Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
honzic ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Revit 2024 Stav: Offline Bodů: 133 |
![]() Zasláno: 20.kvě.2005 v 07:30 |
Mel bych nasledujici dotaz, lze nejakym zpusobem vlozit do vykresu body (bloky) jejichz souradnice jsem dostal od geodetu v txt souboru? Je to takova obracena funkce k xbody.lsp. Diky honzic |
|
![]() |
|
SWISSS ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 137 |
![]() |
Urcite to lze. V byvalem zamestnani na to kolega napsal lsp aplikaci. Vcera jsem byl shodou okolnosti na prezentaci noveho cadkonu a pri te prilezitosti byl predstaveny novy soft, ktery to zvladne, vcetne zpracovani a prace s digitalnim modelem. viz http://www.cadkon.cz/atlaslt.php?aktualitaid=1&akceid=1& amp;submenuid=1 .
|
|
![]() |
|
Keberdle Václav ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 25.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Autocad 2006 LT,Rhinoceros 4,Catia 4 Stav: Offline Bodů: 152 |
![]() |
imho autodesk vam poradi jen toto:
vice na http://www.slunecnice.cz/product/AutoCAD-DXF-specifikace/dow nload.html PS: nektere CAD treba UG umi import bodu primo |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Jde to, kdysi mi s tim poradil p. Seiner. Marne patram, kde jsem si to ulozil. Byl to nejaky zdrojovy textovy soubor a udelal se scriptovy soubor, podle ktereho to tam nahazelo ty body, nebo se to dalo vytvorit s prikazem LINE a pak to udelalo celou trasu. Jeste po tom popatram, treba bude nekdo rychlejsi. |
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Poslete mi svoji email adresu (machacek@agcom.cz) neco malo jsem nasel, treba Vam to pomuze.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
JJ tenkrát se jednalo o přepracování daného formátu textového souboru, který obsahoval souřadnice, do demo souboru. Šlo o to, nakreslit line zadanými body. Psal jsem na to prográmek ve VB, ale myslím, že by se dalo pracovat v textovém editoru funkcema najdi - nahraď. pokud není ten soubor souřadnic nějak moc nevhodný. Př.: máte textový soubor s řádky tvaru: 1.0 2.5 3.2 Potřebujete to předělat na _INSERT MUJBLOK 1.0 2.5 3.2
|
|
![]() |
|
SWISSS ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 137 |
![]() |
muzu se zeptat, jak potom tento soubor "nahraju" do autocadu? Musi mit nejaky specialni tvar nebo priponu, aby ho acad rozpoznal a mohl s nim pracovat? Slo by krome bloku (znacky bodu) vkladat i popis (cislo bodu z txt souboru, ve kterem jsou i souradnice)? |
|
![]() |
|
Seiner ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (PA) Používám: Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší Stav: Offline Bodů: 1662 |
![]() |
Soubor má příponu scr. V AutoCADu (i LT) se spouští příkazem DEMO. Hledejte v nápovědě DEMO soubory. Scriptové soubory jsou prostě posloupnosti příkazů, jako byste je psal z klávesnice. Takže pokud má blok jeden atribut, bude to vypadat asi jako _INSERT MUJBLOK 1.0 2.5 3.2 1 1 0 MUJATRIBUT (1 1 0 jsou měřítka a úhel otočení) Vše bez záruky - píšu z hlavy. |
|
![]() |
|
![]() |
dekuji. Zase jsem chytrejsi.
|
|
![]() |
|
Pepa ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: LT 2014 CZ Stav: Offline Bodů: 445 |
![]() |
Něco podobné jsem řešil taky, dospěl jsem ke dvoum řešením. Když jen
potřebuji vynést hranice ze souřadnice od geodetů, tak nejjednodušší a
nejrychlejší bylo udělat demo - na první řádek _line a pak souřadnice,
každá na novém řádku. Nastal-li druhý případ, že jsem potřeboval vynést
body i s jejich popisem, tak taky přes demo, vkládal jsem blok s
atributy (číslo bodu a případně výšku), jen jsem nejdřív tu spoustu
bodů otevřel v Excelu, každou hodnotu v samostatné buňce, případně je
posunul do jiného sloupce a doplnil takové to _-insert, jméno bloku,
měřítko X, Y, otočení a číslo bodu (proto ten excel, když umí vyplnit
sloupec řadou). Jen je třeba ATTDIA nastavit na nulu. Pak z Excelu
vyexportovat tuším do souboru *.CSV a ten následně přejmenovat na *.SCR
a dál viz p. Seiner. Pro LT-čko mě nic jednodušší nenapadá..Možná to
zní složitě, ale docela to funguje. Navíc to potřebuji jednou za čas.
|
|
![]() |
|
![]() |
Ten Excel je výborný nápad - pokud se to neopakuje moc často. Jinak bych asi šel do VB nebo Accessu.
|
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Ja toto resim v excelu. Souradnice X,Y,X a popis bodu si
poskladam do formatu: (command "_-insert" "nazev_bloku"" X,Y,Z" "" "" "" "souradnice Z" "popis" "cislo bodu") blok ma tri atributy - viditelnou vysku, neviditelny popis a cislo bodu. Sloupec s vysledky v excelu oznacim, Ctrl+C, a v AutoCadu vlozim na prikazovy radek (kliknu na prikazovy radek a Ctrl+V) Hotovo. Velka vyhoda je ta, ze nemusite mit pokazde stejny format vstupniho souboru - vychytate to upravou v excelu. V Excelu pouziji funkci 'concatenate()' - napr. =CONCATENATE("(command ""_-insert"" ""vyska"""" -";B1;",-";C1;",";D1;""" """" """" """" """;D1;""" """;E1;""" """;A1;""")") kde a1 - cislo bodu; b1 souradnice X;c1 Y;d1 Z; E1 popis Míra Koštel |
|
![]() |
|
Kotlaba ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: ČR (SČ) Používám: už žádné Stav: Offline Bodů: 388 |
![]() |
Kdysi jse cetl radu (jednalo se o takto vkladanou krivku), ze souradnice z textoveho souboru se zkopiruji do schranky, v ACADU se do prikazoveho radku napise prikaz LINE nebo PLINE a na vyzvu k zadani souradnic se tam zkopiruje obsah schranky. Matne si vzpominam, ze jsem to zkusil a fungovalo to, ale pak jsem to uz nikdy nepotreboval, tak si tim nejsem zcela jist |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,044 sekund.