Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.095.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Biolit ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.bře.2007 Lokalita: ČR (MS) Používám: 3dsmax Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() Zasláno: 02.lis.2009 v 12:44 |
vzpominam si, ze kdyz jsem kdysi potreboval nejakou detailni skicu dostat do maxe, tak jsem tu bitmapu prevedl na krivky v programu CorelTrace nebo rucne obkreslil v CorelDraw a ulozil jako krivky EPS/AI. Pak import do maxe a zamknout ve viewportu, aby se mi nepletla do vyberu objektu a abych si s ni nepohnul.
|
|
![]() |
|
Biolit ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 09.bře.2007 Lokalita: ČR (MS) Používám: 3dsmax Stav: Offline Bodů: 162 |
![]() |
v MAXu 7 se vam to nepodari. Lepsi vykreslovani textur ve viewportu bylo upraveno tusim az ve verzi MAX2009.
|
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
3ds max ovládam celkom "slušne" ale na toto až taký expert nie som. Myslím, že tu bude mať najväčší vplyv grafická karta a jej nastavenie ... skúste zmeniť Direct/OpenGL a tam sa pohrať s niektorými možnosťami, ale ako som povedal ani mne sa to nikdy nepodarilo tak aby bol raster zobrazený tak ako v prehliadači. Podľa mňa formát na to vplyv nemá, ale skôr rozlíšenie podkladu.
Ešte som zabudol, zvýšte tie hodnoty na čo najvyššie 512/1024 a zaškrtnite voľby "match Bitmap Site as Closely as possible" ... ďaľším riešením je, že nedáte bitmapu ako pozadie ale nakreslíte si plochu - "PLANE" a na túto aplikujete Bitmapu a v materiálovom editore si ju dáte zobraziť na modeli. TO je asi všetko, viac už poradiť neviem. |
|
![]() |
|
Chobi ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.lis.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: 3ds max 7 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
no děkuji trochu to pomohlo nemáte nějakej jinej fígl aby to bylo ostré jakej formát obrázku je pro to nejlepší??
Upravil Chobi - 01.lis.2009 v 16:02 |
|
![]() |
|
be_em ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 06.úno.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Používal som AutoCAD 2004, 3ds max7. Teraz AcadLT Stav: Offline Bodů: 865 |
![]() |
mám pocit, že Vám pomôže toto nastavenie v 3ds max - preference settings - viewport, kde zvýšite vyššie rozlíšenie bitmáp:
![]() ale taktiež som bol vždy nespokojný so zobrazovaním bitmatovej predlohy v pozadí a stále si neviem pomôcť. |
|
![]() |
|
Chobi ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 01.lis.2009 Lokalita: ČR (Pha) Používám: 3ds max 7 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Mám problém v 3ds maxu 7 potřeboval bych vyostřit texturu abych mohl podle ní kreslit. V jednom návodu ale ve 3ds maxu 9 to dělá přes nabídku Views-Show Materials in Viewport As-Hardware Display with Maps. Chtěl jsem se zeptat jestli jestli je tato funkce ve verzi 7 a kde?
|
|
![]() |
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,194 sekund.