Přenos Uživatelských iVlastností
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15069
Datum vytištění: 09.čer.2026 v 21:41
Téma: Přenos Uživatelských iVlastností
Odeslal: dusek
Předmět: Přenos Uživatelských iVlastností
Datum odeslání: 07.kvě.2012 v 23:25
Dobrý den,
když vytvořím v dwg výkresu v Inventoru nějakou Uživatelskou iVlastnost, mám nějakou možnost dostat jí do již vytvořeného dwg? Nebo musím tu vlastnost znovu vytvořit?
Díky V.D.
------------- Václav Dušek
|
Odpovědi:
Datum odeslání: 08.kvě.2012 v 13:05
Kopírovat iVlastnosti lze. Karta Nástroje -> Nastavení dokumentu -> záložka Výkres -> Vlastnsoti ve výkresu -> Vybrat soubor -> Kopírovat nastevní iVlastností modelu ... -> a pak už stačí vybrat vlastnosti.
Teď už jenom vymyslet jak to udělat automaticky ...
|
Odeslal: Mrázek
Datum odeslání: 09.kvě.2012 v 07:26
|
Vhodnější je použít Design assistant - Nástroje - Kopírovat vlastnosti návrhu; použít to lze dvěma způsoby:
1. Otevřít zdrojový soubor (kde mám vlastnosti vytvořeny) a všechny soubory, kam chci vlastnosti přenést. Nad zdrojovým souborem spustit DA (základní menu "I" - Správa - Design assistant) a v levém okně mám zdrojové vlastnosti a v pravém na výběr všechny otevřené soubory; stačí zakliknout, co kam chci kopírovat
2. DA otevřít v průzkumníkovi nad zdrojovým souborem pomocí kontextového menu pod pravým tlačítkem. Pak dostanu na výběr všechny soubory v aktuální složce, popř. v podsložkách.
Výhoda tohoto postupu je, že můžete přenášet uživatelské vlastnosti hromadně do více souborů, pokud nejsou v cílovém souboru definovány, tak se dodefinují, pokud jsou definovány, přenese se jejich obsah. Můžete přenášet vlastnosti nejen mezi soubory stejného typu (vy chcete dwg), ale mezi všemi typy souborů Inventoru.
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
Odeslal: Cheff
Datum odeslání: 09.kvě.2012 v 13:39
Ještě mě napadá varianta - použít přímo iVlasntosti vyvolané z průzkumníka.
-> nechám si najít všechny požadované soubory do kterých budu vlastnost kopírovat (používám funkce průzkumníka). Označím je. Potom nad označeným souborem pravým tlačítkem vyvolám iVlastnosti a tam provedu potřebné změny. Při stisku Použít (nebo OK - nevybavuji si přesně) zapíše všechny změny do všech označených souborů...
Ale nastavení do jednotlivých vlastností ve výkrese asi pouze přes DA
|
Datum odeslání: 09.kvě.2012 v 14:08
|
To je dobrá finta, Chéffe! Tu jsem neznal!
Jasně - je použitelná jen na vyplňování už nadefinovaných vlastností, ale při potřebě rychle vyplnit shodný atribut (např. typ stroje) je to nejrychlejší.
------------- Ing. Zdeněk Mrázek Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018
|
Datum odeslání: 09.kvě.2012 v 15:58
Podle toho, jak je máte udělané, ale vytvořit novou uživatelskou vlastnost jde snad taky. A pokud budete mít rozdílné informace jen v různých vlastnostech, tak se přímo vybízí ke kombinaci jednotlivých polí.
Osobně to velmi rád používám na ocelových konstrukcích, kde měním hromadně číslo součásti do tvaru tuším "=<stock number> - <G_L>" (což vypíše název profilu a za pomlčku délku) -> Další bonus tohoto zápisu je sečtení stejných profilů v rozpisce (protože mají stejné číslo součásti...)
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 07:24
Tak to je pro mne taky docela novinka. Je někde popis syntaxe tímto způsobem vyplňovaných polí? Pochopil jsem, že <G_L> je parametr z vygenerovaného nosníku, ale co všechno se dá definovat zápisem, který v příkladu máte <stock number>?
|
Odeslal: Vladimír Michl
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 08:22
|
Jsou to klasické parametry z modelu (pod tlačítkem fx). Funguje to od verze 2008. Viz tip: http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5751 - http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5751
------------- Vladimír Michl (moderátor) ARKANCE CZ - https://arkance.world - arkance.world (podpora viz emea.support.arkance.world)
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 09:03
|
Parametrům z modelu rozumím a používám je. Ale výraz <stock number>, který byl uveden v příkladu, v tabulce parametrů není. Přitom když jsem výraz z příkladu opsal (zkusil jsem to na profilu I) , tak mi to skutečně intepretovalo text:
"I 80 - 200,000 mm".
Takže ještě jednou - jak se dopídím parametrů jako je <stock number>?
+ doplňující otázka - jak se zbavím přebytečných nul a jednotek (chtěl bych, aby zápis vypadal: "I 80 - 200" )?
|
Odeslal: dental
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 09:48
Parametre tohto typu najdete v OC v tabuľkách rodín.V tabuľke fx parametrov-zaškrtnúť parameter-potom pravé tlačítko-formát užívateľské vlastnosti a nastaviť.
------------- Rudolf Seriš,CHIRANA-DENTAL
konštruktér náradia
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 10:14
|
Problém je, že v tabulce v OC jsou parametry počeštěny (tedy není "stock number", ale "Skladové číslo") a na ty to nefunguje.
Nicméně děkuji za zajímavé podněty, určitě to využiju.
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 11:52
Nefunguje to preto,lebo "Skladové číslo" nie je parameter ale názov stĺpca pre ktorý platí parameter "stock number".
konštruktér náradia
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 11:54
Dobře, ale kde zjistím správné názvy parametrů?
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 11:56
S pravým tlačítkom otvoriť vlastnosti stĺpca.
konštruktér náradia
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 12:18
jenom doplním kolegu, Vlastnosti sloupce a pak Název sloupce.
a taky se zeptám, výše se popisuje "
Parametre tohto typu najdete v OC v tabuľkách rodín.V tabuľke fx
parametrov-zaškrtnúť parameter-potom pravé tlačítko-formát užívateľské
vlastnosti a nastaviť.
"
nejde toto nějak nastavit automaticky? abych u každého nově vytvořeného dílu nemusel tyto parametry ručně nastavovat?
|
Datum odeslání: 10.kvě.2012 v 13:47
|
Ještě bude někde nějaký drobný zádrhel, protože v Názvu sloupce je parmetr např. STOCKNUMBER, PARTNUMBER, ... (t.zn. jednoslovný). Aby to fungovalo, tak se musí použít název rozdělený (STOCK NUMBER).
Ale to už je detail - stejně při nastavování přenášených i-vlastností musí člověk chvíli experimentovat, než se to dostane do využitelné podoby.
|
Datum odeslání: 11.kvě.2012 v 10:40
Chvíli jsem též experimentoval, ale z větší části "postačí" anglický překlad (ono je to vlastně přesně naopak z Anj to někdo počeštil).
Nejběžnější sloupce: Title, Subject, Stock number, Part number, Description...
Na přesné zjištění bych použil opravdu OC, kde pokud se nějaká tabulka rodiny otevře v excelu ukazuje oba názvy - řádky 1 a 2, které jsou "skryté" nebo minimalizované.
To je asi tak nejrychlejší přístup k názvu sloupců...
Nebo si pomoci při úpravách celého sloupce v OC, kam si nadefinmujete veškeré potřebné sloupce, které chcete znát...
|
|