Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 09.říj.2009 v 10:21 |
Dobry den, jak se da zmenit hromadne (vyberu napr 50 bloku, ktere obsahuji atributy s vyskou textu napr 100) vyska textu u bloku s atributy ?
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21965 |
![]() |
50 různých bloků? Pak např. pomocí DDCHTEXT (starší utilita, máme na BBS).
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
ve skutecnosti to neni 50 ruznych bloku, ale cca 10 ruznych, nicmene kazdy editovat zvlast mi prijde otravne, vyzkousim DDCHTEXT, zatim dekuji
|
|
![]() |
|
![]() |
Podle toho co jsem stahl je to shareware a nejak se mi nedari oznacit vice bloku.
Nelze nejak jednodusse oznacit 1 blok, ve kterem jsou atributy a zmenit vysku techto atributu, aniz bych musel editovat blok ? |
|
![]() |
|
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
Príkaz _GATTE (Global Attribute Edit), ale to je len vrámci definície jedného bloku. Máte 50 blokov, alebo 50 výskytov jedného bloku?
|
|
![]() |
|
![]() |
Prikaz _gatte mi nepomohl, podle toho co pise po zadani v prikazovem radku, tak umoznuje prepsani textu.
Priblizim situaci: Mam dynamicky blok dveri, ve kterem mam vnoreny atribut jako kota sirky a vysky dveri s vyskou textu 100, pokud tisknu studii, tak je text vetsinou maly a potrebuji jejzvetsit jen v nekterych castech vykresu (ne globalne) - tudiz se chci vyhnout editaci dyn bloku, rad bych oznacil jen nektere dvere a u nich bych zmenil vysku textu na napr 150, rucne po jednom to lze zmenit v atributu, ale potreboval bych to hromadne (v tomto pripade se jedna pouze o jeden blok, ktery je ve studii nekolikrat, akorat dynamicky pozmenen). Pripad nekolika ruznych bloku neni az tak dulezite resit, tedy pokud lze toto co pisi resit jednoduchou funkci, tak i ostatni "RUZNE" bloky zmenim stejnou funkci. Ale nedari se mi menit hromadne a po jednich dverich to menit je otrocina |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Dejte si pod tlačítko makro:
--- Výška atributu změna výšky (textu) atributu bloku ^C^C_-attedit a ;;;\ _h --- na těch 10 výskytů postačí ... můžete si makro upravit ještě zadáním požadované výšky ... Upravil vbehun - 09.říj.2009 v 14:56 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
vbehun - presne toto jsem potreboval, jeste by mne zajimalo:
Oznacim pomoci tohoto makra dva atributy a musim je menit zvlast (2x musim zadat V-vyska a pak hodnotu vysky) Jak doplnim do makra, aby pri pouziti rovnou naskocila volba vyska ? Lze nastavit tak, aby zadani vysky platilo rovnou pro oba atributy ? Jen pro info, jak nastavit rovnou do makra, aby se zmenil atribut na napr 150 vysku ? Neni nekde nejaky navod/pruvodce vytvareni maker ? Dekuji P.S. O makrech skoro nic nevim :(, rad bych se naucil, proto se ptam .. Upravil Mikemamm - 09.říj.2009 v 17:30 |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1252 |
![]() |
Původní makro:
--- Výška atributu změna výšky (textu) atributu bloku --- ^C^C_-attedit _y ;;;\ _h --- úprava 1: ^C^C_-attedit _y ;;;\ _h 5; změní hodnotu výšky na "5" a zůstane na volbě Zadejte volbu [hOdnota/pozIce/Výška/Úhel/Písmo/Hladina/Barva/Další] <D>: _h s přednastaveným"_h" jako "height" = výška (podtržítko před anglickým příkazem - použití v lokalizovaných verzích) --- úprava 2: ^C^C_-attedit _y ;;;\ _h 5;; změní výšku na "5" a končí. --- Ostatní najdete v nápovědě - hledejte témata související s výrazem "Makro" --- například: "Ukončení maker nabídek:" (tato nápověda není původně pro makra, ale pro tvorbu nabídek - nicméně je v zásadě použitelná - a určitě najdete lepší) ---
--- Upravil vbehun - 09.říj.2009 v 23:07 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Moc dekuji za podrobny popis, chvili jsem se v tom hrabal a pochopil o cem je rec - to jsem potreboval. Nicmene jeste ohledne makra ^C^C_-attedit _y ;;;\ _h
Kliknu na toto makro, dale mysi vyberu atributy bloku a nasledne se me v prikaz radku zepta "Zadejte volbu [hOdnota/pozIce/Výška/Úhel/Písmo/Hladina/Barva/Další] <D>:" kde jiz rucne musim doplnit bud _h nebo V a pak na dalsim radku zadat hodnoty vysky. Zkousel jsem si s tim makrem hrat vselijak, ale nikdy jsem nedosahl vysledku, kde po zmacknuti makra bych vybral atribut a nasledne by me to zmenilo napr na vysku 150 - vzdy musim vybrat volbu Vyska a pak hodnotu. Prepodkladam, ze v makrech "\" znamena "cas na vstup uzivatele" - v tomto pripade vyber atributu, ale co je za "\" tak uz se mi do prikazoveho rakdu nevyplni. Jak tedy v tomto pripade lze udelat makro tak, aby sem spustil makro - vybral atribut - automaticky by to preskocilo na vysku, kterou bych zadal ? Dekuji P.S. vbehun - velmi Vam dekuji za objasneni maker :) |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
tato úprava funguje dle požadavků (_n = next = další) a navíc hvězdička zajistí opakování, viz níže seznam speciálních znaků: ---opakovaný výběr--- --- *^C^C_-attedit _y ;;;\ _h \_n; ---
--- P.S. Opakování ukončíte klávesou [Esc] ... ![]() Upravil vbehun - 10.říj.2009 v 19:28 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Je to divne, at delam co delam, tak mi stale nefunguje.
Pod tlacitkem mam makro *^C^C_-attedit _y ;;;\ _h \_n; a nasledne musim rucne vybrat atribut, po vyberu atributu musim dat enter a v prikazovem radku se mi objevi Zadejte volbu [hOdnota/pozIce/Výška/Úhel/Písmo/Hladina/Barva/Další] <D>: kde musim zadat _h nebo V a nasledne 150 a enter. Co mam tedy spatne kdyz mi to nepreskoci rovnou na ciselne zadani vysky (kde dam 150) textu atributu ? Upravil Mikemamm - 11.říj.2009 v 11:18 |
|
![]() |
|
![]() |
Dobrý den,
špatně je to, že jsme si neporozuměli v tom, jak má celá věc fungovat. Předpokládal jsem, že chcete pokaždé zadat výšku - pokaždé jinou - a to celé opakovat. To je takto: --- opakovaný výběr, různé výšky *^C^C_-attedit _y ;;;\ _h \_n; --- Pokud chcete opakovaným vybíráním měnit atribut na jednu (v makru zadanou) výšku, je to takto: --- opakovaný výběr, jedna - zde zadaná - výška (v tomto případě 10) *^C^C_-attedit _y ;;;\ _h 10;; --- Upravil vbehun - 11.říj.2009 v 16:32 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Bohuzel musim rict, ze mi to stale nefunguje, stale se pomoci makra i tohoto
*^C^C_-attedit _y ;;;\ _h 10;; dostanu pouze do nabidky "Zadejte volbu [hOdnota/pozIce/Výška/Úhel/Písmo/Hladina/Barva/Další] <D>:" kde nasledne musim zada V enter 150 a zmeni se text. Ja uz tedy nevim, zkousel jste toto makro zda to meni tak jak ma, nebo to blbne jenom me ? Dekuji, omlouvam se za otravovani .. |
|
![]() |
|
![]() |
Dd, máte český nebo anglický AutoCad ? Podle výpisu vidím, že český ...
Tedy zkuste napsat "a" místo "_y" a "v" místo "_h". V anglické verzi napište jen "y" (jako yes) a "h" (jako height). Když totéž děláte ručně, funguje to ? Tedy když píšete na příkazovém řádku uvedené příkazy ... místo středníku Enter ... atd. Když si to takto nasimulujete ručně, funguje ? P.S. U mne samozřejmě chodí ... Upravil vbehun - 11.říj.2009 v 20:48 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
![]() |
Makro jsem tedy zmenil na *^C^C_-attedit a ;;;\ v 10;;
a stale je to uplne to same, dostanu to do faze kde vybiram atribut mysis a nasledne musim do prikazoveho radku zadat v a pote ciselnou vysku. Pokud vypisuji prikaz rucne do pr radku _-attedit a nasledne potvrzuji (odpovidam) na vyzvy, tak vse funguje. Abych to uvedl na pravou miru, tak mi to makro funguje po "\" co nasleduje za timto znakem uz musim vybrat a zadat rucne :( P.S. Zkousim to na dynamickem bloku dveri, kde menim vysku textu koty sirky a vysky dveri Upravil Mikemamm - 11.říj.2009 v 22:12 |
|
![]() |
|
alfred ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 14.říj.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: AutoCad MAP 2011 Stav: Offline Bodů: 1675 |
![]() |
Zmenu vysky atributu (hromadne) umi moje prastara utilita "edit_atrib.lsp", ktera je napriklad v GGmenu.
Nacist prikaz "MAEDIT" zvolit Atributy násobně-Výška vybrat bloky zvolit nazev atributu (pro vsechny *) hotovo... Pokud nechcete instalovat GGmenu, tak Vam ji klidne poslu, ale vykopirovat ji ze ZIP archivu neni tezke. Jinak krome toho umi i sirku atributu, barvu (krome zmeny na dlehlad). Zbytek funkci je jiz dnes prekonan standardnimi funkcemi AutoCadu. |
|
![]() |
|
![]() |
---edit---
dnes (22.10.2009) vyzkoušeno na Autocadu LT 2010 - pracuje k plné spokojenosti --- Dd, bohužel nemám dnes možnost vyzkoušet na Autocadu 2009 ani 2010, takže prosím ostatní o vyzkoušení (v nižších verzích funguje).
Upravil vbehun - 22.říj.2009 v 13:19 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
Stránka 12> archiv |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,686 sekund.