ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Katalog CAD bloků
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoCo umí prohližeče DWF

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Stav: Offline
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Co umí prohližeče DWF
    Zasláno: 19.kvě.2005 v 07:11

Připravuji upgrade Mechanicalu pro firmu a přitom potřebuji vyřešit počet a strukturu licencí. Mimo výkonných konstruktérů a projektantů máme ve firmě ještě lidi, kteří potřebují jen výkresy prohlížet, tisknout a kontrolovat. Podle mých kusých vědomostí by některé tyto úkoly mohl zvládat formát DWF a jeho prohlížeče. Dokážu do našeho systému správy dokumentů dodělat paralerní generování DWF. Jde mi ale o to, zda mi to umožní plnohodnotný tisk (tloušťky čar podle barevného schématu) a zda je možné z DWF odměřovat. (Při kontrole výkresů ocelařiny je to nezbytné.)

Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Bodů: 720
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2005 v 07:35

Mohu prohlásit, že přes počáteční nedůvěru se mi formát DWF pro předávání podkladů osobám CADu neznalým osvědčil. Pokud mají staženu aktuální verzi DWF Vieweru, tak není žádný problém a nakonec ustoupí od exportu do PDF.

Vaše požadavky by pravděpodobně měl splnit DWF Composer. Měla by se dát stáhnout jeho trial verze. Mělo by tam jít i to doměřování.

Co se týká tisku tak jsem to teď zkoušel a tisk je v pohodě. Měřítko, tloušťky čar, všechno je zachováno.

Určitě Vám k tomu taky něco řekne pan Michl až dorazí.

Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21899
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2005 v 07:36

Ano, přes DWF je to určitě nejpohodlnější cesta:

DWF výkresy můžete automaticky publikovat pomocí AutoDWF, ty mohou neCADisti snadno prohlížet a tisknout pomocí DWF Vieweru, "kontroloři" mohou přesně odměřovat a připomínkovat (redline) pomocí DWF Composeru. Připomínky lze elektronicky přenést zpět do AutoCADu (i Mechanical).
Tisk z DWF je přesně takový jak jej připravíte při publikování - tedy barvy a tloušťky jsou již uvnitř souboru (podobně jako v .PLT).

Viz porovnání prohlížečů a DWF

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
Slade Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Bodů: 53
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2005 v 08:04

Dobré jitro

ale má to problém vše funguje ale já mám ted problém někam se mi ztratili fonty a ted sice exportuju DWF soubory ale bývají nečitelné co s tím prosím???

Slade

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21899
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.kvě.2005 v 08:48

a máte správně nastavenou volbu písem? (Uživatelské vlastnosti u DWF6 ePlot.pc3 souboru) - viz obrázek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - VladimrMichl/2005-05-19_084801_dwfopt.gif

Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8531:Import 3D DWF souborů zpět do 3D modelu.
Tip 1121:Od které verze "plného" AutoCADu a od které verze AutoCADu LT je možno tisknout elektronické výkresy e-plot ve formátu DWF?
Tip 5876:Jak lze exportovat do DWF pouze část 3D sestavy Inventoru?
Tip 1308:Jaký je rozdíl ve funkci "rubbersheet" mezi AutoCADem Map a CAD Overlay?
Tip 2725:K čemu je .DSD soubor v AutoCADu?
Tip 1368:Umí Volo View zobrazit rastrové obrázky?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,178 sekund.