Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
mmetrix ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.čvc.2008 Lokalita: ČR (JČ) Používám: autoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() Zasláno: 30.čer.2009 v 13:48 |
Dobrý den, mám dotaz, vytvořil jsem si dinamický blok a vložil jsem do něj 5 atributů ("po", "průměr", "připočítat", "délka prutu", "na délku"). A pak chci vytvořit další atribut jehož hodnota se bude automaticky upravovat podle vzorce = zaokrouhlit nahoru(na délku / po) + připočítat pak bude následovat %%C pak průměr á po mm
Stačí mi, když mi někdo vysvětlí jak takovej vzorec zadat do cadu, vytvořím si už sám, děkuji ![]() |
|
![]() |
|
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Pro dynamický text použijte entitu text. Při editaci zmáčkněte Ctrl+F (nebo pravé tlačítko - "vložit pole"). Kategorie pole: Objekty, Názvy polí: Vzorec. Do vzorce lze zadat vlastnosti jiných objetků, např. obsah z atributů. ...
|
|
![]() |
|
mmetrix ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 01.čvc.2008 Lokalita: ČR (JČ) Používám: autoCAD2008 Stav: Offline Bodů: 16 |
![]() |
děkuju moc radu moc mi to pomohlo... ale potřeboval bych jestli ještě nevíte jak ty dvě čísla po dělení zakrouhlit nahoru. Prosté zaokrouhlení je round(), ale jak zaokrouhlit nahoru, děkuji...
|
|
![]() |
|
Petrsorge ![]() Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 19.bře.2008 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2022 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
Pokud nenajdete legitimní způsob jak zaokrouhlovat nahoru, tak jednoduchá finta je přičíst polovinu zaokrouhlované cifry a pak klasické zaokrouhlení funguje jako zaokrouhlení nahoru....
Např: mám číslo 1243 a chci ho zaokrouhlit na desítku. Přičtu tedy polovinu desítky (což je 5) a dostanu 1248. Po zaokrouhlení je to 1250 ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
tak to je dobrá finta, mě to ani nenapadlo, děkuji... a lze nějak hodnotu parametru převedst na číslo aby s ním pak šlo počítat a ne jen tu hodnotu vypsat? nebo nevíte někde o nápovědě, která by podrobně rozebírala tento problém? děkuji...
|
|
![]() |
|
![]() |
Zajímavý jen jednu poznámku, pokud chci zaokrouhlovat na desítky nahoru číslo 1250 a přičtu k němu 5 ,tak po zaokrouhlení mi vyjde 1260 a ne 1250, proto navrhuju přičítat dolní limitu 5 (4,99) a problém je vyřešen. teda pokud nechci přičítat číslo 4,99 k číslu z intervalu (1250;1250.01), pak to opět vyřeší pouze více devítek za desetinou čárkou :D P.S. Nechci někoho napravovat, nebo opravovat, jen pokud by někdo měl podobný problém, tak aby ho měl rovnou vyřešený, děkuji za pochopení Upravil mmetrix - 05.čvc.2009 v 11:30 |
|
![]() |
|
Petr75 ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 432 |
![]() |
Pokud bych chtěl zaokrouhlovat na desítky, tak číslo vydělím desíti, přičtu 0,5, vezmu číslo před desetinou čárkou a pak jej zase vynásobím desíti. Při zaokrouhlování na stovky budu číslo dělit a pak násobit stem. Atd. |
|
![]() |
|
![]() |
A nevíte někdo jak udělat z hodnoty atributu číslo takové, se kterým můžu počítat a neukáže se mi místo něj jen 2 nebo 4 křížky? zjistil jsem, že vzorce lze upravovat na syntaxi vbscriptu, když jsem si ale našel referenční příručku tohoto programovacího jazyka, zjistil jsem, že spousta funkcí, například CBool() na konvertování v textu na číslo, mi nefugovala. Předem děkuji za rady S pozdravem Marek
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak už se mi to všechno podařilo nějak dát dohromady, ale zasekl jsem se ještě na jedné věci..
Takže to zrekapituluji:Mám dynamický blok, v něm mám pár atributů v tom bloku potřebuji do jednoho textovýho řetězce dát jak výpočet nějakých hodnot (to se mi již povedlo), tak i hodnoty nějakých parametrů. Zjistil jsem, že když použiji atribut můžu v něm zobrazovat hodnoty jiných parametrů, ale nemůžu v něm počítat a když využiju obyčejného Mtextu, nebo Dtextu, můžu počítat, ale nemůžu zobrazovat hodnoty jiných parametrů v tom bloku. P.S. doufám, že se to z toho dá vyčíst |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21958 |
![]() |
Asi by bylo dobré poslat ten blok - v poli atributu by ale mělo jít použít to co v poli textu. Např. textová pole jdou kombinovat.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.