Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
jan.max ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.zář.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2016LT Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() Zasláno: 18.čer.2009 v 08:59 |
Dobrý den všem,
prosím o radu... mám výkres s půdorysem většího domu a chtěl bych ho rozdělit do více tiskových rozvržení....to by nebyl problém, ale jedno křídlo objektu je pootočené v určitém úhlu....lze nějakým zázračným způsobem natočit výřez??? Abych mohl nechat v MODELu objekt pohromadě... Děkuji na stotisíckráté... Jan |
|
![]() |
|
honzic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit 2024 Stav: Offline Bodů: 133 |
![]() |
MPNASTAV nebo ALIGNSPACE
|
|
![]() |
|
jan.max ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.zář.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2016LT Stav: Offline Bodů: 39 |
![]() |
Ahoj jmenovče....
díky za reakci, ale příkazy mi nefungují?!? Používáš nějakou nástavbu? Já mám ACAD LT2009 s nástavbou Cadkon. To asi není důležité, ale kdyby náhodou.... ...můžeš mi nějak popsat jak jsi k těm příkazům přišel?!? Třeba se u mě ten příkaz píše jinak ![]() OPRAVA: Zkusil sem to vedle u kolegy v plné verzi a funguje to....díky mnohokrát. Teď jen aby se to po uložení dobře zobrazilo i v LT ![]() Upravil jan.max - 18.čer.2009 v 09:12 |
|
![]() |
|
honzic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit 2024 Stav: Offline Bodů: 133 |
![]() |
No s LT-ckem je to trochu problem. Bud to muzete resit tak jak pisete, ze vam to udela kolega na velkem Autocadu. Nebo nasledujicim trochu kostrbatym zpusobem.
1. Jdete do rozvrzeni, zde se vnorte do vyrezu a zmente promenou na UCSFOLLOW na 1, a pak to natocte pomoci zmeny USS nejlepe podle objektu pomoci natocene cary)
2. pak vratte do modelove prostoru (zde by jste mel mit UCSFOLLOW na 0) popr. si nastavte USS na global
Snad jsem to popsal dobre, kolegove s LT-ckama to takto pouzivaji. Ja s tim uplne zkusenost nemam neb mam plny Autocad.
![]() |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
S tím UCSFOLLOW to funguje přesně tak, jak jste napsal. Vhodné je si založit vlastní pojmenovaný USS, pootočený kolem osy Z a pak se mezi tím dá snáze přepínat.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
nebo také viz CAD tip # 1074
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
![]() |
Mám ještě jiný způsob výkladu. V ACADU LT je potřeba si poklepat do otáčeného výřezu a v USS otočit osu Z tak...aby osa x byla v požadovaném úhlu otočení. Poté příkaz PŮDORYS a dvakrát ENTER pro potvrzení....
Jan |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Tim ale otocite i vykres v modelu ne ? |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Nikoliv. Tím se pouze natáčí uživatelský souřadný systém a nikoliv výkres. A navíc v modelu zůstává původní souřadný systém, takhle si ho upravíte pouze v otevřeném výřezu |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Aha, omlouvam se, spatne jsem to pochopil nebo spise precetl, myslel jsem natoceni vykresu, nejak jsem uplne vynechal natoceni USS
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,299 sekund.