Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() Zasláno: 23.dub.2009 v 14:45 |
Z nějakého důvodu mi nelze provést ekvidistantu ke křivce (v základu složena z úseček). Jde pouze na jednu stranu (potřebuji i na druhou). Zná někdo možný důvod? Soubor se zmíněnou křivkou: http://files.uloziste.com/bf570392dcd4630c/
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
To je opravdu divne, ze to nejde, koukal jsem na Vas soubor pokus.dwg a zkousel a opravdu to nejde. Ale jde to pokud krivku skopiruji a vlozim ji vedle ni - pak uz lze ekvidistanta na obe strany, kdyz pouziju ekvidistantu na zakladni krivku, tka lze jen na jednu stranu, ale kdyz pouziji ekvi na krivku jiz jsem pomoci ekvi vytvoril, tak lze na obe strany. Ale v zakladni krivce to nejde, kdepak bude zakopan pes ?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Odkud je ta křivka? (jak vznikla) Má zřejmě někde nějakou překříženou geometrii - po jejím standardním zjednodušení už offset funguje.
|
|
![]() |
|
Venca80 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 07.čvc.2008 Lokalita: ČR (PL) Používám: Civil 3D Stav: Offline Bodů: 183 |
![]() |
Je z výstupu z MXRoad...
Mikemamm: Mě nejde ekvidistanta na tu druhou stranu ani u té "zekvidistované"... Vladimír Michl: Jak se provede standardní zjednodušení? O:-) |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Na zjednodušení křivek existuje několik nástrojů, já jsem použil LISP utilitu DelDupV (je na BBS/VIP).
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Ekvidistanta z originálu a z tej ekvidistanta, tak až z nej to ide na obidva smery. Čo sa vlastne udeje systémovo s krivkou, keď sa spraví explode a join cez pedit?
|
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Čo znamená prekrížená geometria?
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Smyčka, čára protíná sama sebe, nebo má některé vrcholy téměř identické.
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Zkusit to příkazem vxl (lisp -> fix for offsetting polylines on large coordinates)? |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ne, VXL řeší problémy s velkými souřadnicemi - ty v tomto případě nevadí.
|
|
![]() |
|
Radim Cech ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: Autodesk Civil 2020 Stav: Offline Bodů: 848 |
![]() |
Hodně jednoduše si to představte tak, že máte křivku,která má v trase poloměr R=1 a dáte ekvidistantu 2. Pak to místo,pokud je ekvidistanta dovnitř, neumí provést, protože vlastně obloukový prvek tam nemuže být. Nedávno jsem narazit na problém s hranicí lesa. Ta kopírovala parcelní hranici a ochranné pásmo lesa je 50 m. Když jsem dal ekvidistantu 50 od té čáry, vytvořil v některých místech nesmyslnou křivku. Museli jsme to ručně doladit.
|
|
R.C.
OSTRAVA |
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
Mně to s vxl v uvedeném výkresu pokus.dwg šlo udělat. Mimochodem: počáteční bod křivky je X = -823098.096 Y = -1095812.122 Z = 0.000; koncový X = -822045.897 Y = -1096839.114 Z = 0.000 Upravil Ferdinand - 28.dub.2009 v 08:16 |
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.