ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Autodesk Fusion 360 - cloudový CAD/CAM/CAE - v CZ
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenohodnota atributu podle vzorce v dinamický bloku

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.čvc.2008
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
autoCAD2008
Stav: Offline
Bodů: 16
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: hodnota atributu podle vzorce v dinamický bloku
    Zasláno: 30.čer.2009 v 13:48
Dobrý den, mám dotaz, vytvořil jsem si dinamický blok a vložil jsem do něj 5 atributů ("po", "průměr", "připočítat", "délka prutu", "na délku"). A pak chci vytvořit další atribut jehož hodnota se bude automaticky upravovat podle vzorce = zaokrouhlit nahoru(na délku / po) + připočítat pak bude následovat %%C pak průměr á po mm
Stačí mi, když mi někdo vysvětlí jak takovej vzorec  zadat do cadu, vytvořím si už sám, děkujiApprove
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025
Bodů: 432
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.čer.2009 v 14:40
Pro dynamický text použijte entitu text. Při editaci zmáčkněte Ctrl+F (nebo pravé tlačítko - "vložit pole"). Kategorie pole: Objekty, Názvy polí: Vzorec. Do vzorce lze zadat vlastnosti jiných objetků, např. obsah z atributů. ...
Zpět nahoru
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
autoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2009 v 12:17
děkuju moc radu moc mi to pomohlo... ale potřeboval bych jestli ještě nevíte jak ty dvě čísla po dělení zakrouhlit nahoru. Prosté zaokrouhlení je round(), ale jak zaokrouhlit nahoru, děkuji...
Zpět nahoru
Petrsorge Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 19.bře.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2022
Bodů: 100
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2009 v 12:26
Pokud nenajdete legitimní způsob jak zaokrouhlovat nahoru, tak jednoduchá finta je přičíst polovinu zaokrouhlované cifry a pak klasické zaokrouhlení funguje jako zaokrouhlení nahoru....

Např: mám číslo 1243 a chci ho zaokrouhlit na desítku. Přičtu tedy polovinu desítky (což je 5) a dostanu 1248. Po zaokrouhlení je to 1250 Tongue
Zpět nahoru
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
autoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.čvc.2009 v 21:07
tak to je dobrá finta, mě to ani nenapadlo, děkuji...  a lze nějak hodnotu parametru převedst na číslo aby s ním pak šlo počítat a ne jen tu hodnotu vypsat? nebo nevíte někde o nápovědě, která by podrobně rozebírala tento problém? děkuji...
Zpět nahoru
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
autoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čvc.2009 v 11:28
Původně odeslal(a) Petrsorge Petrsorge napsal(a):

Pokud nenajdete legitimní způsob jak zaokrouhlovat nahoru, tak jednoduchá finta je přičíst polovinu zaokrouhlované cifry a pak klasické zaokrouhlení funguje jako zaokrouhlení nahoru....

Např: mám číslo 1243 a chci ho zaokrouhlit na desítku. Přičtu tedy polovinu desítky (což je 5) a dostanu 1248. Po zaokrouhlení je to 1250 Tongue

Zajímavý jen jednu poznámku, pokud chci zaokrouhlovat na desítky nahoru číslo 1250 a přičtu k němu 5 ,tak po zaokrouhlení mi vyjde 1260 a ne 1250, proto navrhuju přičítat dolní limitu 5 (4,99) a problém je vyřešen. teda pokud nechci přičítat číslo 4,99 k číslu z intervalu (1250;1250.01), pak to opět vyřeší pouze více devítek za desetinou čárkou :D
P.S. Nechci někoho napravovat, nebo opravovat, jen pokud by někdo měl podobný problém, tak aby ho měl rovnou vyřešený, děkuji za pochopení

Upravil mmetrix - 05.čvc.2009 v 11:30
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025
Bodů: 432
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.čvc.2009 v 20:28
Původně odeslal(a) mmetrix mmetrix napsal(a):

Zajímavý jen jednu poznámku, pokud chci zaokrouhlovat na desítky nahoru číslo 1250 a přičtu k němu 5 ,tak po zaokrouhlení mi vyjde 1260 a ne 1250, proto navrhuju přičítat dolní limitu 5 (4,99) a problém je vyřešen. teda pokud nechci přičítat číslo 4,99 k číslu z intervalu (1250;1250.01), pak to opět vyřeší pouze více devítek za desetinou čárkou :D
P.S. Nechci někoho napravovat, nebo opravovat, jen pokud by někdo měl podobný problém, tak aby ho měl rovnou vyřešený, děkuji za pochopení

Pokud bych chtěl zaokrouhlovat na desítky, tak číslo vydělím desíti, přičtu 0,5, vezmu číslo před desetinou čárkou a pak jej zase vynásobím desíti.
Při zaokrouhlování na stovky budu číslo dělit a pak násobit stem. Atd.
Zpět nahoru
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
autoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.čvc.2009 v 10:47
A nevíte někdo jak udělat z hodnoty atributu číslo takové, se kterým můžu počítat a neukáže se mi místo něj jen 2 nebo 4 křížky? zjistil jsem, že vzorce lze upravovat na syntaxi vbscriptu, když jsem si ale našel referenční příručku tohoto programovacího jazyka, zjistil jsem, že spousta funkcí, například CBool() na konvertování v textu na číslo, mi nefugovala. Předem děkuji za rady S pozdravem Marek
Zpět nahoru
mmetrix Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Používám:
autoCAD2008
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.čvc.2009 v 10:32
Tak už se mi to všechno podařilo nějak dát dohromady, ale zasekl jsem se ještě na jedné věci..
Takže to zrekapituluji:Mám dynamický blok, v něm mám pár atributů v tom bloku potřebuji do jednoho textovýho řetězce dát jak výpočet nějakých hodnot (to se mi již povedlo), tak i hodnoty nějakých parametrů. Zjistil jsem, že když použiji atribut můžu v něm zobrazovat hodnoty jiných parametrů, ale nemůžu v něm počítat a když využiju obyčejného Mtextu, nebo Dtextu, můžu počítat, ale nemůžu zobrazovat hodnoty jiných parametrů v tom bloku.
P.S. doufám, že se to z toho dá vyčíst
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21958
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.čvc.2009 v 14:37
Asi by bylo dobré poslat ten blok - v poli atributu by ale mělo jít použít to co v poli textu. Např. textová pole jdou kombinovat.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 2443:Jak nastavit Z-souřadnici bodů podle hodnoty jejich atributu "Výška"?
Tip 14216:Podmínka IF-THEN v textových polích a atributech AutoCADu.
Tip 10573:Čtyři metody rozložení bloku v AutoCADu.
Tip 13336:Jak vybírat bloky podle hodnot atributů? (SelByAttr)
Tip 7395:Jak konvertovat atributy bloků na objektová data?
Tip 14437:K čemu slouží příkaz ATRSYNCHR?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.