Zobrazit plnou verzi příspěvku: (Dynamické) bloky

Rostislav Říha
27.01.2006, 10:12
prosimVas, par otazek, co jsem na ně asi hledal v helpu odpoved blbe:

Jak udelam linear parametr s vychozi hodnotou 0?
jak zajistim, aby se mi po dvojkliku na dyn. blok nespustil ten novy dialog ani refedit, ale aby mi to pouze rozsvitilo properties, jako u jinych entit?
jak do kontextoveho menu dyn. bloku dostanu volbu RESETBLOCK?
lze nejak udelat, aby se mi v properties nabizela roletka s vyberem hodnot, ale za grip slo entitou hybat volne?
jak ovladat dve hodnoty naraz? Napr. dve vzdalenosti, o kterych vim, ze maji byt vzdy stejne, nechci zadavat kazdou zvlast, ale obe naraz
Dekuji
rr

PepaR
27.01.2006, 14:47
ad 2) Pokud je systémová proměnná BLOCKEDITLOCK nastavena na hodnotu 1, nelze Editor bloků otevřít
ad 3) S tímto problém jsme se ještě nesetkal, neboť ta možnost v kontextovém menu je stále a domníval jsme se, že ji nelze odstranit jinak než vypnutím kontextového menu nebo odstraněním z CUI.
ad 4) Myslíte asi to, že můžete hýbat neomezeně a přitom lze volit i nějaký standardní rozměr. To by šlo vyřešit buď typ vzdálenosti přírůstek což občas vyhovuje více než tradiční seznam hodnot nebo kombinací typu vzdálenosti žádná s akcí vyhledávání.
ad 5) Ja to řeší tak, že buď řetezím akce což je náročnejší postup. Nebo jednoduše zadám 2 akce se stejným gripem. Tzn, že se mi při změně šířky posune i zarovnání textu apod...PepaR2006-1-27 14:49:26

Rostislav Říha
27.01.2006, 17:40
co ad 1?:) ono to fakt nejde?
ad2) super, to je ono...ted jeste jen jak vypnout refedit - ja i mi kolegove po dvojkliku chceme spis videt okno properties, ktere mame nastavene na automaticke zajizdeni, nez refedit - ten pouzivame mene casto - jde vypnout i ten?
ad3) tak nevim, ja to v kontextovem menu nemam....mozna jsem to z nej nechtene vyhodil sam, ale pochybuju...PROTOZE ANI NEVIM, KDE TO V TOM ZATRACENEM CUI HLEDAT!!! - KDE TO PROSIM NAJDU?:)
ad4) ano, to presne myslim:) - zatim to resime jak pisete incrementem - omlouvam se, ale druhou pulku Vasi rady jsem vubec nepochopil - s dyn. bl. teprv zacinam, tak prosim mejte trpelivost...
ad5) tomu slozitejsimu postupu nerozumim, ten jednodussi se mi libi...ale prece jen - kde se dovim, jak ovladat retezeni? ...dik

PepaR
28.01.2006, 12:54

ad 1) Vskutku netusim jak toho docilit, nikde to popisováno není a tusím, ze to ani enjde, budu vsak rad kdyz me nekdo vyvede z omylu.
 
ad 2) Treba ja si nemuzu zvyknout na vyskoceni okna vlastnosti a jsme radeji kdyz mi vyskoci editor bloku nebo editace atributu, ale proti gustu zadny disputat.
 
ad 3) Musím s Vámi souhlasit, ze CUI mi taky neni zrovna moc po chuti a spis jsem byl rozladen a zustal jsem u klasickych MNU. O prechodu na CUI budu uvazovat az se opravi vsechny nedostatky... Nicmene Resetovat blok: _CUI - Místní nabídky - Nabídka pro objekty bloku atributu - Resetovat blok. Pokud tam zmiňovaná požka není, tak ji zkuste přidat ze seznamu příkazů (položka Resetovat blok).
 
ad 4) No pro změny velikosti, lze použít i Vyhledávací parametr, tzn. že bych použil pro Vámi požadované předem nadefinované velikosti kombinaci Vyhledávací tabulky a pro Lineární parametr v Množina hodnot - Typ vzdálenost -  Žádná.
 
ad 5) Je to takova mala finta, ktere nahrazuje retezeni a myslim si ze je i praktictejsi a ucelnejsi. Jinak co s etyce retezeni:
 

Řetězení parametrů
Někdy může být potřeba, aby jedna akce způsobila spuštění akce druhé. Pokud mohou obě akce sdílet jeden parametr, je celý problém velice jednoduchý. Například dveře v kapitole "Změna směru akce" obsahují dvě akce: akci Změna měřítka, které způsobí změnu měřítka oblouku a akci Protažení (pro protažení dveří). Protože obě akce sdílejí společný parametr a uzel, změní se při protažení dveří i měřítko oblouku.
Může se ovšem stát, že je geometrie budoucího dynamického bloku složitější a vy musíte použít více než jeden parametr. V tomto případě vyvoláte jednu akci pomocí druhé použitím zřetězení. Protože budete chtít aktivovat jednu akci pomocí druhé, budou potřeba dvě akce a dva parametry. Princip zřetězení je následující:
·     Parametr 1 má akci, jejíž výběrová množina zahrnuje kromě jiných objektů potřebných k funkci i parametr 2. (Pozn.: pokud se bude jednat např. o akci Protažení, bude protahovací rámeček obsahovat také parametr 2).
·     Parametr 2 má přiřazenu akci, vlastnost Zřetězit akce u parametru 2 je nastavena na hodnotu Ano.
Při editaci bloku za použití akce parametru 1 se zároveň aktivuje i akce parametru 2.
Při zřetězení musíte postupovat v logických krocích:
1.       Rozhodněte se, kterou akci chcete při editaci bloku použít. To bude akce, která spustí druhou akci. Můžete ji nazvat hlavní akcí.
2.       Určete parametry a jejich akce, které budete potřebovat.
3.       Nejprve vytvořte parametry.
4.       Vytvořte hlavní akci a připojte ji ke svému parametru (parametru 1).
5.       Při specifikování výběrové sady hlavní akce nezapomeňte zahrnout i parametr druhé akce. (Nezahrnujte objekty, které jsou ve výběrové množině druhé akce).
6.       Vytvořte akci pro parametr 2.
7.       Nastavte vlastnost Zřetězit akce u druhého parametru na hodnotu Ano.
Tip: Protože akce druhého parametru se aktivuje automaticky, nejsou potřeba žádné uzly. Pro zpřehlednění bloku můžete tyto uzly odstranit. Vyberte parametr, klepněte pravým tlačítkem, zvolte Zobrazení uzlu - 0.Pozn.: Popis řetězení převzat z www.autodeskclub.cz.PepaR2006-1-30 7:5:56

Mantlík
30.01.2006, 09:07
[QUOTE=PepaR]
 
ad 3) Musím s Vámi souhlasit, ze CUI mi taky neni zrovna moc po chuti a spis jsem byl rozladen a zustal jsem u klasickych MNU. O prechodu na CUI budu uvazovat az se opravi vsechny nedostatky...
[/QUOTE]
Omlouvám se, že odbočuji - ale ono to jde i "po staru" s mnu/mns bez přenosu do CUI ?? A jak? (nikde jsem na to zatím nenarazil ..
Díky

Vladimír Michl
30.01.2006, 09:39
Ano, když načtete do verze 2006 menu soubor MNS, AutoCAD si jej vnitřně převede na CUI. Takže můžete používat i staré dobré ruční úpravy textových souborů MNS.

PepaR
30.01.2006, 09:42

Klasicky jsem nacetl mnu a vše funguje jak ma vcetne toolbaru i nabidek menu. Jak psal vyse p. Michl. Prikaz _menuload
PepaR2006-1-30 9:43:52

Rostislav Říha
30.01.2006, 12:19
[QUOTE=Vladimír Michl]Takže můžete používat i staré dobré ruční úpravy textových souborů MNS.[/QUOTE]
jak prevedu upravy v cui zpet na mns? mam treba problem (chyba cui): kdyz je prikaz referencovan na toolbaru ci roletovem menu, nejde smazat a ukaze, kde je - nejdriv se na nej musi smazat odkaz z mista, kde je pouzit, pak az jde odstranit ze seznamu prikazu....chyba je, ze pokud je prikaz jen na kontextovem menu, tak smazat ze seznamu prikazu jde, ale v kontextovem menu na nej zustane odkaz, ktery odstranit nejde a cui hlasi chybu - jedine co umim, je smazat cele to kontextove (sub)menu a naimportovat ho znovu.
Otazky:

stava se Vam to taky? pokud jo, je to chyba...
bude tato chyba odstranena v nove verzi?nebo na ni je fix?
lze nejak prevest cui zpet na mns?

Vladimír Michl
30.01.2006, 13:32
zpětný převod (CUI na MNS) bohužel možný není