Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | ||
in4mator ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.čvc.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD 2009, Inventor 9, Solid Edge v20 Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() Zasláno: 22.říj.2009 v 10:35 |
|
Chtěl bych se zeptat, na čem závisí to, že někdy jde u bloku změnit hladinu nebo barvu čar bez rozložení bloku a někdy ne. Jak dosáhnout toho, aby se u bloků daly měnit hladiny a barvy čar bez rozkládání na jednotlivé entity? Děkuji.
|
||
![]() |
||
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
|
Blok musíte vytvořit v hladině >0< a všechny parametry nastavit na >dlehlad<. Pak Vám půjde udělat ta změna hladiny i barva dle použité hladiny.
Vřele doporučuju toto dodržovat ....
|
||
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
Cez príkaz _refedit si meníte blok bez toho, aby ste ho rozložili. Cez _battman si zaktualizujete atribúty.
Vytvárajte bloky v hladine "0", tak ako píše Machacek. Je to systémová hladina a objekty potom dokážu preberať vlastnosti vytvorených hladín (do ktorých blok vložíte).
|
||
![]() |
||
in4mator ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 10.čvc.2007 Lokalita: ČR (OS) Používám: AutoCAD 2009, Inventor 9, Solid Edge v20 Stav: Offline Bodů: 20 |
![]() |
|
Děkuju, nakonec jsem na to přišel i sám, ale aspoň jste mi to potvrdil. Ještě jsem bádal nad tím, jak udělat to, aby např. osa zůstala za všech okolností osa, tzn. čerchovaná a v dané barvě, ale to už jsem také zjistil, stačí jí při vytváření bloku předem přiřadit správný typ a barvu čáry...
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Akorát ty příkazy refedit a battman mně nějak nefungují. Zadávám je normálně do příkazového řádku... |
||
![]() |
||
Sedláček ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 15.dub.2005 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCad 2024 LT Stav: Offline Bodů: 384 |
![]() |
|
Zadáváte i to podtržítko "_" na začátku příkazu? |
||
![]() |
||
![]() |
|
Právě že ano, zkoušel jsem i bez, ale píše to neznámý příkaz.
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
|
Nemusíte ani chodit do editoru bloků - vlastnosti i bez rozložení změníte (znormalizujete) příkazem
NASTAVDLEHLAD.
|
||
![]() |
||
Buba ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 05.říj.2005 Lokalita: Slovensko Používám: AEC Collection Stav: Offline Bodů: 1692 |
![]() |
|
|
||
![]() |
||
![]() |
|
Ano, řešil jsem to v LT-čku, tam to asi nefunguje že...?
|
||
![]() |
||
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
|
Ten normalizační příkaz vám bude fungovat i v LT. Ty ostatní nástroje vám v omezené verzi AutoCADu fungovat nebudou.
|
||
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,363 sekund.