ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoStyly trubek a potrubí - vlastní knihovna

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 971
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Styly trubek a potrubí - vlastní knihovna
    Zasláno: 11.čer.2009 v 12:30
Zdravim,
mám dotaz - při vytváření vlastní normy mám někde něco nejspíš špatně nastaveného, protože se mi nedaří přiřadit správně komponenty :-(

Resp. čím je definováno jestli bude potrubí v palcích nebo mm.
Mám vytvořenou trubku v mm a v okamžiku, kdy jí vyberu z OC, tak mi k DN (modelováno mm) přiřadí automaticky jako palce Ouch. - Vyřešeno (potřebuje u definice Mxx)

Případně na co si mám dát pozor pri vytváření vlastní knihovny - (co je bezpodmínečně nudtné mít nastavené a co se dá vynechat)

Upravil Cheff - 15.čer.2009 v 13:20
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.čer.2009 v 13:20
Ovšem narazil jsem na jiný problém  - Jak uložit nový styl? - Po kliknutí na kartu nový a vyplnění všech polí (přiřazené komponenty, délky segmentů..) mi "ignoruje" tlačítko uložit. Pokud vytvořím kopii dosavadního stylu, tak se vytvoří, ale přes tlačítko NOVÝ STYL se mi po kliknutí na ulož nic neděje (PC zabliká a tím to skončí) Při poklikání na křížek se zeptá uložit -> ano -> nic. Při pokusu se přepnout na jiný styl totéž jen výzva na uložení a víc nic Ouch co s tím?

Zpět nahoru
honsa Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 30.zář.2004
Používám:
Inventor Profesional 2013
Bodů: 103
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2009 v 10:36
Nemá na to vliv nastavení v projektu řádek "Použít knihovnu stylů =ANO/NE/Pouze pro čtení"? Mělo by být ANO
Josef
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2009 v 13:16
Bohužel - tam chyba není - nastavení ANO mám.

Děkuji, zkusil jsem jistou úpravu a už asi vím kam se zaměřit - znovu na definice jednotlivých dílů knihovny - byť publikace do knihovny proběhla dle helpu a nehlásila žádný problém...
Zpět nahoru
Domenico Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 15.úno.2008
Lokalita: Italy
Používám:
AIP 2009
Bodů: 5
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.čer.2009 v 22:04
Dobrý den, nejste sám. řeším naprosto stejný problém. Zatím neůspěšně. Myslím, že vaše úvaha na co obrátit pozornost, je správná. čeká to i mne. Zřejmě publikování komponent vlastního potrubí není úplně "stopro". Pracuji na dvou projektech a tak mi řešení tohoto problému možná bude chvíli trvat. Jinak chování Inventoru je u mne naprosto stejné.
Domenico
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.čer.2009 v 12:07
Též to řeším ve "volných chvílích". Nicméně dalším dílčím pokrokem je zjištění, co za nemožností uložit styl je. - V mém případě se to odvíjí od definice potrubí (rovného úseku). Sice nevidím rozdíl ve mnou vytvořeném potrubí a standartizovaným dílem co je v Tutorialu (publikační nastavení mám stejné), ale nejspíš jsem ještě někde něco přehlédl.
Každopádně při pokusu o vytvoření nového stylu z Tutorialu vše prošlo, tedy zbývalo zjistit, který díl se mu "nelíbí" - (ukládáním změn ve stávajících stylech).

Tak tvorbu "vlastní" trubky jsem nakonec vzdal. Obešel jsem to kopií stávající funkční rodiny a její tvrdé přepsání na potřebné hodnoty... Ale fakt by mě zajímalo, kde se mu co nelíbí u té mnou  vytvořené trubky...

Upravil Cheff - 24.čer.2009 v 11:48
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.říj.2009 v 17:42
Tak jsem zas chvíli válčil.
Tedy trubka vytvořená na základě jejich původní funguje, ale občas nechce přiřadit koleno k potrubí. - Hlavní poznatek je ten, že ač koleno přiřadí do stylu potrubí, při ukládání stylu vyhodí hlášku, že díl nemůže najít v knihovně OC - a nadále styl nechce uložit.

Jinak dnes po vytvoření úplně nového dílu potrubí zdá se funguje. - Tedy chyba v původním našem potrubí. Kde se mu co nelíbilo asi nezjistím. Možná bývala zaplá adaptivita pro ruční plnění... 

Ale stejně začínám mít pocit, že nastavení zajišťuje paličatej permoník a já jej dnes pouze dostatečně unavil až nastavení povolil... 
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5568:VIPJak přidat vlastní ocelové profily do knihovny AutoCADu Mechanical?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 14372:Trubky pevné délky v Autodesk Plant 3D.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.