parametricke vs priame modeláre
Vytištěno z: CAD Fórum
Kategorie: Autodesk - stavebnictví, strojírenství, CAD/GIS
Název fóra: Inventor
Popis fóra: Otázky k programům Autodesk Inventor Professional, Product Design & Manufacturing Collection, Factory Design; digitální prototypy
URL: https://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=15468
Datum vytištění: 09.čer.2026 v 21:41
Téma: parametricke vs priame modeláre
Odeslal: milos88
Předmět: parametricke vs priame modeláre
Datum odeslání: 07.srp.2012 v 19:22
Nemam otazku, len ma zaujima vas nazor. V poslednej dobe sa do popredia dostavaju CAD systémy s priamym modelovaním (Inventor fusion, Solid edge ST, SpaceClaim atd). Aky je rozdiel v pouziti priameho a parametrického modelovania? Ake programy sa v praxi viac pouzivaju. Ake s nimi mate skusenosti. Kam smeruje vyvoj v tejto oblasti?
Dakujem
------------- Miloš
|
Odpovědi:
Odeslal: Boleslav
Datum odeslání: 08.srp.2012 v 09:56
|
Podle mně se víc používají parametrické modeláře. Přece jen tam máte větší kontrolu co se kde děje a můžete model měnit nastavením jednoho parametru. Přímé modelování má jednu velkou výhodu, že můžete editovat modely, které dostanete v STEPu nebo v jiném formátu bez historie. V tom případě spouštím Inventor Fusion.
|
Odeslal: zdenek.trcka
Datum odeslání: 09.srp.2012 v 12:10
|
Mě osobně je bližší modelování pomocí parametrů, kde je přece jen větší kontrola nad rozměry, především díky tomu jsem například dokázal vytořit sestavu, která se upravuje pomocí excelovský tabulky - velkou sestavu dokáže díky tomu vytvořit člověk který o modelování nic neví. Ale obávám se že budoucnost je buď ve spojení nebo spíše v přímém modelování - dnešní počítače už na to mají dostatečný grafický výkon.ů
|
|