Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.091.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() Zasláno: 07.pro.2009 v 23:29 |
Dobrý večer, zajímalo by mne, kde co nastavit pokud mi nefunguje dynamické zadávání, přitom zaplé ho mám.
Dále mám dotaz, jak je možné, že v některých výkresech nefugují dynamické bloky a dynamické zadávání, které dostanu od jiných projektantů ? autocad 2009, např výkres, který jsem teď dostal, je také z 2009 a není možné v něm používat dynamické bloky - zobrazí se jako statické ani při editaci bloku nejsou vidět akce a parametry, v jiném dwg bloky fungují správně. Narazil jsem na tento problém s dynamickými délky a bloky poprvé... Děkuji za radu |
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6201 |
![]() |
Dobré ráno,
příčin může být více, třeba zpracovávání/přeuložení výkresu nepodporující oficiální DWG (BricsCAD, ZwCAD, ...), stávalo s emi pak, že nefungovaly standardní funkce a dynamické bloky.
Na ty dynamické bloky zkuste prosím ještě utilitu DynReset.
|
|
![]() |
|
Mikemamm ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 26.dub.2005 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad 2020 lt Stav: Offline Bodů: 731 |
![]() |
Vykres byl na 100% zpracovan v autocadu 2009, kazdopadne vyzkousim, dekuji
|
|
![]() |
|
![]() |
Tak ani utilita dynreset nezabrala, je to docela zajimave, protoze vykres je zpracovan v cadu 2009, dokonce primo v moji sablone, kterou pouzivam, akorat na jinem pc, ale pomerne se stejnym nastavenim autocadu, jelikoz jsem to instaloval ja. Nicmene pokud v dwg vyberu vse a zkopiruji s ref bodem a vlozim do noveho vykresu, tak funguji dyn zadavani, takze jsem z toho jelen proc se tak deje ?
|
|
![]() |
|
Pavel Homan ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 13.pro.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: AutoCAD, Revit Architecture, Revit MEP Stav: Offline Bodů: 277 |
![]() |
Některé další příčiny ztráty vlastností dynamických bloků jsou popsány v tipu 6118.
Upravil Pavel Homan - 08.pro.2009 v 15:07 |
|
Pavel Homan
Arkance Systems s.r.o. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,215 sekund.