Zobrazit plnou verzi příspěvku: "obkresleni" vsech viditelnych objektu CAD 2009

Jamidato
13.11.2008, 14:46
Dobry den
Mam dotaz, obdrzel jsem od nasi dcerine firmy vykres vytvoreny v Mechanicalu. Jedna se o linku cca. 60m dlouhou. Vykres byl vytvoren v mechanicalu a obsahuje nekolik stovek bloku vzajemne do sebe vnorenych.
Chci tento vykres vlozit do layoutu haly. Pouzivam CAD 2009. Jakykoliv pokus o vlozeni jako blok ci neco jineho selze, nebo se zobrazi paskvil. Vykres nechci do layoutu vkladat jako Xref. Pokus o ulozeni do starsich typu verzi anebo naproste rozbiti vsech bloku je bezuspesny.
Proto mam dotaz: Existuje v CADu ve 2D kresleni funkce podobna napr. funkci "plošsnímek" nebo "objkresli". Ja osobne tyto funkce bez vetsich problemu vyuzivam, kdyz potrebuji prekreslit neco z 3D do 2D. Neni pro 2D kresleni nejaka funkce, nebo treba LISP, ktera by umela "obkreslit" vsechny viditelne prvky a udelat z nich treba blok v jine hladine, stejne jako to delaji vyse uvedene 3D/2D funkce.
Velmi bych to ocenil. Napriklad pri layoutu haly, ktera ma nekolik stovek metru a obsahuje desitky bloku a Xrefu. Pokud chci tuto halu pouzit treba jako "podklad" pro kontrolu nove verze nezbyva mi nic jineho, nez rozbit bloky svazat xrefy a nebo cely vykres pouzit jako Xref. Pokud by existovala vyse uvedena funkce, dost veci by se tim usnadnilo. Vse viditelne by se "obkreslilo" do nove hladiny a ja bych stim mohl snadno pracovat. Nekomu to muze prijit divne, ze chci prijit o vsechny hladiny. Ale ja bych si pak z toho "obkresleneho" udelal blok napr. sede barvy a tim bych si "podlozil" aktualni vykres.
Dekuji za odpoved Kurka

Peter Jirat
13.11.2008, 14:52
Nedá se ten výkres vytisknout do dwf a pak zpátky dwf připojit do výkresu pomocí _dwfattach?

Jamidato
13.11.2008, 14:58
To jsem zkousel, bohuzel se to nezdarilo...To me napadlo jako prvni.
Ovsem ma otazka nesmeruje na tento jeden konkretni vykres. Vseobecne bych uvital nejakou funkci, ktera by umela to na co se ptam. Ze bych si vypnul hladiny, ktere nepotrebuji a to co by zustalo viditelne by se mi "obkreslilo" do nove hladiny. Anebo jeste lepe do bloku v nove hladine. Steje jako to delaji ty 3D funkce.
 

Peter Jirat
13.11.2008, 15:23
V ADT je _aeclineworkobscure to dělá přesně to co potřebujete, ale v holém acadu nic takového neběží.

Ferdinand
13.11.2008, 17:48
Utilita flatten.lsp ? Anebo utilita Zeroz.arx ? Či Z0.lsp ? Anebo View-3D Views-Plan Viewport-Current UCS resp. View-3D Views-Top ?