Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 09.lis.2009 v 09:14 |
Dobrý den,
rád bych se zeptal zda někdo z uživatelů používá ovládání gesty myši v AutoCADu a Revitu?
Kdysi jsem vytvořil definiční soubor pro AutoCAD (článek; odkaz)a nyní se pouštím do definičního souboru pro Revit, nu a zároveň s tím bych rád revidoval definiční soubor pro AutoCAD. Rád bych se touto formou zeptal na Vaše připomínky případně zda Vám nechybí gesto pro některý velmi často používaný příkaz AutoCADu.
Předem děkuji za případné připomínky
Upravil PepaR - 09.lis.2009 v 09:15 |
|
![]() |
|
Jiří Plávek ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 10.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Revit Stav: Offline Bodů: 134 |
![]() |
Strokeit jsem kdysi zkoušel a je to docela hezká věc. Definice pro Revit by se mi taky hodily.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1741 |
![]() |
StrokeIt používám už několik let a musím říct, že je to výborná věc. Ten Váš článek mě k tomu asi i nalákal, a vlastně to jsem se z toho odpíchl. Váš definiční soubor jsem si nainstaloval, ale po několika dnech pokusů jsem zjistil, že to je příliš komplikované... neuměl jsem ty gesta dělat bez chyb... Začal jsem zjednodušovat... no nakonec jsem se ustálil jen na třech nejpřirozenějších a nejrychlejších gestech VpravoNahoru (Posun), VpravoDolu (Otoč) a VlevoDolu (Delete). Přímá gesta používám pro zvětšení rozsahu těch šikmých...ke korekci nepřesností... čili Nahoru, Vpravo-obě také Posun; Dolu, Vlevo-obě Delete). Naprostá spokojenost, rozhodně doporučuju.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Právě bych některá ta gesta chtěl zjednodušit, proto moc děkuju za vyjádření se k nastavení gest.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak jsem se do toho pustil a přikládám rozpracovanou verzi pro Revit a revizi pro AutoCAD. Snažil jsem se u definičního souboru Revitu dodžet co nejvíce návaznost na definiční soubor AutoCADu.
U toho Revitu bych rád přidal i gesta pro Stěny, okna, dveře, ale řeším dilema, kdy jsme chtěl písměna přiřadit k nástrojům např. W = Wall (Stěna),a le přijde mi to zbytečně složité gesto na kreslení.
|
|
![]() |
|
jirka64 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 24.led.2008 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCad 2000 LT Stav: Offline Bodů: 40 |
![]() |
Podle mě to nemá cenu řešit. Také jsem začínal s vašimy gesty(za což mimochodem moc děkuji-StrokeIt je prostě paráda, bez něj už si acad ani nedokážu představit), ale hned jsem zjistil, že potřebuji něco jiného. Jde o to, že každý používá nejčastěji nějaké jiné příkazy a ty příkazy, co používá nejčastěji by měly být nastaveny jako jednoduchá gesta(nahoru, dolů, šikmo, nahoru... - je jich 8. A potom až začít se složenými gesty(nahoru-vlevo...). já mám třeba nastavený: začínám gestem dolů(pak šikmo doleva dolů, doleva...) - ořež,prodluž,posun,kopie,křivka,kopie vlastnosti,výmaz,přeruš 2 body. A potom mám až složené gesta-která jsou složitější na provedení(ovšem tyhle příkazy už používám znatelně méně). Spíš jde o to, aby lidi podle vašich gest začali pracovat, ale uvědomili si, že si gesta v případě potřeby mohou jednoduše nastavit tak jak to vyhovuje jim. A třeba gesta K, S, X, Z... přece nejde snad ani udělat-to už je moc složitý a je i lepší najet na tlačítko. Upravil jirka64 - 21.led.2010 v 01:30 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Nesdílím plně Váš názor neboť příkazy jako kopie, posun, ekvidistanta, kóta používá každý a proto lze tyto gesta unifikovat. Osobně je mi jedno kdo jaké příkazy používá a pokud chce, tak si může definiční soubor při troše šikovnosti urpavit k obrazu svému. Šlo mi jen o osvětu a ukázat lidem, že to jde i jinak než se spoléhat na soubor PGP a nutnost pamatovat na to, že jej musíte někam nahrát což bývá u účtů s opravněním občas svízel.
Na druhou stranu, musím Vám dát za pravdu, že ty složítá gesta definované v prvotní verzi nepoužívám ani já neboť se docela obtížně i kresli a občas je StrokeIt hůře rozpoznává.
Toto téma jsem vyvolal abych uživatelům AutoCADu usnadnil přechod na Revit a mohli používat gesta v Revitu obdobně jako v AutoCADu.
Nicméně moc děkuji za názor. Upravil PepaR - 22.led.2010 v 07:05 |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jen takové malé upozornění pro ty co používají StrokeIt. Byla uvolněna nová verze StrokeIt .9.7, která
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,211 sekund.