na svém výkresu smazal a udelal jsem jeho praci a ulozil jsem to. čili jsem to přepsal a uložil :( a vypnul....ted kdyz jsem to zapl abych v praci pokracoval tak jsem svoji praci nenasel, ale byla tam ta kamradova...vim ze si za tohle muzu sam ale tohle je zkusenost k nezaplaceni...dekuji za radu vyzkouším...musím pohledat na netu ty vase programy
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Tak zase Vy zavolejte kamaradovi... :-D
Ne, vazne. Nekolikrat jsem pouzil programek "pstoedit", ktery patri ke ghostscriptu. Prevadel jsem do WMF a nebo do DWG. U DXF jsem pouzival volbu "-ctl" podle barev namapuje entity do hladin. Vysledky jsou ale nehezke - cislo z usecek/krivek, zmatek v hladinach, meritko a presnost pryc. Mozna je to rychlejsi prekreslit. Pripadne prevest PDF na rastr, ten podlozit a pak prekreslit... |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Napríklad PDF to DXF a pod. Je tam demo na asi 30 prevodov. Ak nemáte naozaj nič z pôvodného, tak toto Vám bude až moc dobré. |
|
![]() |
|
J.Richter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() |
PDF můžete vložit i v AutoCADu LT, to by Vám při tom překreslování alespoň částečně pomohlo, pokud tedy nenajdete lepší řešení a nějaký dobrý převodník.
|
|
Jan Richter
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Takováto lehkovážnost snad ani není možná ![]() Mě se pro převod osvědčil program "Aide PDF to DXF Converter" ( ke stažení zde: http://www.slunecnice.cz/sw/aide-pdf-to-dxf-converter/ ). Je to sice placený program, ale prvních 20 (myslím) pokusů je zdarma. DXF už pak do CADu načtete bez problémů. Upravil koutnak - 11.bře.2009 v 09:06 |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
![]() |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
![]() |
< ="Content-" content="text/; charset=utf-8">< name="ProgId" content="Word.">< name="Generator" content="Microsoft Word 11">< name="Originator" content="Microsoft Word 11"><>
Já už rýsuju asi 6let a tohle je opravdu moje největší chyba
kterou jsem udělal....je toho na mě poslední dobou hodně a nestíhám, tohle jsem
mu chtěl jen pomoct byla to otázka asi 5 minut za cenu moji práce, já měl asi i
3 zálohy na tu práci jenomže jsem nevědomky jak jsem to uložil, tak jsem hned
si udělal i ty zálohy tím jsem si to pokazil úplně (asi hold jsem ještě
začátečník, a stydím se za to)....zkoušel jsem teda ten převod PDF to DXF a je
to opravdu jen takové okrajové....budu to muset teda překreslit ale když mám
aspoň tu předlohu z toho PDF jako DXF v cadu tak to dám do kupy daleko rychleji
než to začínat úplně od píky...děkuji všem za radu....jsem dlužník |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Je to určitě nepříjemnost, ale má to jeden veliký přínos. Tuhle chybu už nikdy v životě neuděláte, to jsem si jist. Ale nebojte, uděláte jiné...:-)
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Rada: Ak ste dodržiavali hladiny, tak sa Vám bude celkom dobre kresliť s použitím LAYWALK. Mohlo by Vám to pomôcť v prehľadnosti, čo je hotové.
Čiary si môžte pospájať cez pedit-multiple-join
:)
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Hodinu poté, co jsem vám tohle napsal, jsem udělal také chybu, kterou už snad v životě podruhé neudělám - přehlédl jsem auto na přednosti......
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
|
Hiadlovsky0 ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.srp.2007 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 6 |
![]() |
Raz som mal PDF od nemeckého dodávateľa ktorý bol evidentne urobený z DWG. Načitál som to do Corelu a dal vyexportovať ako DXF. Nebola to veľká sláva ale kopec vecí som nemusel kresliť (dokresľoval som preklady). Investor požadoval slovenskú verziu výkresu DWG pre svojich dodávateľov.
|
|
SA vz.56
|
|
![]() |
|
![]() |
A nestalo se vám nic? Vaše chyba by byla daleko horší, teď si uvědomuju zhe je tohle docela i prkotina když si člověk může ublížit jen díky chvilce nepozornosti....
P.S. už jsem se pustil do překreslení....budu i pomalu končit....díky tomu programu PDF do DXF jsem měl předlohu a bylo to dalo rychlejší jak kdybych to musel znovu vymýšlet...děkuji teda za vsechny rady.... ![]() |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Naštěstí to odnesly jenom nějaké plechy, ale stejně bych raději překresloval. Na druhou stranu skutečně každá takováto nepříjemnost (když skončí relativně dobře) člověka učiní daleko ostražitějším a opatrnějším. Alespoň na nějaký čas...
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,660 sekund.