Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 20.zář.2009 v 13:42 |
Zdravim, sice asi primitivni dotaz, ale zapomnel jsem jak se to dela .... a nemohu to najit.
Mam OLE objekt a potrebuji zmenit meritko tak, aby v ose x bylo rozdilne od osy Y. Dekuji |
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
přes properties - nejprve odemknout "Lock aspect", pak napsat, co je ctěná libost |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
nikde ve vlastnostech nevidim odemknout , zalozky (obecne,upravit obrazek, geometrie, ruzne, ani v jedne neni odemknout, ze by se mi nezobrazovaly vsechny nabidky ve vlastnostech ?
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Na obrázku - vybrat hranici aby byly vidět úchytné body - pravomyší klik - vlastnosti - OLE vlastnosti - (ne vlastnosti obecné)
Upravil vbehun - 20.zář.2009 v 20:23 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Ano, vyberu obrazek, kliknu pravym dam vlastnosti a mam vlastnosti rastroveho obrazku(tak jsem to delal predtim), ale nikde nejde odemknout, proc to tam nevidim ?
|
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Máte prosím v nastavení (Nástroje - Možnosti - Systém) zaškrtnuto "Zobrazit dialog OLE vlastnosti " ?
|
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
kdyz u sebe obrazek vlozim Ctrl+V, vlozi se mi jako "raster image", ktery se odkazuje na soubor, ulozeny v TEMP... kdyz vlozim pres "vlozit jako OLE objekt", tak mi panel vlastnosti ukazuje, ze se jedna o OLE, a dovoluje provest ty popsane upravy |
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
![]() |
V Autocadu 2009 se obrázky připojují přes správce Xrefů (můžete zadat cestu k obrázku). OLE objekty se chovají odlišně. Teď jde o to, co chcete - jestli obrázek nebo OLE objekt a nakolik trváte na různosti měřítek (což u podloženého rastru nejde - ledaže byste si jej pomršil v grafickém externím editoru).
Upravil vbehun - 21.zář.2009 v 11:05 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Zajimave, chyba nastala na strane me komunikace, obrazek mam vlozen jako rastrovy objekt, ne jako OLE.
Zkusil jsem obrazek vlozit jako OLE objekt, ted uz dokazi menit meritko, ale zase je divne, ze obrazek neni videt, je tam jen xxx.jpg a bila plocha, tak zase nevim co delam spatne v pripade vkladani ole objektu... |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,299 sekund.