Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() Zasláno: 10.pro.2009 v 07:17 |
Dobrý den,
jak řešíte prosím štítky na složky stavební dokumentace? Máte je přepřipraveny v AutoCADu nebo Wordu? Nemohl by prosím někdo zveřejnit nějaký štítek pro inspiraci?
Předem děkuju za ochotu
|
|
![]() |
|
MichalM ![]() CAD/BIM manager ![]() Přihlášen: 02.čer.2005 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD LT2024, MicroStation V8i Stav: Offline Bodů: 85 |
![]() |
... praxe ukázala, že je potřeba mít v AutoCadu i ve Wordu
|
|
![]() |
|
Machacek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (HK) Používám: BricsCAD, Cadkon MEP Stav: Offline Bodů: 720 |
![]() |
Měli jsme rohové razítko v Excelu, ale nakonec jsme přešli na verzi ACAD. Je to naprosto vyhovující. Pokud potřebuju udělat technickou zprávu v PDF. Tak to proženu přes PDGcreator - sločím razítko z acadu s word dokumentem.
Na rohová razítka na textové dokumenty (zpráva, výkaz výměr, ...) máme v ACAD šablonu výkresu.
|
|
Jiří Macháček
BricsCAD, Cadkon MEP |
|
![]() |
|
vbehun ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof. Stav: Offline Bodů: 1247 |
![]() |
Pokud jde o rohové razítko pro výkres, pak samozřejmě Autocad. Ale tazatel se ptal na štítek stavební dokumentace - tady skutečně existuje velká pestrost. Máme štítky v nejrůznějších programech, podle toho, jak který autor ovládá svůj oblíbený grafický editor:
1) Microsoft Word 2) Open Office Writer 3) Autocad 4) Microsoft Office PowerPoint 5) a ještě InkScape (používám hlavně na kulaté štítky pro CD/DVD) ... 6) a ještě PaintNet ... 7) a ještě Open Office Draw ... Pro zákazníka se to zpravidla převede do PDF. Nejsem si jist, zda se má počítat štítek do počtu formátů odevzdávané dokumentace nebo je to bonus - taky by mohl dostat jenom svazek převázaný papírovou páskou s razítkem, žádné složky. P.S. Štítek dokumentace v MS Excelu jsem skutečně ještě neviděl. Upravil vbehun - 10.pro.2009 v 08:04 |
|
=^..^=
|
|
![]() |
|
cestár ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 27.říj.2006 Lokalita: Slovensko Používám: Civil 3D 2018 Stav: Offline Bodů: 313 |
![]() |
Do vymenovaného zoznamu programov pridám ešte Excel. U nás používame práve tento program, samozrejme s využitím jeho odkazovacích funkcií na súhrnné informácie, ktoré sa vypisujú len raz a platia pre celú štruktúru projektu. Riešime tak i titulné listy technických správ, takže máme v jednom súbore všetky titulné listy.
|
|
![]() |
|
zdrk ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1803 |
![]() |
Používám pro razítřka jak WORD, EXCEL tak i CAD.
V každém to funguje trochu jinak. Na desky použávám většinou, ale razítka z excelu. Pokud je razítko součástí zprávy tak ho mám rovnou se zprávou ve wordu. |
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
Klasická rohová razítka používám jen na výkresech, tj. jsou připravena v CADu. Štítek a seznam dokumentace na složku mám v Excelu (v seznamu zásadně neuvádím počty formátů A4, protože většinou před expedicí stejně dojde k nějaké změně a vše předělávat se mi nechce - a většinou ani není čas). Technická zpráva a specifikace materiálu resp.propočet nákladů mají svůj titulní list ve Wordu.
Chtěl jsem sem vložit obrázky, ale umím náhledy vytisknout jen do PDF a to se sem jako obrázek vložit nedá. Takže nabudete-li snad někdo dojmu, že by Vám můj výtvor k něčemu mohl být, klidně šablonu či blok pošlu. Upravil koutnak - 10.pro.2009 v 11:45 |
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
CAD/BIM manager ![]() ![]() Přihlášen: 29.lis.2004 Lokalita: ČR (ZL) Používám: ruky a hlavu (občas ;) Stav: Offline Bodů: 6204 |
![]() |
Ten excel by mě zajímal a ostatní taktéž ... nemůžu Vás poprosit o zaslání vzorů na pepa.forum(zavináč)centrum.cz?
Moc děkuju
|
|
![]() |
|
koutnak ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 20.bře.2006 Lokalita: ČR (MS) Používám: ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018 Stav: Offline Bodů: 474 |
![]() |
OK, pošlu. Ale nečekejte od toho zázraky. Štítek na složku používám ve formátu A5 a tedy na běžném formátu A4 mám dva štítky. Na Excel jsem kdysi dávno přešel proto, aby se mi podařilo jejich tisk pěkně vycentrovat (každá tiskárna má jiné okraje, takže v případě změny tiskárny si musím chvíli pohrát s nastavením šířky sloupců). Pro zefektivnění činnosti kolem lepení štítků (tuto činnost z duše nesnáším, ale když chci expedovat, lepit musím
![]() Seznam příloh mám na dalším listě excelovského souboru a mám ho maximálně zjednodušený.
|
|
Radim Koutňák
|
|
![]() |
|
PepaR ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Děkuju všem za zaslané soubory.
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.