Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 29.kvě.2005 v 10:52 |
Dobrý den, rád bych se zeptal zkušenějších kolegů jak řeší výpis odkazů (půlených bublinek ve stavařských výkresech). Já mám vytvořeny bloky s atributy, které musím při tvoření výpisu horko težko počítat z výkresu a mnohdy se ještě spletu. Je to docela pracné obvzláště u velkých výkresů a říkal jsem si, zda by to nešlo pouze spočítat přes příkaz BCOUNT, avšak jak to učinit tak aby se mi vypsalo že ve vykrese je blok s nazvem BUBLINA_K (klempíř) obsažena s hodnoto/označením 1 - 3x, s hodnotou/označením 2 - 6x atd. S pozdravem PepaR |
|
![]() |
|
SWISSS ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 05.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Stav: Offline Bodů: 137 |
![]() |
reším to CADKONem 2d. Bublina si při vkládání do výkresu "odečte" potřebné hodnoty z prvku (např. rozměr dveří), dalši vyberu v roletce (např. kování, barvu, normu atd). Pro vytvoření tabulky je v cadkonu příkaz, který z vybraných bublin vytvoří tabulku - vypis.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
No jo, CADKON... jenomže ten je placený což si jako student nemůžu dovolit a navíc zpětná vazba při odevzdání a předání výkresů dále pro zpracování je údajně otřesná. Měl jsem na mysli nějakou fci, která by to řešila... Jistě nejeden stavař projektant řešil podobný problém a nepoužíval pro to nádstvbu. Každopádně díky za reakci. PepaR |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
Těch cest (i v holém AutoCADu) je několik. Jednak existují různé obecné "BOM" utility, jednak můžete použít extrahování atributů a souhrn vytvořit třeba přes Excel.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
A Nemohl bych poprosit o uvedení alespoň názvů takových utilit?
PepaR
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21891 |
![]() |
zkuste hledat "BOM" třeba na pro ony souhrny možná bude jednodušší cesta přes EATTEXT nebo Excellink (+Excel) |
|
![]() |
|
SlepyJack ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 15.čvc.2005 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Síce staršie - ale zadarmo lekcie aj nejaké tie stavebné utility, čiary, izolácie... oprava linku - správny je: http://www.techsoft.sk/SkoleniaAutoCADInternet.php Upravil SlepyJack |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,441 sekund.