Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
mika87 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.srp.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCad Mechanical 2009, Autodesk Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 116 |
![]() Zasláno: 16.čer.2009 v 13:16 |
Dobrý den! Mám menší dotaz který se ale moc netýká CAdu, tak doufám že od pana Michla nedostanu za uši.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ivan Rybák ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.lis.2005 Lokalita: ČR (LB) Používám: Civil 3D 2010 Stav: Offline Bodů: 109 |
![]() |
http://csnonline.unmz.cz/vyhledavani.aspx
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Jenom dodám, že nahlížení, popř. i tisk norem je za poplatek - viz registrace
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
mika87 ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 06.srp.2008 Lokalita: ČR (MS) Používám: AutoCad Mechanical 2009, Autodesk Inventor 2009 Stav: Offline Bodů: 116 |
![]() |
To mi je jasné, já potřebuji jen nahlédnout do obsahu, což na ČNI šlo, potřebuji vědět jestli je to ta norma kterou potřebuji a její zakoupení už nechávám jiným
![]() |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Jestli mohu poradit, tak si zajistěte online přístup. Prohlížení + neomezený tisk stojí 3500,-/rok pokud se nepletu. A máte k dispozici všechny normy a je Vám jedno zda si stáhnete jenom jednu nebo sto norem. A můžete tak mít u sebe i normy, ze kterých Vás zajímá jediný odstavec. Oproti nákupu tištěných norem na tom výrazně ušetříte.
![]() |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
![]() |
no jo, ale to už musím nechat na vedení
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Když spočítám kolik jsem takto ušetřil od začátku roku, tak už to jsou tisíce Kč. Jako profesant elektro slaboproud občas potřebuju nějakou stavařskou normu. Většinou mě zajímá jeden článek těchto norem. Celá norma stojí většinou několik stovek. Takhle neřeším, zda si ji mám nebo nemám stáhnout. Vyřešil jsem tak zdůvodňování proč zrovna tuhle normu pro svoji práci potřebuji. Prostě ten online přístup se UNMZ povedl. Konečně jsou normy dostupné.
![]() |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Pokud chcete jenom prohlížeč, kterým zjistíte název a platnost normy, zkuste ÚNMZ - soubory ke stažení - odkaz.
Zde je prohlížeč i aktuální data. P.S. Bohužel se ÚNMZ nepodařilo tak úplně vyřešit práci s indexy databáze, takže v datovém souboru jsou i soubory indexů, čímž pádem má objem cca. 40 MB - ještě že už to nemusíme stahovat vytáčeným připojením ... --- Placený (on-line) přístup s možností tisku je dnes už poměrně levný, i když má své úskalí. Především si musíte normy vytisknout, pokud je chcete mít kdykoliv k dispozici, neboť prohlížet je můžete POUZE pomocí speciálního pluginu pro Adobe Reader z registrované IP adresy ... a to se musíte přihlásit nejméně jednou za 14 dní - jinak prohlížeč chce nové přihlášení pod jménem a heslem ... Dále je výtisk ozdoben v záhlaví vkusným nápisem --- Poskytnuto za poplatek - FIRMA - OSOBA Rozmnozovani a rozsirovani ceskych technickych norem nebo jejich casti bez souhlasu UNMZ je porusenim zakona c. 22/1997 Sb. a podleha pokute --- Upravil vbehun - 16.čer.2009 v 14:24 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Ivan Rybák ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.lis.2005 Lokalita: ČR (LB) Používám: Civil 3D 2010 Stav: Offline Bodů: 109 |
![]() |
Téměř všechny normy mají HTML náhled (titulní strana + platnost + obsah). Žádný prohlížeč není nutno stahovat.
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak jsem ted zjistila že mě někdo předběhl a že už jsou zajištěny normy on- line
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Pane Rybáku, u norem on-line toto stahovat musíte, vyžadují adobe 9 a novější plus nějaké balíčky. Jiank souhlasím že se to vyvedlo, když člověk pomine časté přihlašování. Ale já osobně to do počítače stahovat nebudu, kdykoliv si to tam najdu anebo rovnou vytisknu
![]() Upravil mika87 - 16.čer.2009 v 15:19 |
|
![]() |
|
![]() |
OK. Měl jsem na mysli pouze prohlížení obsahu, nikoli plný on-line přístup.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2574 |
![]() |
Stačí Adobe 7 a vyšší, a ten plug-in je stejný, ať se koukáte on-line, anebo si to stáhnete na disk (což je v zásadě zbytečné, protože na jiném, než registrovaném počítači to stejně neotevřete)
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Přesto bych se zastal výše uvedeného "prohlížeče" viz tento odkaz - není to jenom prohlížeč, ale offline program, který umožňuje i ve volné verzi vyhledávání a rychlou orientaci v aktuálních normách.
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Jukon ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 12.čvc.2006 Používám: Civil 3D 2011, Roadpac, InRoads, Microstation Stav: Offline Bodů: 13 |
![]() |
Stejne je to nesmysl platit za normy.
|
|
ACAD
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Explorer není bezpodmínecny - pro prohlizeni norem se da klidne pouzit i linux - Acrobat Reader je pro linux a stejne tak i plugin. |
|
![]() |
|
J.Richter ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Diskutér ![]() Přihlášen: 04.čvc.2008 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 82 |
![]() |
4 Koutnak: Používám FF a Google Chrome a že bych musel jednou za 14 dní použřít přihlášení přes IE, to jsem si teda nevšiml :-)
|
|
Jan Richter
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,383 sekund.