ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum Najít  Události Události  Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoProblém s rozhozením kót při přesunu výkresu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Skimpy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.dub.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2007
Stav: Offline
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s rozhozením kót při přesunu výkresu
    Zasláno: 30.kvě.2009 v 09:48
Zdravím.

Měl bych dotaz.

Když chci přesunout okotovany objekt v AutoCADu pomocí funkce posun tak se mi rozhodí koty. Nestane se tak u všech kot, ale jen u některých. Teď jsem zjistil, že když objekt přesunu pomocí funkce kopíruj tak koty jsou v pořádku. Připadá mi jako by se uchytové body kot nechytaly k objektu ale k "ploše" a při posunu zůstávají na svém místě a přesouvá se pouze kotovací čáry a text koty. Nevím jak lépe to popsat. Smile ale i tak dík za rady.

Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1803
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.kvě.2009 v 10:28
Zpět nahoru
Skimpy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 05.dub.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2007
Bodů: 8
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2009 v 09:15
Původně odeslal(a) zdrk zdrk napsal(a):

Podíval bych se na Tip 5023 - Proč mi při posunu geometrie zůstanou kóty nepřesunuté?

Bohužel zkoušel jsem to, ale nefunguje. Po přesunu objektu se některé koty rozhodí. Asi dělám něco špatně, protože se s tím ještě nikdo koho znám nesetkal. Nechápu v čem může být chyba. Stává se mi to doma i v práci.
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2024
Bodů: 1741
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.srp.2009 v 09:22
Souvisí to s tím tipem - je to problém s asociativitou kót. Tudíž, když vám to způsobuje víc problémů než užitku, tak k tomu přistupujte opačně - prostě asociativitu nejprv zruště příkazem  KÓTYODPOJ (_DIMDISASSOCIATE) a pak přesouvejte.
Jsou jednoduše věci, na které se asocitativita kót moc nehodí - třeba dopravní situace - často kótujete třeba dlouhou křivku, a tu když pak někde přerušíte nebo jinak upravíte, tak kóta prostě "ustřelí"... což nejčastěji zjistíte až na vytištěným výkrese :(
Zpět nahoru

Sdílet na: Digg it! Del.icio.us Twitter Google záložka Linkuj Vybrali.sme

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5023:Proč mi při posunu geometrie zůstanou kóty nepřesunuté?
Tip 4970:Snadný přesun kóty Inventoru.
Tip 6349:Při posunu víceřádkového textu kóty se přeruší kótovací čára.
Tip 5073:Kopie vlastností mezi kótami Inventoru.
Tip 10379:Přesun textu kóty jako funkce v místní nabídce AutoCADu.
Tip 2400:Trik s dlouhým stiskem pravého tlačítka.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,139 sekund.