ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.094.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoisoučást - aktualizace

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.lis.2004
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 29
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: isoučást - aktualizace
    Zasláno: 12.kvě.2009 v 11:25

Vůbec nedokážu Inventor 2009 donutit aby zaktualizoval jednotlivá provedení po změně hodnot v uživatelských parametrech v ivlastnostech "hlavní" součásti. - Nemá někdo řešení?

Zjistil jsem, že automatickou aktualizaci jednotlivých provedení provádí pouze ze sestavy jen po změně geometrie a možná i hodnot v tabulce to jsme nezkoušel. Pokud ale jde součást jen do výkresu, tak jediná možnost jak ji zaktualizovat je jít do konkrétního provedení a ručně generovat soubor.
Takové chování je velice zrádné!!

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2009 v 12:36
Já to dělám přes pomocnou "aktualizační sestavu" - tedy po změně tabulkových hodnot ručně otevřu sestavu, kde mám naskládané jednotlivé díly/sestavy iprvků a tu nechám zaktualizovat. Na nic lepšího jsem nepřišel, protože přegenerování souborů není vždy žádoucí...

Zpět nahoru
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2009 v 13:35

Toto ale neřeší změnu hodnot v iVlastnostech, na ty Inventor vůbec nereaguje. Změní je až teprve při změně geometrie nebo tabulky. V ivlastnostech vyplňujeme různé udaje jako  název, název anglicky, materiál, norma, TDP pod., které v tabulce nejsou.

Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2009 v 14:14
iVlastnosti by při atkualizaci měnit měl. Pokud ne tak si vypomůžu změnou tvaru (tam a zpět). Bohužel párkrát už se mi stalo, že jsem musel díly znovu generovat.

A pokud iVlastnosti v tabulce nejsou a mají se měnit, tak bych je do tabulky přiřadil...

Nebo pokud je nechcete přiřazovat do tabulky, tak se dají hromadně měnit u všech členů současně (bez návaznosti na řídící komponentu)

Upravil Cheff - 12.kvě.2009 v 14:16
Zpět nahoru
Míka Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2009 v 16:10

To je jasné, že to můžu obejít změnou tvaru tam a zpět, pak ještě musím mít specielní sestavu, kde budu mít to provedení, kreré je jen ve výkrese, pak se mi to konečně povede vše z aktualizovat. Je to ale krkolomné. Cry

Aktualizace by měl probíha sama, ne abych to musel hlídat sám a domáhal se jí složitými postupy.

A jak se dají homadně měnit iVlastnosti u všech členů současně (bez návaznosti na řídící komponentu) Myslíte přes Design asistent?
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.kvě.2009 v 08:26
Na hromadnou změnu iVlastností používám obyč průzkumníka (Vault bohužel nepoužíváme), takže v mém případě totalcmd (jinak salamander, obyč win okno - prostě co je při ruce). - Přes pravé tlačítko se dostanete přímo do iVlastností... (funguje i na více souborech a ani nemusí běžet Inv Wink)

Ještě mě napadlo, zda-li by aktualizaci iVlastností nezvládlo tlačítko na odvozené součásti z Assembly tools... - nezkoušel jsem

Upravil Cheff - 13.kvě.2009 v 08:31
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11531:VIPVelmi pomalá aktualizace modelu s iSestavou nebo iSoučástí (urychlení Inventoru)
Tip 7777:Neaktualizuje se výkres iSoučásti.
Tip 4460:Parametrické potlačení prvků v iSoučásti.
Tip 10168:iSoučásti a iSestavy (iPart + iAssembly) - koncepce
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,285 sekund.