ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoUživatelská velikost papíru - PDFCreator

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mofo Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCad 2006
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uživatelská velikost papíru - PDFCreator
    Zasláno: 14.zář.2009 v 21:57
Zdravím všechny, předesílám, že jsem odpověď na můj dotaz hledal v historii, bohužel bez úspěchu...
Jde mi o to, že když si nainstaluju nějaký převaděč do formátu *.pdf (zkoušel jsem PDFCreator a CutePDF Writer) a pak při vykreslení v Autocadu 2006 převádím výkres do *.pdf, nemůžu si v nastavení plotru (tzn. např. PDFCreatoru) vytvořit uživatelské rozměry papíru. Tlačítka jsou neaktivní, funguje pouze "Import", který když rozkliknu, tak po mně chce nahrát soubory s příponou *.pcp, resp. *.pc2, s čímž si nevím rady.
Můžete mi poradit, jak si uživatelské rozměry papíru vytvořit? Díky za info.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1247
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.zář.2009 v 22:42
PDF Creator (0.9.8)- Document Properties 2 - Use fixed page size - Use custom page size (jednotky jsou 1/72 ").

Jinak doporučuji tisknout do PostScriptu a ten teprve poslat do PDF Creatoru s parametrem pro GhostScript -dEPSCrop,
blíže viz Téma: Převod do PDF
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 21892
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.zář.2009 v 08:21
Popř. tisknout AutoCADem přímo do PDF, bez potřeby různého shareware.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz)
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1799
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.zář.2009 v 09:32
Nebo tisknout např. na formát A0 a prográmkem PDFCrop výkres nechat oříznout.

Upravil zdrk - 15.zář.2009 v 09:33
Zpět nahoru
Petrsorge Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 19.bře.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD2022
Bodů: 100
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.zář.2009 v 11:50
Tento problém jsem já vyřešil asi takto.
Je k tomu potřeba jen plotr kde se uživatelské rozměry papíru nastavit dají.
Pak jen stačí k tomuto plotru nastavit rozměry jaké pořebujete a když pak tiskárnu přepnete na jakoukoliv PDF tak se zeptá zda má použít výchozí nebo uživatelský rozměr. klik na uživatelský a hotovo. Máte rozměr jaký potřebujete. (určitě to tak chodí na 2006 a 2007 CADuSmile)
Pokud nestandardní formáty tisknete častěji vyplatí se uložit nastavení do PC3 souboru a vhodně pojmenovat. Pak je tisk do PDF otázka chvilky (v podstate jen dvě kliknutí navíc oproti normálnímu tisku :-)

Upravil Petrsorge - 15.zář.2009 v 11:52
Zpět nahoru
Ferdinand Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD2004 (EN) na Windows XP
Bodů: 1906
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.zář.2009 v 12:17
Já to dělám takhle (ale je to pracné - např. pro 30 rozvržení ve výkresu s různými nastaveními stránek je to docela vopruz... proto jsem chtěl pomoc před nějakým časem s dávkovým/automatickým tiskem výkresů s více rozvrženími do pdf - zatím nedořešeno...Cry):
1. nastavení stránky
File - Page Setup - Plot Device (vybrat velkoformátový plotr/tiskárnu) - Properties... - Device and Document Settings - PMP File Name - Attach... - OK - OK
2. tisk
File - Plot - Plot Device (vybrat systémovou pdf-tiskárnu) - Plot Settings - Paper Size: - OK
-FerTh-
Zpět nahoru
Petr1 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 23.říj.2005
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
LT 2004, 2007, ElProCadLT
Bodů: 11
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.zář.2009 v 12:52
Já zase mám nastavené formáty v tiskovém serveru.
Tiskárny a faxy -> vyberu PDFCreator, záložka Soubor, Vlastnosti serveru, na kartě, která se ukáže vyberu záložku Formuláře, zaškrtnu Vytvořit nový a přidávám formuláře kolik potřebuji. Vytvořené formuláře se objeví ve výběru v tiskárnách, ve kterých vyhovuje rozměr formuláře - tj. nejen u PDFCreatoru. A jsou tam trvale. Přenesení na jiný počítač je dělám exportem a importem příslušné části registru.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 7717:Uživatelský rozměr papíru pro export PDF z AutoCADu.
Tip 13772:Jaký je maximální rozměr papíru při vykreslování z AutoCADu?
Tip 524:Proč není u mého konfigurovaného plotru vypsán rozměr papíru, který běžně používám?
Tip 527:Proč je otočení mého výkresu nesprávné?
Tip 2783:VIPJak snadno vytisknout z CADu velký formát na dlaždicově poskládané menší formáty (s přesahem)?
Tip 3964:Po Náhledu tisku se změní velikost papíru.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.