ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.500 registrovaných u nás, celkem 1.108.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2026, pro Inventor 2026 a pro Revit 2026. Vyzkoušejte nový přesný Kalkulátor, vylepšený Převodník jednotek a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoINVENTOR STUDIO - POHLED POLOVIČNÍHO ŘEZU

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sakuui Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.lis.2007
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
inventor 2009
Stav: Offline
Bodů: 4
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: INVENTOR STUDIO - POHLED POLOVIČNÍHO ŘEZU
    Zasláno: 25.bře.2009 v 11:46
Dobrý den
  lze vyrenderovat obrázek v inventor studiu v polovičním řezu. Přesto že v grafickém okně mám součást řízlou, je výstup vždy neřízlý.

Zpět nahoru
Charlee Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.dub.2006
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021
Bodů: 280
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.bře.2009 v 11:51
Mám vyzkoušeno prostě v sestavě kus odříznout vysunutím. Jinak mi to taky nešlo.
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
Zpět nahoru
Prekel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.úno.2009
Používám:
ACAD, Inventor
Bodů: 10
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 18.srp.2009 v 20:02
Rád bych oživil téma a zeptal se, jestli se to nedá vyřešit jinak. Vysunutím přijdu o texturu řezu a nepracuje se s tím nijak dobře.
Zpět nahoru
jirka007CZ Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 07.led.2007
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor 2014
Bodů: 27
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.zář.2009 v 18:49
Možná se zpožděním ale vim jak to udělat. Jednou jsem to dělal pomocí parametrických kót a následně jejich animací. Pokavať chcete například vidět polovinu ozubeného kola, tak nejsnažší je si v soušásti normálně udělat odebrání materiálu rotací třeba o 180°, tim získáme poloviční řez. Fígl je v tom, že těch 180° musí být definováno v listu s parametrama, a když budete dávat odebrání rotací tak tam nenapíšete o jaký úhel, ale napíšete tam jméno parametru. Tento parametr bude mít v sobě definovaný požadovaný úhel. Ve studiu poté není problém dát animaci parametru a tam se dá nastavit v jaký časový okamžik bude jaká část odkrytá. Kdyby jste rendroval video po celou dobu trvání tohoto parametru, tak získáte jak krásně ubývá materiál, naprosto plynule, je to pěkné a efektní, dá se to využít na 1000 jiných způsobů. Osobně jsem takto dělal prezentaci sestavy nějakého zařízení, kde jsem chtě ukázat co se skrývá v útrobách skrytých pod pláštěm výrobku. Snad jsem pomohl...
Chyba je vždy mezi monitorem a židlí...
Zpět nahoru
Prekel Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.úno.2009
Používám:
ACAD, Inventor
Bodů: 10
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.zář.2009 v 01:41
Výborný nápad! Díky!
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 14734:Proč mi některé součásti sestavy Inventoru vystupují z řezu?
Tip 9631:Pohledy, řezy a detaily 3D modelů Inventoru generované v AutoCADu.
Tip 10901:Vytvoření řezu na existujícím výkresu ocelové konstrukce.
Tip 9752:Vytvoření pohledu řezu - i bez základního pohledu.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.