Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
cckl ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.bře.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD2008, Inventor2008 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() Zasláno: 21.bře.2009 v 14:15 |
Mám takovej primitivní dotaz.
Potřebuji potlačit znaménka u odchylek u nul, bez rozkládání koty. Odchylka -0 vypadá dost hloupě. Vim, že jsem to kdysi nějak dělal, ale ted na to vůbec nemůžu přijít. Přikládám obrázek konkrétní situace: ![]() Jinak mám AutoCAD 2008 Mechanical, ale dřív jsem to dělal v obyč autocadu takže na tom by záležet nemělo. |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
V autocadu 2009 pomoci prikazu _tolerance si zadam do kolonek primo hodnoty toleranci s nebo bez znamenka a zobrazuje se to co napisu do kolonky u tolerance, jak zadavate tolerance ?
Pri kotovani nezadava se nahodou dle CSN desetinna carka namisto tecky ? rekl bych, ze ano Upravil Mikemamm - 21.bře.2009 v 17:14 |
|
![]() |
|
cckl ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 21.bře.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: AutoCAD2008, Inventor2008 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Ty tečky to už je detail :) Hlavně to neni problem změnit, ale ty znamínka mě už štvou.
Nevim co je v 2009, ale v 2008 pod příkazem _tolerance mám geometrický tolerance, ale já potřebuju mezní úchylky. |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1798 |
![]() |
Zkuste zadávat hodnoty tolerancí ve vlastnostech jednotlivě pro kažkou kótu, nebo kopírovat.
1. Vybrat kotu 2. Ve vlastnostech - zobrazit tolerance - symetrické 3. Zadat hodnotu 4. Změnit zobrazení tolerance na Odchylky 5. Změnit dolní mez na "0" 6. Znaménko by mělo zmizet Upravil zdrk - 22.bře.2009 v 10:55 |
|
![]() |
|
Jan Rais ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 171 |
![]() |
Podívejte se ještě jednou do nastavení stylu kóty. AutoCAD Mechanical
2006 zobrazuje nulovou mezní úchylku bez znaménka. I když, pochopit by
se to dalo, prostě mínusová úchylka je nula.
![]() |
|
![]() |
|
Vaclav Hryz ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Mechanical2023,Inventor2023,VaultProfessional2023 Stav: Offline Bodů: 29 |
![]() |
Ve starších verzích AutoCADu to bylo tím, že to nebyl DWG soubor ze šablony, ale vznikl jako WBLOCK. Takové DWG se muselo vložit do nějaké šablony a bylo to již v pořádku. |
|
Vaclav Hryz
VUKV a.s. Bucharova 1314/8 CZ - 158 00 PRAHA 5 mailto:hryz@vukv.cz |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
V dialogu pro nastavení stylu kóty si na záložce Tolerances odznačte v poli Zero suppression všechny výběry.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,138 sekund.