Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.098.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() Zasláno: 03.pro.2009 v 21:13 |
Hezký podvečer,
občas se ve výkresech setkávám se situací, kdy mi text kóty potlačí čáru kóty na které by měl být umístěn a vskutku nevím jak sjednat nápravu. Nevíte prosím někdo v čem je zakopaný pes?
Předem děkuju za rady Upravil PepaR - 03.pro.2009 v 21:14 |
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Stává se to, když se víceřádková kóta stranově posune.
Jinak řeší TIP 6349 - Při posunu víceřádkového textu kóty se přeruší kótovací čára., ale ne vždy. Upravil zdrk - 03.pro.2009 v 22:35 |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Myslim, ze se da i ve vlastnostech dane koty nastavit radkovani a maska pozadi, cimz se zamezi teto veci, podivam se zitra v praci, jak mam nastaveno...
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6206 |
![]() |
Maska pozadí tam právě nastavena již je ;)
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Chce to kotovací styl nastavit podle toho tipu.
Vypnout pozadí - případně ho dodělat nezávisle. Zkontrolovat umístění - doprostřed - tam by nemělo vadit ani pozadí. Upravil zdrk - 04.pro.2009 v 09:04 |
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
rozumim, kdyz tam mam masku pozadi, tak si muzu pohrat u nastaveni radkovani masky, aby mi presne kopirovala text a nebylo o nic vetsi nez dany text
|
|
![]() |
|
![]() |
U dvouřádkové kóty se dělá přes oba řádky společně - v tom je asi hlavní problém.
Proto raději u těchto kót používám Maskdim.lsp - vybere každý text samostatně (ale pak občas problém s tiskem z PDF na nových laserových tiskárnách). |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuju za rady, zkusím si s tím pohrát až bude chvilka. MaskDim.lsp jsem dříve taky požíval, ale upustil jsem od toho, protože mi to přijde nepraktické.
|
|
![]() |
|
![]() |
Má to pár nevýhod, ale já bohužel nemam moc na výběr.
Používám plotter HP 430 a adler. Pokud netisknu přímo na plotter HP 430, což mi momentálně nefunguje (problém se sploolem v XP – plotter na síti – musím použít PLT soubory a GoPlot) tak pozadí kóty nefunguje (musím použít Maskdim). Plotter adler (laser) je bez problému. Pokud tisknu s pozadím z Maskdim do PDF (přes PDF reDirect v2) tak se mi při tisku na nových laserových tiskárnách od HP maska tiskne černě. Tisk přes cadový PDF bez problému – ale velký PDF soubor – ve 2010 by už to neměl být problém (asi si budu už muset koupit nový PC, abych to vyzkoušel). |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Bohužel tento tip problém řeší jen částečně. Předpokládal jsme, že vynucením a držením čáry v kótovacím stylu (vlastnostech kóty) se vše vyřeší, ale ono ne.
Funkce srovnání problém řeší, ale čekal jsme, že toto půjde nastavit právě v kótovacím stylu.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.