ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoVelká prosba

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv
Autor
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 29.kvě.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 7
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Velká prosba
    Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:04

Moc prosím...
Ahoj lidi,
s velkou prosbou žádám a žádám... My máme odevzat 3D model letadla v AutoCadu, ale nejde mi to. Máme špatného učitele. Marně zkouším vytvořit 3D model letadla, ale výsledek je špatný. Vyznáte se v AutoCadu? A máte na PC uložený model toho letadla? Moc prosím. Upřímně děkuji, když mi pošlete přílohu s tím modelem letadla 3D v AutoCadu (dwg)

Moje adresa: Martinski.Info@centrum.cz

Moc se třesu, že dostanu špatnou známku a mám obavy, že nepůjdu dál do dalšího ročníku. Nejedná se o legraci...

Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 05.dub.2005
Lokalita: ČR (JM)
Bodů: 137
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:11

Nedáva mi to moc smysl - ten 3d model máte vytvořit, nebo je volně přístupný jako ukázka schopností cadu? Jestli je to tak, tak mě trochu děsí, že postup do dalšího ročníku zaleží na odevzdání souboru, který je součástí instalace autocadu.. .

Zpět nahoru
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:13
My máme vytvořit letadlo v Autocadu, ale nejde mi to. Snažím se... Je to povinnost vytvořit, za neodevzanou práci se dostává pětka z počítačové grafiky.
Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:16
nevim, jak s letadlem, ale vytvorit cokoliv v acadu je dost jednoduche. Jake to ma byt letadlo, jake podrobnosti a co konkretne nejde?
Zpět nahoru
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:21

Nejde mi to. Nedá se to vysvětlit. Promiňte, že spěchám. Může to být jakékoliv letadlo 3D... děkuji.

Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:29
Vsechno se da vysvetlit. Jsem ochotny poradit s postupy prace v cadu, ale myslim, ze by nebylo fer k ostatnim studentum (vytvorit takovy 3dmodel neni otazkou par hodin), kteri se s tim delali, poslat hotovy soubor.
Zpět nahoru
george Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 06.kvě.2005
Bodů: 9
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:33
Původně odeslal(a) SWISSS SWISSS napsal(a):

nevim, jak s letadlem, ale vytvorit cokoliv v acadu je dost jednoduche. Jake to ma byt letadlo, jake podrobnosti a co konkretne nejde?

Tvořit ve 3D v Autocadu je opravdu jednoduché  Konečně parádní vtip. Už jsem se dlouho tak nezasmál. A nejlíp dělat hned letadla

Na 3D jsou Inventor, SolidEdge, SolidWorks ...

Není v životě nic lepšího, než b...j kantor. Inteligent by šáhl aspoň po Mechanicalu a dělal by ve 2D - předpokládám, že jste strojaři
Zpět nahoru
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:47
Ale no tak. My to děláme teprve skoro rok. Prosím Vás, máte ji někdo? Martin.
Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:47

Původně odeslal(a) george george napsal(a):

Tvořit ve 3D v Autocadu je opravdu jednoduché  Konečně parádní vtip. Už jsem se dlouho tak nezasmál. A nejlíp dělat hned letadla

Na 3D jsou Inventor, SolidEdge, SolidWorks ...

Není v životě nic lepšího, než b...j kantor. Inteligent by šáhl aspoň po Mechanicalu a dělal by ve 2D - předpokládám, že jste strojaři

no, jsem rad, ze jste se zasmal.. Myslite si, ze kdyby byl cad slozity, ze by byl svetovou jednickou? Zacinal jsem s academ v 15ti letech na stredni a neprislo mi na tom nic tezkeho. Nevim, co je sloziteho na "tahani" car, at uz ve 2d, nebo ve 3d. Samozrejme, existuji ruzne nastavby a specializový software, ale kdyz je nekdo student a ma to delat v cadu, tak tezko sahne po invertoru, nebo necem jinem. Dělat v mechanicalu ve 2d, kdyz zadani zni "3d model"?

P.S. jsem stavař

Zpět nahoru
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 13:49
Já jsem bohužel z Informatiky, dalším našim spolužákům taky nejde tvořit. Protože mám docela špatného učitele. Několikrát jsem mu řekl, ať mi to vysvětlí, ale dělal to se mnou jinak. Netvořil letadlo, ale nějaký divný příklad ve 3D.

Upravil Martinski
Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 14:09
jaky acad mate k dispozici? Nejake ukazky praci jsou v adresari "sample".
Zpět nahoru
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 14:16
Tak máte to někde v archivu v PC... moc prosím.
Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 14:20
no, jestlize mate cad, tak ty soubory mate taky.. . Jakou mate verzi autocadu? V tech, ke kterym mam pristup (ADT04, LT04 a ACAD 06) zadne letadlo neni.
Zpět nahoru
prochaska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2005
Bodů: 81
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 14:22

no, jsem rad, ze jste se zasmal.. Myslite si, ze kdyby byl cad slozity, ze by byl svetovou jednickou? Zacinal jsem s academ v 15ti letech na stredni a neprislo mi na tom nic tezkeho. Nevim, co je sloziteho na "tahani" car, at uz ve 2d, nebo ve 3d. Samozrejme, existuji ruzne nastavby a specializový software, ale kdyz je nekdo student a ma to delat v cadu, tak tezko sahne po invertoru, nebo necem jinem. Dělat v mechanicalu ve 2d, kdyz zadani zni "3d model"?

No, nechci se zastávat líného studenta ale připadá mi (z pozice naprostého začátečníka), že autocad je opravdu dost složitý. Zatím jsem si s tím jen u známého hrál pár hodin, ale připadá mi to takové hodně neintuitivní. Ne že bych třeba neuměl nakreslit čáru nebo zaoblit hranu, to nebyl problém, ale co se týká třeba postupů jak ty čáry dát dohromady aby vznikl výkres a ne jen něco co jako výkres vypadá, to mi zatím připadá bez konzultace se zkušenějšími jako nemožné.

Aleš Procháska
Zpět nahoru
Martinski Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 14:31
Nejsem líný, já se snažím strašně. Mám pořád zapnutý AutoCad. Neustále přemýšlím. Nechci být z toho vytížen.
Martin.
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 14:33
Původně odeslal(a) prochaska prochaska napsal(a):

No, nechci se zastávat líného studenta ale připadá mi (z pozice naprostého začátečníka), že autocad je opravdu dost složitý. Zatím jsem si s tím jen u známého hrál pár hodin, ale připadá mi to takové hodně neintuitivní. Ne že bych třeba neuměl nakreslit čáru nebo zaoblit hranu, to nebyl problém, ale co se týká třeba postupů jak ty čáry dát dohromady aby vznikl výkres a ne jen něco co jako výkres vypadá, to mi zatím připadá bez konzultace se zkušenějšími jako nemožné.

Taky jsem zacinal od nuly a slo to. Mozna hodne stare verze byly neintuitivni, ale nove? Chci usecku - kliknu na ikonu usecky, prvni bod, druhy bod a je to. Jednodusi to byt nemuze. Co se tyka upravy, aby to vypadalo jako vykres - holý autocad je trochu lepsi "rysovací prkno", takže je to na vas..

Zpět nahoru
prochaska Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 04.kvě.2005
Bodů: 81
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 15:18

Taky jsem zacinal od nuly a slo to. Mozna hodne stare verze byly neintuitivni, ale nove? Chci usecku - kliknu na ikonu usecky, prvni bod, druhy bod a je to. Jednodusi to byt nemuze. Co se tyka upravy, aby to vypadalo jako vykres - holý autocad je trochu lepsi "rysovací prkno", takže je to na vas..

Já jsem možná zkažený špatnými návyky z CorelDraw, takže třeba vidím složitosti tam kde nejsou. Ale měl jsem na mysli takové věci jako třeba šrafování - nepřišel jsem ještě na to jak autocadu "vysvětlit" že několik uzavřených čar patří k jednomu řezu a že by měly být šrafovány vždy stejně a to i když změním hranici. To je už jistě věc která patří k metodice, ne k základní obsluze programu a to je podle mě to, co je na naučení se autocadu opravdu těžké.

Aleš Procháska
Zpět nahoru
SWISSS Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.kvě.2005 v 15:26

hm, k tomuto slouzi funkce "asociativni srafy" - pri zmene hranice se zmeni i srafy. Stejne tak jdou udelat i asociativni kóty. Necha se to nastavit v dialogu sraf, resp. v moznostech "nove koty asociativni". Troufám si tvrdit, že by se tento postup dal považovat za základní obsluhu - jak jste to nazval.

V CR mame takovy "problem" - nikdo necte navody k pouziti. V pripadech jako je tento by to jiste pomohlo si precist prirucku, nebo alespon help.

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8350:VIPMigrace či jiné Vault operace selžou na velkých souborech.
Tip 5215:VIPZrychlení zobrazení okna Vlastnosti (velké výkresy).
Tip 2638:VIPJak zrychlit vytváření výkresových pohledů rozsáhlých sestav?
Tip 7768:VIPDo Vaultu mi nejde zařadit soubor větší než cca 30MB.
Tip 5901:VIPOkamžité otevření velké sestavy Inventoru.
Tip 3953:VIPVault hlásí: vybraný soubor překročil maximální velikost

Odpovědět Odpovědět Stránka  12> archiv

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,317 sekund.