ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoS.O.S :( PDF do DWG

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Dirrk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.dub.2008
Používám:
AutoCAD2007
Stav: Offline
Bodů: 15
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: S.O.S :( PDF do DWG
    Zasláno: 10.bře.2009 v 21:32
Dobrý den,Cry
Crymám takový problém, dělal jsem na jednom projektu a měl jsem na něm udělaný stropy a a střechu. Bohužel se mi podařilo nevědomky to překreslit jednou věci pro kamaráda a uložil jsem to a cad vypnul. bohuzel jsem si na svoji praci neudělal zálohu, jediné co mám je když jsem to šel prvně tisknout tak mám pdf formáty od každého projektu. Chtěl jsem Vás poprosit o radu jak z pdf udělat znovu dwg nebo něco aspoŇ abych to nemusel dělat znovu. je to hodné dlouhá práce. a nebo nevíte  jestli by z toho přeuloženého to nešlo nějakým zázrakem dostat zpátky? Prosím poraďte pokud s tímhle máte zkušenostiCry....děkuji
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2009 v 22:08
Je otázkou, co konkrétně znamená to

Původně odeslal(a) Dirrk Dirrk napsal(a):

Bohužel se mi podařilo nevědomky to překreslit jednou věci pro kamaráda a uložil jsem to a cad vypnul.
Nejprve zkuste pohledat
1) zda nemáte někde ten soubor s příponou BAK
2) zda v adresáři TEMP se náhodou nevyskytuje soubor s příponou BAK nebo SV$
pokud najdete, přejmenujte na DWG

Z přepsaného souboru to bohužel nedostanete (pokud to tam náhodou nezůstalo např jako nevyčištěný blok)
Normálně pdf do Acadu nejde, obejít - několika způsoby - by to jít mělo (ale konkrétně jsem nezkoušel
1) acad 2009 by měl mít možnost PDF podložit podobně jako x-ref (zatím jem nezkoušel)
2) pohledáte-li na internetu (pdf2cad, pdf2dxf, pdf2dwg, apod), dostanete se k nabídkám utilit na převod (většinou placené) - ale nečekejte zázraky, i tak může být převod dost tristní (osobní zkušenosti kdysi s převodem PLT)
3) VIP tip 1847
J. Mantlík

Zpět nahoru
Dirrk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.bře.2009 v 22:40
Dělal jsem na své práci, ale zavolal mi kamarád jestli bych mu něco neudělal a tak jsem práci na svém výkresu smazal a udelal jsem jeho praci a ulozil jsem to. čili jsem to přepsal a uložil :( a vypnul....ted kdyz jsem to zapl abych v praci pokracoval tak jsem svoji praci nenasel, ale byla tam ta kamradova...vim ze si za tohle muzu sam ale tohle je zkusenost k nezaplaceni...dekuji za radu vyzkouším...musím pohledat na netu ty vase programy
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 07:12
Tak zase Vy zavolejte kamaradovi... :-D

Ne, vazne.
Nekolikrat jsem pouzil programek "pstoedit", ktery patri ke ghostscriptu. Prevadel jsem do WMF a nebo do DWG. U DXF jsem pouzival volbu "-ctl" podle barev namapuje entity do hladin.
Vysledky jsou ale nehezke - cislo z usecek/krivek, zmatek v hladinach, meritko a presnost pryc.
Mozna je to rychlejsi prekreslit. Pripadne prevest PDF na rastr, ten podlozit a pak prekreslit...
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Lokalita: Slovensko
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 08:05

Napríklad PDF to DXF

http://www.aidecad.com/

a pod.

Je tam demo na asi 30 prevodov.

Ak nemáte naozaj nič z pôvodného, tak toto Vám bude až moc dobré.

Zpět nahoru
J.Richter Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.čvc.2008
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
AutoCAD LT 2011
Bodů: 82
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 08:20
PDF můžete vložit i v AutoCADu LT, to by Vám při tom překreslování alespoň částečně pomohlo, pokud tedy nenajdete lepší řešení a nějaký dobrý převodník.
Jan Richter
JID: theripper@isgeek.info
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 09:04

... zavolal mi kamarád jestli bych mu něco neudělal a tak jsem práci na svém výkresu smazal a udelal jsem jeho praci a

Takováto lehkovážnost snad ani není možná Shocked. To nešlo založit nový výkres?!!!
Mě se pro převod osvědčil program "Aide PDF to DXF Converter" ( ke stažení zde: http://www.slunecnice.cz/sw/aide-pdf-to-dxf-converter/ ). Je to sice placený program, ale prvních 20 (myslím) pokusů je zdarma. DXF už pak do CADu načtete bez problémů.

Upravil koutnak - 11.bře.2009 v 09:06
Radim Koutňák
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 09:33

Dělal jsem na své práci, ale zavolal mi kamarád jestli bych mu něco neudělal a tak jsem práci na svém výkresu smazal a udelal jsem jeho praci a ulozil jsem to. čili jsem to přepsal a uložil :( a vypnul....ted kdyz jsem to zapl abych v praci pokracoval tak jsem svoji praci nenasel, ale byla tam ta kamradova...vim ze si za tohle muzu sam ale tohle je zkusenost k nezaplaceni...dekuji za radu vyzkouším...musím pohledat na netu ty vase programy
DeadTo je docela vážný začátečnický "prohřešek". Přeci nebudu mazat (celou?) svou práci, to dá rozum - a to ani když o to bude žádat "kamarád", ale uložím ji. Pokud ta "kamarádova" práce vychází z Vašeho původního výkresu či ji doplňuje ev. jenom modifikuje, tak opět není třeba nic mazat - prostě nové věci nakreslit do oddělené hladiny a to co nemá být vidět ze staré (stávající) verze na finálním výtisku, v rozvržení zmrazit.
-FerTh-
Zpět nahoru
Dirrk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 15:22
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018
Bodů: 1199
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 15:56
Je to určitě nepříjemnost, ale má to jeden veliký přínos. Tuhle chybu už nikdy v životě neuděláte, to jsem si jist. Ale nebojte, uděláte jiné...:-)
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
Zpět nahoru
Buba Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 05.říj.2005
Používám:
AEC Collection
Bodů: 1692
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2009 v 16:17
Rada: Ak ste dodržiavali hladiny, tak sa Vám bude celkom dobre kresliť s použitím LAYWALK. Mohlo by Vám to pomôcť v prehľadnosti, čo je hotové.
Čiary si môžte pospájať cez pedit-multiple-join
:)
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2009 v 07:47
Původně odeslal(a) Mrázek Mrázek napsal(a):

Je to určitě nepříjemnost, ale má to jeden veliký přínos. Tuhle chybu už nikdy v životě neuděláte, to jsem si jist. Ale nebojte, uděláte jiné...:-)
Hodinu poté, co jsem vám tohle napsal, jsem udělal také chybu, kterou už snad v životě podruhé neudělám - přehlédl jsem auto na přednosti......
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
Zpět nahoru
Hiadlovsky0 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 01.srp.2007
Používám:
AutoCAD2008
Bodů: 6
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2009 v 08:05
Raz som mal PDF od nemeckého dodávateľa ktorý bol evidentne urobený z DWG. Načitál som to do Corelu a dal vyexportovať ako DXF. Nebola to veľká sláva ale kopec vecí som nemusel kresliť (dokresľoval som preklady). Investor požadoval slovenskú verziu výkresu DWG pre svojich dodávateľov.
SA vz.56
Zpět nahoru
Dirrk Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
AutoCAD2007
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2009 v 19:27
A nestalo se vám nic? Vaše chyba by byla daleko horší, teď si uvědomuju zhe je tohle docela i prkotina když si člověk může ublížit jen díky chvilce nepozornosti....
P.S. už jsem se pustil do překreslení....budu i pomalu končit....díky tomu programu PDF do DXF jsem měl předlohu a bylo to dalo rychlejší jak kdybych to musel znovu vymýšlet...děkuji teda za vsechny rady....Wink
Zpět nahoru
Mrázek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.bře.2009 v 09:23
Naštěstí to odnesly jenom nějaké plechy, ale stejně bych raději překresloval. Na druhou stranu skutečně každá takováto nepříjemnost (když skončí relativně dobře) člověka učiní daleko ostražitějším a opatrnějším. Alespoň na nějaký čas...
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9146:Při hromadném publikování má PDF jiné okraje než u jednotlivých tisků.
Tip 7596:Rychlý převod DWG výkresu do PDF.
Tip 6818:Texty a symboly jsou v PDF zobrazeny jen jako tečky.
Tip 9496:Jak zapínat a vypínat hladiny v podloženém PDF?
Tip 14543:Jak v PDF souboru potlačit informace o hladinách?
Tip 7805:Vybíratelný text v PDF souborech z AutoCADu.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 1,660 sekund.