Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() Zasláno: 25.lis.2009 v 09:49 |
Dobrý den,
mám legendu hmot (kreslena 1:1, LTSCALE = 1), kterou vkládám jako Xref do rozvržení každého z půdorysů a řezů, nicméně se mi špatně zobrazuje měřítko typu čáry a nezabírá aní PSLTSCALE.
Jedinou možností je změnit LTSCALE na 50 ve výkrese s rozvržením, ale to se mi nezmění nejen pro rozvržení, ale pro celý výkres což je nežádoucí?
Neví rposím někdo, jak na to vyzrát, krom toho abych to nakreslil v Xrefu v 1:50?
Předem děkuji za odpovědi
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21898 |
![]() |
Pro Xref platí stejné nastavení měřítka čar jako pro jakoukoliv jinou entitu. Pokud nepomůže globální nastavení třech "LTSCALE" proměnných (kombinujete různá měřítka), pak asi bude potřeba nastavit měřítka pro jednotlivé entity legendy.
Viz též:
|
|
![]() |
|
VlJanecek ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 463 |
![]() |
Nebo dejte legendu do samostatného výřezu.
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
legenda do samostatného výřezu nic neřeší. nakonec jsme si pohrál s měřítkem xrefu, byla to nejjednodušší cesta.
Děkuju za rady. Upravil PepaR - 25.lis.2009 v 18:05 |
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
zdravím. Měl bych dotaz k vlastní legendě. Nevadilo někomu že v legendě vykazujete materiály které na výkrese ani nemůžou být, např. zemina, štěrky v půdoryse? Pokud používáte sady listů (viz. Váš vzorový projekt při GGMenu) tak je asi výhodnější použít xref, ale my co kreslíme "vše v jednom" spíše použijeme výřez. To potom mám legendu pro půdorysy a legendu pro řezy. |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
ad vše v jednom)
Vše v jednom zásadně nekreslím a to z několika důvodů:
1) Moc velký soubor, stačí jedna chyba a Vaše práce (pokud pravidelně nezálohujete) je tam, kde se ani myška neschová.
2) Nemožnost snadné kontroly provázanosti dza patra dle 0,0,0 sedí nad sebou.
3) Nemožnost kopírovat přes 0,0,0.
4) Zbytečně se najezdíte a nazoomujete.
Jak se ale říká proti gustu žádný dišputát, dřív jsem jel taky vše "all in one", ale časem jsme od toho upustil.
ad legenda)
Máte pravdu, ale řeším to tak, že legendu xrefuji do všech půdorysů, takže máme jednu variantu legendy pro řez, kterou jste viděl na brázku a pak ořezanou variantu pro půdorysy, kde není zemina atd. Stalo se mi ale, že jsem dělal např. v základech a 1PP dílčí řezy, akže jsme tam nechal i tu zeminu. Upravil PepaR - 26.lis.2009 v 07:22 |
|
![]() |
|
alda ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.říj.2007 Lokalita: ČR (OL) Používám: AutoCADLT 2024 Stav: Offline Bodů: 113 |
![]() |
Díky Třeba časem u nás přidám ke "sprostému" slovu xrefy i další "sprosté" slovo sada listů :-))) |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Jo no, přesvědčit někoho k používání nečeho nového, byť by mu to ulehčilo práci i čas je někdy nadlidský úkol ;).
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,438 sekund.