Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.096.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 22.čvc.2009 v 09:22 |
Prosím, umí někdo poradit, jak u komplexních elementů (dveře, okna...) zajistit, aby se mi textury mapovaly, jak potřebuji? Když zvolím jakoukoli mapovací volb, tak jde aplikovat pouze na celé dveře...jediné, co mne napadá, je přepisovat každý prvek uživatelským blokem, ale to je strašný opruz... logické přece je, aby to nějak šlo ovládat přímo...jak?
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
U objektů dveří, oken apod. je možné řídit materiály pomocí samostatných stylů definice materiálů. Např. ve stylu dveří je možné nastavit styly definice materiálů pro komponenty rám, sklo, tabule, doraz, mřížky.
|
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
asi jsem špatně formuloval dotaz - to, že mohu přiřadit různé materiály, vím ... ale nevím, jak nastavit jejich správné mapování - třeba když mám kostkované dveře a chci, aby kostky začínaly z pravého horního rohu...v autocadu se toto řeší příkaz _MaterialMap ... ten ale bere dveře jak jednu entitu.
Potřebuji umět příkaz _MaterialMap použít např. jen na dveřní křídlo.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Kosík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: ACA 2017 + DT+, Revit 2017 Stav: Offline Bodů: 538 |
![]() |
Pokud by to nebyla zvrhlost, použil bych více bloků. Futra zvlášť a křídlo zvlášť.
Jan Kosík pro každou část dveří je možné použít jiný materiál, který se dá přece různě mapovat. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
to jsem psal v úvodním dotazu, jímž jsem tenhle thread zakládal - že mi to přijde jako zvrhlost:-) ... redefinovat u stylu dveří přes uživatelské bloky VŠECHNO jen proto, aby to šlo namapovat...považuju to za chybu v ACA...správně by to mělo být tak, že když příkaz _MaterialMap použiju na ACA entitu, tak se bude aplikovat na jednotlivé faces. Mělo by to být jako volba někde v editaci stylu, abych mu to mapování nastavil už pro ten styl...
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,301 sekund.