ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor. Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoŠtítky na složky stavební dokumentace

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6204
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Štítky na složky stavební dokumentace
    Zasláno: 10.pro.2009 v 07:17
Dobrý den,

jak řešíte prosím štítky na složky stavební dokumentace? Máte je přepřipraveny v AutoCADu nebo Wordu? Nemohl by prosím někdo zveřejnit nějaký štítek pro inspiraci?

Předem děkuju za ochotu

Zpět nahoru
MichalM Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 02.čer.2005
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD LT2024, MicroStation V8i
Bodů: 85
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 07:34
... praxe ukázala, že je potřeba mít v AutoCadu i ve Wordu
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Bodů: 720
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 07:38
Měli jsme rohové razítko v Excelu, ale nakonec jsme přešli na verzi ACAD. Je to naprosto vyhovující. Pokud potřebuju udělat technickou zprávu v PDF. Tak to proženu přes PDGcreator - sločím razítko z acadu s word dokumentem.
Na rohová razítka na textové dokumenty (zpráva, výkaz výměr, ...) máme v ACAD šablonu výkresu.
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Používám:
Autocad R10 >> Autocad 2023 / altern. QCad Prof.
Bodů: 1247
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 08:01
Pokud jde o rohové razítko pro výkres, pak samozřejmě Autocad. Ale tazatel se ptal na štítek stavební dokumentace - tady skutečně existuje velká pestrost. Máme štítky v nejrůznějších programech, podle toho, jak který autor ovládá svůj oblíbený grafický editor:
1) Microsoft Word
2) Open Office Writer
3) Autocad
4) Microsoft Office PowerPoint
5) a ještě InkScape (používám hlavně na kulaté štítky pro CD/DVD) ...
6) a ještě PaintNet ...
7) a ještě Open Office Draw ...

Pro zákazníka se to zpravidla převede do PDF.
Nejsem si jist, zda se má počítat štítek do počtu formátů odevzdávané dokumentace nebo je to bonus - taky by mohl dostat jenom svazek převázaný papírovou páskou s razítkem, žádné složky.

P.S.
Štítek dokumentace v MS Excelu jsem skutečně ještě neviděl.

Upravil vbehun - 10.pro.2009 v 08:04
=^..^=
Zpět nahoru
cestár Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 27.říj.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Civil 3D 2018
Bodů: 313
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 08:26
Do vymenovaného zoznamu programov pridám ešte Excel. U nás používame práve tento program, samozrejme s využitím jeho odkazovacích funkcií na súhrnné informácie, ktoré sa vypisujú len raz a platia pre celú štruktúru projektu. Riešime tak i titulné listy technických správ, takže máme v jednom súbore všetky titulné listy.
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Bodů: 1803
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 08:34
Používám pro razítřka jak WORD, EXCEL tak i CAD.
V každém to funguje trochu jinak.
Na desky použávám většinou, ale razítka z excelu. Pokud je razítko součástí zprávy tak ho mám rovnou se zprávou ve wordu.
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 08:37
Klasická rohová razítka používám jen na výkresech, tj. jsou připravena v CADu. Štítek a seznam dokumentace na složku mám v Excelu (v seznamu zásadně neuvádím počty formátů A4, protože většinou před expedicí stejně dojde k nějaké změně a vše předělávat se mi nechce - a většinou ani není čas). Technická zpráva a specifikace materiálu resp.propočet nákladů mají svůj titulní list ve Wordu.
Chtěl jsem sem vložit obrázky, ale umím náhledy vytisknout jen do PDF a to se sem jako obrázek vložit nedá. Takže nabudete-li snad někdo dojmu, že by Vám můj výtvor k něčemu mohl být, klidně šablonu či blok pošlu.

Upravil koutnak - 10.pro.2009 v 11:45
Radim Koutňák
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 08:43
Ten excel by mě zajímal a ostatní taktéž ... nemůžu Vás poprosit o zaslání vzorů na pepa.forum(zavináč)centrum.cz?

Moc děkuju
Zpět nahoru
koutnak Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 20.bře.2006
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
ACAD 2013; Cadkon+ MEP 2018
Bodů: 474
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 11:36
OK, pošlu. Ale nečekejte od toho zázraky. Štítek na složku používám ve formátu A5 a tedy na běžném formátu A4 mám dva štítky. Na Excel jsem kdysi dávno přešel proto, aby se mi podařilo jejich tisk pěkně vycentrovat (každá tiskárna má jiné okraje, takže v případě změny tiskárny si musím chvíli pohrát s nastavením šířky sloupců). Pro zefektivnění činnosti kolem lepení štítků (tuto činnost z duše nesnáším, ale když chci expedovat, lepit musím ) jsem před pár lety přešel na tisk na samolepící papíry. Používám A4, která je tvořena dvěma A5. Takže po vytištění jen štítky odlepím z podkladu a přesunu na složku. Je to podstatně rychlejší než využívání lepidla a patlání se lepením. A ta mírně vyšší cena (cca 3,-Kč/A4 s DPH) mi nevadí (ostatně, pokud k lepení používáte tuhá lepidla v tubě, víte sám, že docela rychle mizí a jejich cena taky není lidová).
Seznam příloh mám na dalším listě excelovského souboru a mám ho maximálně zjednodušený.
Radim Koutňák
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 10.pro.2009 v 12:17
Děkuju všem za zaslané soubory.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3749:VIPJak zadat víceslovní název atributu bloku (s mezerou)?
Tip 13030:Zdánlivě opačný popis potrubí v řezu v Revitu.
Tip 5838:VIPZobrazení stavebního prvku v legendě (schodiště, klenba...)
Tip 5732:VIPSnadné nastavení a přenos parametrů stavebního projektu.
Tip 5036:VIPNedokumentované příkazy ADT pro výkaz materiálů (objem).
Tip 14024:Jak omezit rozsah sdílených informací projektu Revitu, např. výkresů?

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.