ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Registrujte se na konferenci CADfórum 2025 - automatizace navrhování
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoTlač - autoCAD 09

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
DUDO175 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.zář.2009
Lokalita: Slovensko
Používám:
zwcad2007
Stav: Offline
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Tlač - autoCAD 09
    Zasláno: 31.říj.2009 v 13:50
Zdravim. mám problém pri tlačení...viete v škole 3-ročník spš stavebná robíme ročníkový projekt a potrebujem si vytlačiť výkres 1NP 2D ale keď to chcem vytlačiť Ctrl+P tak si nastavím parametre a keď dám tlačiť tak mi vypíše "uloha vykreslovaní a publikovaní dokončena...nenalezeny žádne chyby..." papier len prejde cez tlačiareň a nič nevytlačí Cry  chcem to na A4 v mierke 1:100 je to malý dom pôdorys...a ešte by som rád vedel čo mám dať vlastne vykresliť (dispey,okno,maximalně,meZe) 1x niečo tlačím z autCadu no nejde to a potrebujem to do utorka...vopred ďakujem za každú radu.

A ešte som zabudol povedať že aj keď dám náhľad tak sa v ňom nič nezobrazí iba prázdny výkres.

Upravil DUDO175 - 31.říj.2009 v 14:46
Zpět nahoru
be_em Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.úno.2006
Používám:
Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT
Bodů: 865
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2009 v 14:55
Odporúčam netlačiť priamo z modelového priestoru, ale robiť to cez rozvrženie (layout) ... ale keďže toto by ste sa do utorka asi nenaučili tak takto:
1. najprv si skontrolujte nastavenie tlačiarne na ktorú to dávate tlačiť,
2. predpokladám že v správcovi hladín nemáte zakázanú tlač,
3. skontrolujte si jednotky v ktorých to kreslíte (mm!!!!)
4. odškrnite voľbu "fit to paper" a zadajte správne mierku a zaškrtnite voľbu vycentrovať (center the plot),
5. voľba "display" znamená, že tlačí sa to čo vidíte na obrazovke, "extens" tlačí všetko čo je nakreslené, "limints! teraz ani netuším, ešte som to nepoužíval a "window" tlačí iba plochu ktorú ukážete na obrazovke,

Tzn. napr. zvolte voľbu "window" označte Váš pôdorys a vo voľbe "preview" musíte vidieť to čo Vás z tlačiarne vybehne.

Samozrejme že príčin Vášho problému môže byť oveľa viac (napr. chýbajúci toner :-)))))))) ale to tu nejdem rozoberať.

A naučte sa prácu v layotoch!!!

Viac sa o tlači dozviete tu:
Tlač z AutoCAD-u

Upravil be_em - 31.říj.2009 v 15:49
Zpět nahoru
alfred Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 14.říj.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
AutoCad MAP 2011
Bodů: 1675
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.říj.2009 v 20:00
Pouzivente nahled. Pri tisku si zatrhnete volbu "Ukladat zmeny do rozvrzeni" aby jste nemusel pri opakovanem tisku vse nastavovat znovu.

Kouknete take sem:

http://www.cadforum.cz/cadforum/Vyuka-AutoCAD/defaultCE.html

Pokud nechcete plýtvat papirem, tak si to vyzkousejte na tisku do DWF, nebo PDF.
Zpět nahoru
DUDO175 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 30.zář.2009
Používám:
zwcad2007
Bodů: 2
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.lis.2009 v 10:20
Vďaka pokúsim sa to tak vytlačiť ako ste napísali...a neviete prečo mi pri tom tlačení je procesor vyťažený na 100% a to až do vtedy kým nevypnem v ovladacích paneloch v službach manuálne spoolsv.exe a neodstránim zo system32 nejaké súbory ?

No tak chybu som zistil bolo treba preinštalovať software na tlačiarni...ale keď to dám tlačiť tak mi na tom výkrese pri náhlade nezobrazí nič len v tom prípade keď tam zaškrtnem pri zvolení mierky "prispôsobiť do plochy" a keď to dám vytlačiť v tej mierke "prispôsobiť do plochy"tak mi to vytlačí malé asi 5x10cm Confused pravdepodobne to bude problém s mierkou výkresu...neviete mi prosim vás povedať ako zistím v akej to mám mierke a či sa to dá zmeniť z pôvodnej mierky na inú ?...ja som si tú mierku nastavoval "formát/seznam meřítek" ale nechce mi to zobrať inú mierku budem to musieť celé prerábať v inej mierke alebo sa to dá zmeniť ?...v škole mi robí tento istý problém až nato že v škole máme verziu 2002 a tam sa mi nedá ani otvoriť to "nastavenie mierky" neviete čo by to mohlo byť za chybu ? ďakujem za odpoveď

Upravil DUDO175 - 01.lis.2009 v 12:00
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.lis.2009 v 13:09
Neznám ZWCAD, nicméně principy kreslení a tisku jsou u všech CAdů stejné:
-kreslí se v měřítku 1:1 (buď v mm nebo v m - záleží na profesi)
-texty je nutno mít ve velikosti odpovídající plánovanému měřítku při tisku (chci mít na výkrese text vel.2,5mm a budu tisknout 1:50 => velikost textu v CADu bude 2,5*50=125mm)
-tiskne se v měřítku (pozor, pokud se kreslí v m. Velikost výkresu bývá v mm, tak se to vykreslovací měřítko musí upravit: místo 1:50 musí být 1:(50/1000)1:0,05)
Zjistit jakém měřítku mám objekt v CADu kreslený je jednoduché. Změříte si délku nějaké entity, jejíž požadovanou délku znáte, a porovnámím s požadovanou délkou vidíte, jestli je shodná nebo menší/větší. A poměr délek vám sdělí i to měřítko. Pokud jste opravdu kreslil už v měřítku, vyberte všechny entity na výkrese a příkazem pro zvětšení (v AutoCADu MĚŘÍTKO) vše zvětšete.
O nastavování tisku a měřítek v ZWCADu bohužel nic nevím, takže dál už radit nemůžu.
Radim Koutňák
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5787:VIPRychlé dávkové vykreslení DWG výkresů (přehledy, modelové prostory)
Tip 2400:Trik s dlouhým stiskem pravého tlačítka.
Tip 304:Znáte příkaz DROPGEOM?
Tip 5684:Zmenšení objemu DWF souborů s rastry.
Tip 2158:Jak vytisknout několik rozvržení najednou?
Tip 1484:Jak vytisknout PLT soubor na tiskárnu?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,203 sekund.