ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoAktualizace bloku

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tomtnt Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
CAD 2006
Stav: Offline
Bodů: 24
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Aktualizace bloku
    Zasláno: 25.dub.2009 v 00:26
Dobry den
Resim problem s aktualizaci bloku.
Mam nasledujici workflow: V souboru BLOKY.DWG mam vytvoreny bloky tabulek. Tyto bloky jsem si dal do paletek a ted jsem je nasazel poruznu do souboru DRAW.DWG.

Jenomze ted jsem udelal pomerne pracnou zmenu tech bloku v souboru BLOKY.DWG a doufal jsem, ze se zmena projevi i v souboru DRAW.DWG. Jenze se tak nestalo. Co je horsi, ze i pres vlozeni bloku z paletky, ikdyz se odkazuje na soubor BLOKY.DWG tak se porad vklada stara verze bloku pred aktualizaci.

Prosim, jde to nejak zaktualizovat? Vyresit to jinak, nez ulozit bloky pod jina jmena a ty pak zase pretahat do DRAW.DWG? Vim, ze bych mel editovat blok primo v DRAW.DWG, ale tak si zase nevytvarim kompaktni blokovy soubor BLOKY.DWG pro migrace rozhrani na jine pocitace. ten proste pak jen prekopiruji na jine stanice, zaktualizuji paletky a mam svoje rozhrani...nemusim schanet bloky po vsech moznych souborech...nevim, asi mam divne workflow.
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2009 v 10:04
Blok může být v každém souboru jiný a není mezi nimi žádná vazba. Pokud potřebujete aby se to co změníte v jednom souboru projevilo v druhém, použijte XREX (externí reference).

Aktualizovat bloky můžete tak, že například v "Design centru" přetáhnete bloky ze souboru BLOKY.DWG do souboru DRAW.DWG. Mělo by se to zeptat, zda se mají bloky aktualizovat.

Zpět nahoru
Mikemamm Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 26.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad 2020 lt
Bodů: 731
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2009 v 11:03
Pokud to jsem to spravne pochopil, tak staci prikaz čisti , pomoci ktereho vymazete v danem vykrese dany blok a po dalsim vlozeni by mel byt jiz aktualizovany.
Uvedu priklad : Mam blok tabulka.dwg vlozim jej do vykresu a nasledne zmenim ve zdrojovem souboru tabulka.dwg nejake parametry, ale neaktualizuje se to, tak pomoci prikazu čisti vymažu blok tabulka.dwg (i kdyz ho vymazete fyzicky pomoci del klavesy, tak stejne v "pameti vykresu" bude obsazen) a pote znovu vlozim aktualizovani blok tabulka.dwg a melo by byt vse v poradku
Zpět nahoru
tomtnt Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.dub.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
CAD 2006
Bodů: 24
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.dub.2009 v 12:27
ano dekuji. Prikaz čisti mi pomohl.
Skoda ze nejde zachovat linkovani bloku mezi soubory. Xref na to neni idealni, protoze xrefujete cely soubor? V mem pripade by to byla cela skupina ruznych bloku, hlavne parametrickych.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6857:AutoCAD píše: "Aktualizuji indexy bloku *Model_Space"
Tip 5376:Dva nedokumentované příkazy AutoCADu 2006/2007/2008.
Tip 4804:Dynamický popis dynamického bloku.
Tip 12752:Vkládání bloku selže na "Místní server se načítá C:\..."
Tip 13549:Text s automatickou popiskou hladiny, ve které leží.
Tip 13586:Dynamická popiska 3D souřadnic.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.