Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
jaram ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 33 |
![]() Zasláno: 30.dub.2009 v 09:32 |
Zdravím, nedávno jsem konečně nainstaloval INV 2009 a zlobí mě tvorba pohledů a řezů ve výkresech sestav. Viditelné čáry se mi zobrazují jako tenké čárkované, řezy nejsou šrafovaný a kompletní, ale v náhledu při promítání je vidět vše. V obrázku je vidět tvorba řezu v náhledu a po. Ve výkresech komponent se tohle neděje.
Díky za jakoukoliv radu.
|
|
Ing. Jaromír Ambrož
Unipetrol |
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Zkontroloval bych, zda náhodou některé díly jsou či nejsou referenční. Referenční se nezobrazujou celé. Pak bych zkontroloval, které díly mají a nemají povoleno řezání.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
jaram ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 33 |
![]() |
V řezech to není. Když vytvořím základní pohled sestavy v poloze jako ten řez zobrazí se to stejně, jen ne v řezu. V sestavě se prostě některý komponenty nezobrazí. Jen v náhledu před vytvořením pohledu. Komponenty referenční nejsou.
|
|
Ing. Jaromír Ambrož
Unipetrol |
|
![]() |
|
horalek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 03.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Jedná se o "referenční" objekty, takto mouhou být označeny buď detaily, nebo podsestava. Pokdu nechcete měnit nastavení stavu reference v kusovníku, je možné nastavit chování referenčních modelů na výkrese.
Klikněte na pohled pravým tlačítkem a zvolte "Úpravy pohledu" karta "Stav modelu" a nastavte Styl čáry "Dle součásti" upravte hodnotu v poli "Okraj" a to na min. 1 (zěmnou této hodnoty měníte velikost okraje kolem nereferenčních součástí).
Vhodné je tvořit pohledy s již správně nastavených chováním referenčních součástí.
|
|
![]() |
|
Cheff ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 19.led.2006 Lokalita: Czech Republic Používám: Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2) Stav: Offline Bodů: 971 |
![]() |
Dle toho zobrazení to opravdu vypadá na referenci (třeba v nějaké podsestavě). A to jestli jsou součásti vidět pak záleží na okraji (úpravy pohledu -> karta stav modelu -> výpočet skrytých hran případně zvětšit okraj na vhodnou veikost) - pokud to zabere někde se zatoulala reference...
|
|
![]() |
|
jaram ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Už to mám. Součásti byly jako referenční. Opravil jsem a vše v pořádku. Díky za radu.
![]() |
|
Ing. Jaromír Ambrož
Unipetrol |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,434 sekund.