Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Augustyn ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 07.bře.2005 Lokalita: ČR (VY) Stav: Offline Bodů: 11 |
![]() Zasláno: 31.kvě.2005 v 12:50 |
Dobrý den! Protože zatím nikdo nereagoval, zkouším to znovu. Uvažujeme o koupi nových pracovních stanic a zajímá mne, jak je efektivní investovat do vícejádrových procesorů. V současné době používám Inventor 9, který provozuji na procesoru Pentium 2,6 GHz s HT. HT jsem ale raději vypnul, zdá se mi, že Inventor 9 běží rychleji bez HT. Jak je to s Inventorem 10? A jak je to s podporou vícejádrových procesorů? Díky za nějaké rady a zkušenosti. Augustyn |
|
![]() |
|
Jan Divis ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 06.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Přidávám se k tomuto dodazu, nacházíme se v obdobné situaci. Já osobně mám pocit, že tím že Intel zaspal s vývojem procesorů, tak v současnosti jedinou rozumnou (a už několik měsíců starou) variantou je P4 3,6 GHz s 2 MB L2 cache a podporou HT. Rychlejší procesory nemají takový nárůst výkonu, hřejí, atd. To, že hřejí znamená, že musí být více větrány a už u zmiňovaného P4 3,6 GHz je nárůst hluku poměrně značný (v zátěži). (Používáme pouze značkové certifikované stanice.) Máte s tím někdo praktické zkušenosti? Co na HT a vícejádrové procesory Autodesk? S pozdravem Jan Diviš |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
pro diskusi "Inventor x dual CPU" prosím pokračujte na http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=909&PN= 1 pro obecnější diskuse o CPU pro CAD pokračujte zde |
|
![]() |
|
IvanaV ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.lis.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Revit 6-2016, AutoCAD občas Stav: Offline Bodů: 296 |
![]() |
slysela jsem, ze HT je pro uvedeny SW zbytecne |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,395 sekund.